sugoruyo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Κατ'αρχάς θα σας ζητήσω συγνώμη αν αυτό έχει ξαναρωτηθεί στο φορουμ αλλά δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό. Έχω ένα μηχανάκι με Gigabyte P965-DS4 (rev 1.0) μητρική και του έχω φορέσει 2 δίσκους πάνω: ο ένας είναι Maxtor (SATA) και ο άλλος Seagate (SATA2) και οι δύο είναι από 120GB. Επίσης υπάρχει ένα NEC DVD/RW στο IDE. Το πρόβλημα είναι το εξής. Στο BIOS έχω κάποιες ρυθμίσεις σχετικά με το πως θα δουλεύει ο SATA του ICH8R και το JMicron που έχει το IDE και 2 SATA θέσεις. Αναλόγως το τι ρυθμίζω εκεί το linux ή τα windows θα παίξουν. Αλλά δεν βρίσκω σετ ρυθμίσεων κατάλληλο και για τα 2. Όταν δεν παίζει το linux τα πιο συνήθη συμπτώματα είναι να μην μπορεί να βρει το DVD ή έναν δίσκο όταν αυτός είναι συνδεδεμένος στο JMicron. Επίσης με διάφορες διανομές είδα ζόρι στον εντοπισμό δίσκων σε SATA controller που δεν ήταν σε AHCI mode. Τα windows όταν είσαι σε controller που παίζει AHCI mode ξεκινάνε με την οθόνη που περνάει εκείνη η μπάρα και λέει Starting Windows και μετά τρώει reboot. Μιλάμε για Windows XP Pro SP2 και linux με 2.6.17 ή 2.6.18 (ενίοτε και 2.6.19) kernels με διάφορους drivers o καθένας. Θα ήθελα αν κάποιος έχει στήσει dual boot σε αυτή τη μητρική να μου περιγράψει το setup του να δοκιμάσω κι εγώ ή κάποιος που έχει αντιμετωπίσει τέτοια ζόρια να προτείνει λύσεις ή κάτι τέλος πάντων. Έχω κάνει πολλές δοκιμές αλλά τίποτα.
AGNUSDeI Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Ne re paidi mou... kai emena ta idia mou kani me AHCI Mode... exo Asus P5LD2 ~
parsifal Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Με κάθε επιφύλαξη, αν κι έχω την ίδια μητρική δεν έχει μπει ακόμη σε λειτουργία, απ'όσο έχει πάρει το μάτι μου: Αν έχεις εγκαταστήσει τα Windows σε SATA σκληρό έχοντας συγκεκριμένο set ρυθμίσεων από το BIOS για τους SATA controllers, δεν πρέπει εκ των υστέρων να τα «γυρνάς αλλιώς» στο BIOS. Τώρα, για Linux, φαίνεται πως είναι γενικότερο πρόβλημα με Core 2 Duo boards. Μάλλον οι νεότεροι kernels θα το λύσουν οριστικά το θέμα.
sugoruyo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Λοιπόν εχθές έβαλα το BIOS στα εξής settings: ICH8R RAID/AHCI: Off ICH8R SATA 0-3 Ports: Legacy Mode =========== JMicron: Enabled Mode: IDE Συνέδεσα τους δύο SATA και αποπειράθηκα install. Ο Windows installer τους είδε και τους δύο. Όπως πάντα απαίτησε να μπει ο MBR του στον πρώτο δίσκο κατά σειρά που αναφέρονται από το BIOS και το install προχώρησε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ύστερα δοκίμασα Debian (Sarge, testing 4.0 - whatever) με τον απλό text mode installer. Η εγκατάσταση επίσης προχώρησε κανονικά με το Debian να βλέπει και τους δύο δίσκους, να μη χάνει το DVD και να βλέπει και δίκτυο (συνήθως Windows & Linux δε μου βλέπουν το δίκτυο χωρίς εγκατάσταση driver). Το Linux ωστόσο σκάλωσε στην εγκατάσταση του GRUB (boot loader). Δεν είναι ξεκάθαρο τι σκάλωσε... Στον installer φαινόταν η progress bar στο μηδέν ενώ αν έκανα alt-ctrl-f2 μπορούσα να δω κάτι σαν log στο οποίο η τελευταία καταχώριση ήταν apt-install grub.... τα υπόλοιπα βγαίνανε "παπάκια" καθώς είχα κάνει τη δουλειά στα Ελληνικά. Τώρα θα ψάξω να δω μέσω νετ τι παίζει με τον GRUB και γιατί δεν μπόρεσε να τον εγκαταστήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.