phaedra-samos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 ειναι φυσιολογικο αυτο? λεει οτι εχω 3 fans,ανοιξα το κουτι και δεν βλεπω τον 3ο! πού ειναι;; πριν ενα χρονο ανεβαζε υπερβολικες θερμοκρασιες και τον πηγα για επισκευη, μου αλλαξαν ανεμιστηρακι και τωρα παλι τα ιδια... Το αλλο προβλημα ειναι οτι κανει πολλη φασαρια τωρα τελευταια το pc.. σαν κατι να συγχρονιζει,κατι μεταλλικο... τι να ειναι? να τον στειλω παλι για επισκευη; προβληματα δεν εχω στη λειτουργια του,μονο οι θερμοκρασιες και η φασαρια με ανησυχουν.. ευχαριστω εκ των προτερων.:smile:
parsifal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Ανοίγεις το κουτί πού και πού για κανένα φυσηματάκι ή θα έχει μαζέψει αρκούδια μέσα...;
phaedra-samos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 μονο φυσηματακι; το γυαλισα! δεν αλλαζει τιποτα!
parsifal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Για δώσε έτσι μία ένδειξη: Πριν ένα χρόνο που λες ότι το πήρες από επισκευή και ήταν ΟΚ, τί θερμοκρασίες είχες τότε στο SpeedFan; Και για τα Fan1/Fan2: δε σημαίνουν ότι υπάρχουν σώνει και καλά αντίστοιχοι ανεμιστήρες, αλλά ότι το Ι/Ο τσιπάκι της μητρικής μπορεί να διαβάσει ένδειξη από 2 τέτοιους, αν τους συνδέσεις στο κατάλληλο βύσμα της μητρικής...
phaedra-samos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 πριν ενα χρονο δεν ειχα το speedfan αλλα εβλεπα τις θερμοκρασιες απο τa bios και πριν την επισκευη ηταν γυρω στους 70 βαθμους... μετα την επισκευη ηταν γυρω στους 45 αλλα για λιγο καιρο.μετα πιασαμε παλι τα 50+...
parsifal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Εξαρτάται πάντα και από την οικογένεια CPU που έχεις. Αν π.χ. είναι κανένας P4 Prescott υψηλού χρονισμού (> 2.8GHz), δε θα μπορέσεις εύκολα να πας και πολύ παρακάτω από εκεί που είσαι με στοκ ψύκτρα. Μερικά κλασσικά tips που μπορώ να δώσω στα γρήγορα είναι: Ποιοτικό, στιβαρό κουτί. Τα αλουμινένια είναι καλά λόγω μικρότερου βάρους και ευκολίας στο modding, αλλά πιο επιρρεπή σε φαινόμενα συντονισμού από σκλ.δίσκους ή ανεμιστήρες απ'ότι ένα προσεγμένο (και όχι απαραίτητα ακριβό) ατσάλινο κουτί. Σωστό ρεύμα αέρα. Δε χρειάζονται υπερβολές, ένας ανεμιστήρας 120mm στο μπροστινό μέρος του κουτιού κι ένας ίδιος στο πίσω μέρος είναι αρκετοί. Για να εξασφαλιστεί το παραπάνω, καλό είναι να μην κρέμονται πολλά άτακτα καλώδια που εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Χρησιμοποιώντας λαστιχάκια/πλαστικούς ή αυτοσχέδιους δετήρες, με λίγο κόπο τακτοποιούνται. Χρήση καλής θερμοαγώγιμης πάστας μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας. Προσωπικά προτείνω Arctic Silver 5, είναι παραδοσιακή αξία. Αν στο εργοστασιακό σύστημα ψύξης το ανεμιστηράκι έχει αρχίσει να «γερνά»: ή θα πρέπει να καθαριστεί ενδελεχώς και να λιπανθεί ο άξονάς του ή να αγοραστεί νέο που θα το αντικαταστήσει ή ακόμη καλύτερα να αλλαχθεί εξ ολοκλήρου το σύστημα ψύξης με ένα after market.
phaedra-samos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 σ'ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σου! σκεφτομουν να αλλαξω και κουτι γιατι αυτο που εχω δε βοηθαει και πολυ.. ευχαριστω και παλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.