Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με του hdb1 και 2

miko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας εχω το εξης προβλημα εχω δυο σκληρους στον εναν εχω windows ΧP και στον αλλο Linux suse 10.1 . Μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα προβλημα εμπαινα στα linux χωρις να βλεπω τον σκληρο των windows και αντιστοιχα με τα windows δεν εβλεπα τον σκληρο τον linux ομως επειδη τωρα τελευταια η κατασταση με τους οιους στα windows εφτασε στο αμην γιατι με τοσα αντιβοιοτηκα και και αντι-ware δεν περισευαι RAM για εμενα ειπα να κανω βασικο λειτουργικο μου τo Linux ομως ολα τα αρχεια μου ειναι στον αλλο σκληρο !!!!!! Απο μια μικρη Googloερευνα που εκανα καταλαβα οτι πρεπει να παω στον φακλεο /etc και να κανω ενα mount η κατι τετοιο αλλα το προβλημα μου ειναι πως δεν ξερω ουτε πως γινετε αυτο ουτε τη μεταβλητες, ορισματα και returns πρεπει να εχει αυτο.

Μηπως καποιος απο εσας μπορει να μου δωσει τα φωτα του ;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως σου λύσει κάποιες απορίες αυτό το post.

Με δυο λόγια, αρκεί να βρεις τα εξής:

- πώς ονομάζεται ο δίσκος και το partition που έχει τα αρχεία σου

- τι είδους filesystem είναι διαμορφωμένο πάνω του (fat32 ή NTFS λογικά)

Στη συνέχεια, κάνοντας mount, αντιστοιχίζεις τα περιεχόμενά του σε κάποιον υπαρκτό κατάλογο. Για παράδειγμα, αν τα αρχεία σου είναι σε ένα ntfs filesystem που βρίσκεται στο /dev/hda1, θα μπορούσες να αντιστοιχίσεις τα περιεχόμενά του στον κατάλογο /mnt/windows, έτσι ώστε να εμφανίζονται σα να ήταν υποκατάλογοι/αρχεία αυτού του καταλόγου. Αυτή τη δουλειά κάνει η mount.

mount -t ntfs -o uid=miko,ro /dev/hda1 /mnt/windows

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη σύνταξή της και τις διαθέσιμες επιλογές με

info "mount(8)"

ή

man 8 mount

Aν θέλεις να γίνεται αυτόματα mount το filesystem σου σε κάθε εκκίνηση, θα προσθέσεις μια καταχώρηση στο /etc/fstab, για παράδειγμα:

>/dev/hda1               /mnt/windows      ntfs            user,uid=miko,ro           0 0

Μπορείς να δεις τη σύνταξη του fstab με:

man 5 fstab

ή

info "fstab(5)"

Κάτι σχετικό που θέλει προσοχή (όχι τόσο στο παραπάνω παράδειγμα, αλλά γενικα), είναι τα δικαιώματα και οι ιδιoκτησίες.

Διάβασε περί τίνος πρόκειται στα αντίστοιχα κεφάλαια αυτού ή αυτού του βιβλίου.

Καλή αρχή! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...