Προς το περιεχόμενο

home plug

Korf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει δοκιμασει κανενας αυτα?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=818275&catalog=23&category=69978241

εγω τα χρειαζομαι για να στειλω 4-αρα adsl 2 οροφους πανω για το macbook της αδερφουλας μου, η οποια δεν θελει καλωδια πουθενα (το wifi δεν πιανει καθολου)

η να παρω 2 sweex κ μετα να συνδεσω ενα παλιο Level-1 wbr3407 που εχω σαν access point κα να πληρωσω τα μισα κ να εχω κ πιο γρηγορη μεταδοση. θα εχω προβλημα συμβατοτητας? Σε αυτο το σεναριο πρεπει να ρυθμισω τα IP's ξεχωριστα ε?

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
οταν λες θεμα ασφαλειας τι ενοεις? να χει ο απο κατω σου ενα ιδιο μαραθετι να το συνδεει στη πριζα και να σου παιρνει ιντερνετ?δε νομιζω να γινετε για σπιτι με με αλλο πινακα!αν κανω λαθως ας διωρθοσει καποιος

σωστα λες.αλλη γραμμη δνε θα παιξει

Από την πείρα μου, τα Homeplug δυσκολεύονται να παίξουν ακόμα και μέσα στο ίδιο σπίτι σε διαφορετική γραμμή του πίνακα, άρα από ασφάλεια είναι μια χαρά...... άσε που μπορείς να βάλεις encryption......

ναι αν υπαρχουν Ups πολυπριζα και τριφασικο πολλες φορες τρωει φρικη οπως λενε.δεν το εχω δοκιμασει.

Εχει δοκιμασει κανενας αυτα?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=818275&catalog=23&category=69978241

εγω τα χρειαζομαι για να στειλω 4-αρα adsl 2 οροφους πανω για το macbook της αδερφουλας μου, η οποια δεν θελει καλωδια πουθενα (το wifi δεν πιανει καθολου)

η να παρω 2 sweex κ μετα να συνδεσω ενα παλιο Level-1 wbr3407 που εχω σαν access point κα να πληρωσω τα μισα κ να εχω κ πιο γρηγορη μεταδοση. θα εχω προβλημα συμβατοτητας? Σε αυτο το σεναριο πρεπει να ρυθμισω τα IP's ξεχωριστα ε?

εγω θα προτιμουσα το ασυρματο με καποιο repeater .αλλα οχι sweex.κατι πιο γνωστο και ας ειναι πιο ακριβως.sweex και tp linκ μια μανια επειδη ειναι φτηνα.αντε μετα να βρεις υποστηριξη για αυτο.repeater level one και belkin εχω δοκιμασει και επαιξαν οκ.τωρα αν ειναι απλο repeater θαπαιξει αν ειναι wds εκει ειναι πιο δυσκολο και υπαρχουν ας το πουμε θεματα συμβατοτητας.οποτε ενα απλο repeater μαλον θα παιξει πιο ευκολα.αρκει βεβεα να φτανει το σημα μεχρι πανω.μετα υπαρχει και το draft n αλλα δεν νομιζω να φτασει μεχρι πανω και αυτο.και δεν εχω δει repeater για n και αν υπαρχει θα ειναι ακριβο και ειναι και draft.αν εχει κανας φιλος να κανεις δοκιμη καλο θα ηταν μηπως με enan adsl router n παιξεις χωρις repeater

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αγόρασα πριν λιγες μέρες και συνέδεσα χθές τα homeplugs της netgear XET1001 στα 85Mbs (σύνολο 3). Συνέδεσα λοιπον το πρώτο στο μόντεμ μου ενα Linksys WAG200G και τα άλλα 2 σε 2 δωμάτια σε ένα διαμέρισμα 120τμ (δηλαδή τα δωμάτια δεν ειναι σε διαφορετικούς ορόφους και σχετικά κοντά με τη "πηγή").

Τα εγκατέστησα χθες και όλα μια χαρά... Ομως χθες το βράδυ η ταχύτητα που μέτρησα μέσω του (οκ, ίσως αναξιόπιστου αλλά ενδεικτικού speetest.com) ήταν 0.37Μβς ενώ υποθετικά πληρώνω τελλας για 5μβς.. Σήμερα το πρωί όμως στο τεστ μου έδειξε 4.5Μβς.. όλα καλά δηλαδή... Τώρα το βράδυ πάλι η ταχύτητα έχει πέσει στα 0.37Μβς ...

Ειναι δυνατόν να κόβει τόσο πολύ το homeplug? Και γιατί τόσο μεγάλες διαφορές? Μπορώ να κάνω κάτι?

Πληροφοριακά και τα 3 ειναι αυτόνομα σε πρίζες (οχι πολύπριζα κλπ) και το σπίτι εχει ένα ενιαίο δίκτυο. Επίσης σε όλες τις μετρήσεις δεν υπήρχαν συσκευες που ίσως να κόβαν την ισχύ (πχ. A/C .. κουζίνες ή οτιδίποτε άλλο)

Αν έχετε κάποια ιδέα...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

περιμενε γιατι κατι δεν παει καλα και κανεις καποια λαθη.το να μετρας με speedtest ειναι για να μετρας την ταχυτητα του νετ οχι διαμεσω homeplugs>μπορει να μην ειναι θεμα Homeplug αλλα να σουρνεται η τελλας το βραδυ.σκοπος ειναι να μετρησεις ταχυτητα απο pc σε Pc

Δημοσ.

poulinos, σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση..

Επειδή δεν είμαι και ιδιαίτερα σχετικός μπορείς να μου πείς πώς μπορώ να κάνω τέτοια μέτρηση? Μπορώ να το δώ κάπως μεσα απο τα pc που συνδέονται ή αλλιώς?

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

δεν ξερω αν τα ιδια τα Homeplug σου δινουν την δυνατοτητα με καποιο προγραμμα να δεις ποσο μεταφερουν την τρεχουσα στιγμη.αλλιως θα κανα δοκιμη με ενα μεγαλο αρχειο.πχ μια tainia dvd 4,7 gb να δω ποση ωρα θα κανε για copy απο το ενα στο αλλο Pc.γιατι το homeplug να πεφτει σε ταχυτητα λιγο δυσκολο εκτος αν κατι ανοιγεται αυτες τις ωρες και το επηρεαζει.αλλα να σουρνεται η τελλας αυτες τις ωρες η το τεστ να τρωει φρικη πιο πιθανο

Δημοσ.

@ poulinos, σε ευχαριστώ.. θα το δοκιμάσω κάπως έτσι..

πραγματικά περίεργο όμως μιας και σήμερα τα ίδια ενώ το Σάββατο (απόγευμα) μεχρι να βάλω τα homeplugs ολα ηταν οκ απο θέμα ταχύτητας με το wifi αλλά μόλις έβαλα τα homeplugs η ταχύτητα έπεσε (την άλλη μέρα το πρωί όλα οκ.. τα απογεύματα όμως πάλι τα ίδια..)

Δημοσ.

η θα φταιει στο τελος κανα φως που θα αναβει η δεν ξερω τι τετοια ωρα το απογευμα.σε βλεπω να κλεινεις διακοπτες να δεις τι φταιει.

Δημοσ.

@ poulinos,

Kαλά! Τρελάθηκα.. έχεις απόλυτο δίκιο! Δικόμασα τα φώτα, έτσι για πλάκα ακολουθόντας τη συμβουλή σου, και μόλις βρήκα οτι μια λάμπα γραφείου κάνει τη ζημιά. Με το που κλείνει η ταχύτητα αυξάνεται κατακόρυφα!

Eυχαριστώ!

Δημοσ.
:) oxi, δε ξέρω ακριβώς τι είδους ειναι, ειναι πολύ μικρή (μέγεθος σχεδόν ίδιο με συσκευές για οικιακά φώτάκια νύχτας) και έχω γενικά παρατηρήσει οτι βγάζει αρκετή θρμότητα... Ισως να έχει μεγάλη αντίσταση (?). Ολα οκ τώρα!
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα Παιδιά!Νέος στο Φόρουμ και γω!Ενδιαφέρομαι για powerline στο σπίτι,όμως υπάρχει ένα θέμα.Μένω σε μονοκατοικία με 2 διαμερίσματα πάνω κάτω με το καθένα να έχει το δικό του πίνακα μέσα.Θέλω από πάνω να μοιράσω internet στο κάτω σπίτι. Γνωρίζουμε αν κάποιο απο τα powerliine θα δουλέψει.

Ευχαριστω!!

Δημοσ.

νομιζω οτι καποιοι εχουν πει οτι το εχουν κανει να πετυχει και περα απο πινακα αλλα θα σε γελασω...και αμα ειναι αλλη φαση κτλ θα εχεις θεμα.και αν παιξει ποσο καλα θα παιξει....

με ασυρματο δεν πιανεις?

Δημοσ.
νομιζω οτι καποιοι εχουν πει οτι το εχουν κανει να πετυχει και περα απο πινακα αλλα θα σε γελασω...και αμα ειναι αλλη φαση κτλ θα εχεις θεμα.και αν παιξει ποσο καλα θα παιξει....

με ασυρματο δεν πιανεις?

Με ασυρματο πιάνω αλλά όχι πολυ καλά>Επιπλέον σκεφτόμουν το θέμα της ακτινοβολίας και γι αυτο σκέφτηκα το powerline!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...