Vatos_locos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 πάρτο σαν χόμπι σαν ανταγωνισμό για να φτάσεις τα όρια του συστήματος σου και να αύξησης τις επιδόσεις του http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php ξεκινα το διάβασμα και θα τα καταλάβεις όλα
javaneze Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Να κανω μια πιο σημαντικη ερωτηση .... Ποσο επικυνδυνο ειναι το O/C; Εχει καποιος παραδειγμα βλαβης; Πραγματικο παραδειγμα ομως οχι με πιθανοτητες... Σε περιπτωση βλαβης σε συστημα που καλυπτεται απο εγγυηση, μπορει να χαθει η εγγυηση; Μπορουν δλδ στο RMA να καταλαβουν οτι η βλαβη προηλθε απο οβερκλοκ; Ειναι αναλογα το part; Σε μηχανακι που δουλευει 24/7 ως κατεβαστηρι παραλληλα ομως και ως παιχνιδομηχανη ειναι πιο επικυνδυνο; Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προχωρησω σε OC του Πισιου μου απλα επειδη δεν εχω ξανασχοληθει, περιμενω να βρω καποιον που εχει ξανακανει για να το πειραξει ... (ετσι ωστε αν χαλασει να εχω καποιον να "βαραω" :-P )
Vatos_locos Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 βλάβη δεν θα πάθεις αν δεν κανεις Voltmod και άλλες ιστορίες βλάβη έχω πάθει εγώ έχω κάψει επεξεργαστή αλλα επειδή τον είχα ταράξει στα volt τώρα για εγγύηση δεν νομίζω να ισχύει αν σου χαλάσει κάτι από overcloking και δεν έχω ιδέα αν μπορούν να τω δουν αλλα επειδή πολύ δύσκολα θα πάθεις ζημια αν την πάθεις κούφια η ώρα δοκιμάζεις RMA και βλέπεις όσο για τω τι μπορείς να πάθεις είναι απλά να mein μπορεί να κάνει boot τω pc σου και με ένα reset στο βίος όλα διορθώνονται
Ardov Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Έχεις άψογη μητρική, ο επεξεργαστής σου διψάει για overclocking και ανεβαίνει άνετα περι το 1GHz και κερδίζεις περίπου 40 % σε επεξεργαστική ισχύ. Η ψύκτρα σου αν είναι τοποθετημένη σωστά, είναι απο τις καλύτερες και δεν θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών. Οι μνήμες σου είναι επίσης πολύ καλές και διψάνε κι'αυτές για ρεύμα και overclocking, έχω τις Τ800 με fatbody Micron D9. Με 1-2 ώρες ενασχόλησης μπορεί να φτάσει και τα 3.6GHz και εντελώς stable για 72 ώρες 8πλου ORTHOS + 1 Prime95 (μαθηματικά προγράμματα για τον έλεγχο της σταθερότητας του συστήματος). Θέμα ρυθμίσεων είναι. Εγώ τον Ε6400 μου τον έχω φτάσει στα 3.6GHz 24/7 . Πάει και παραπάνω. Μπουτάρει και στα 3.8 αλλά είναι ασταθής σε ORTHOS. Θέλει παραπάνω ρεύμα αλλά καμία αερόψυκτρα δεν θα τον ψύξει αποτελεσματικά. Μέχρι τα 3.6 οι κορυφαίες αερόψυκτρες τους κρατάνε μέχρι τους 65-68 βαθμούς. Παραπάνω απο 3.6 χρειάζεται υδρόψυξη. Κίνδυνος να σου καεί και να πάρεις φωτιές, δεν υπάρχει. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον πολύ. Ωστόσο χρειάζεσαι κάποιον ειδικό να σου κάνει τις ρυθμίσεις εκτός και εαν τις κάνεις μόνος σου χρησιμοποιώντας τους οδηγούς ανα το Internet. Και κάτι τελευταίο, το overclocking είναι 10 % ρυθμίσεις και 90 % θέμα τύχης αν έχεις πέσει σε "καλό" κομμάτι που σηκώνει overclocking. Μου έχει τύχει Ε6400 ο οποίος δεν ανέβαινε πάνω απο 2.8GHz χωρίς σφάλματα, ό,τι ρεύμα και να έδινα. Αυτός που έχω τώρα, μου βγήκε "καλός". Είναι θέμα τύχης. Το ίδιο ισχύει και για τις μνήμες, το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες γραφικών.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Να κανω μια πιο σημαντικη ερωτηση .... Ποσο επικυνδυνο ειναι το O/C; Εχει καποιος παραδειγμα βλαβης; Πραγματικο παραδειγμα ομως οχι με πιθανοτητες... Σε περιπτωση βλαβης σε συστημα που καλυπτεται απο εγγυηση, μπορει να χαθει η εγγυηση; Μπορουν δλδ στο RMA να καταλαβουν οτι η βλαβη προηλθε απο οβερκλοκ; Ειναι αναλογα το part; Σε μηχανακι που δουλευει 24/7 ως κατεβαστηρι παραλληλα ομως και ως παιχνιδομηχανη ειναι πιο επικυνδυνο; Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προχωρησω σε OC του Πισιου μου απλα επειδη δεν εχω ξανασχοληθει, περιμενω να βρω καποιον που εχει ξανακανει για να το πειραξει ... (ετσι ωστε αν χαλασει να εχω καποιον να "βαραω" :-P ) Φιλε μην το κουραζεις το θεμα... Απο oc δεν θα παθεις κατι αμα δνε πειραξεις τα βολτ (ταση λειτουργιας) των υποσυστηματων. Το ποσο αντεχουν τα δικα σου υποσυστηματα πρεπει εσυ ο ιδιος να το βρεις... δεν ειναι κατι στανταρ...
javaneze Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Overclocking γινεται και χωρις να πειραχθουν τα βολτς; Ειδικα για τις μνημες που εχω, εχω διαβασει τα χειροτερα για το ποσο ψηλα ανεβαζουν τα βολτ ... Ευχαριστω για τις απαντησεις κυριοι. Ardov σου χω στειλει πμ.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 φιλε μου javaneze όταν φτάσεις σε ένα σημείο με Ο/C που τα συστήματα σου δεν θα είναι σταθερά σε τέτοιες συχνότητες θα χρειαστούν φαΐ κοινός τάση όταν ο GeorgeMan λέει να μην ανεβάσεις την τάση λειτουργία εννοεί φαντάζομαι από τα αποδεκτά επίπεδα που σε αφήνει κάθε μητρική και πάνω συνεπώς με πατέντα VoltMod με καλή ψύξη τα συστήματα σου θα μπορέσεις να ανεβάσεις και τάση μέχρι τα όρια που αφήνει η μητρική σου και με την τάση που σε αφήνει η μητρική σου είναι αρκετή για μεγάλο ποσοστό Ο/C αρκεί να ακολουθούν και τα υποσυστήματα σου
kkalop Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 ...Overclocking Till It Burns , .....Then Overclock More !!!
ondoin Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Ego diladi poy mou kollaei o ypologistis opote prospatho na do kana megalo video online,prepei na kano?H' ftaiei kati allo kai den exei sxesi m'ayto?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση...
kiriga81 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Εγώ παιδιά, είχα έναν AMD Athlon XP 2000+. Η πραγματική συχνότητά του ήταν στα 1666 Mhz. Προσπάθησα να τον ανεβάσω στα 2 Ghz και με παραπάνω τάση, δούλεψε για 2 λεπτά και μετά μας άφησε χρόνους. Το καλό όμως είναι ότι έκανα reset το bios, πήγα στο μαγαζί από όπου είχα πάρει το pc και τους είπα ότι πήγα να ανοίξω το pc μια ωραία πρωία, αλλά αυτό δούλεψε για λίγο και μετά είπε το ποίημα. Το θέμα είναι ότι αυτοί μου αλλάξανε τον επεξεργαστή, καθώς ήταν μεσα στην εγγύηση, αλλά εγώ μέχρι να μου πούν ότι όντως θα μου τον αλλάξουν, είχα συνεχώς την αμφιβολία στο μυαλό μου. Τώρα, αν θέλετε να ζήσετε και εσείς την αμφιβολία, go ahead, burn the motherf***er! Αλλα θα προτιμούσα να παίζω εκ του ασφαλούς...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Κοιτα απο 1666 σε 2000MHz ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να καει! Μαλλον αλλη ζαχομαρα εκανες ή απλα επειδη κολλησε (δλδ δεν αντεχε την συχνοτητα) και αρνιοταν να αναψει θεωρησες οτι ειχε καει.
kiriga81 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Καλά, σε μένα μπορεί να φαινόταν καμμένος, αλλά και στο μαγαζί ακόμα, με διαβεβαίωσαν ότι ήταν. Αφού μου τον άλλαξαν, εγώ έκανα την πάπια και έφυγα. Τώρα, αν δούλευε ο επεξεργαστής και μου δώσανε τον ίδιο για καινούργιο(που δε νομίζω), ε, μάλλον, την έφαγα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Ουτε κι εγω το νομιζω, αλλά με 400MHzάκια (και ουτε), δεν καις επεξεργαστη.. εκτος κι αμα του εδωσες 2,5 volt ή ξεχασες να βαλεις την ψυκτρα ή αν συνδεσεις το ανεμιστηρι (που και παλι δεν καιγεται, εχει συστημα προστασιας)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.