Προς το περιεχόμενο

αναληψη μετρητων

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πανω σε μια συζητηση καποιος μου ανεφερε πως και οι τραπεζες χρεωνουν και την αναληψη μετρητων απο τα ταμεια τους...οτι χρεωνουν τις συναλαγες απο atm ειναι γνωσο,αλλα και απο τα ταμεια τους? ξερετε τιποτα?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι συναλλαγές με ΑΤΜ χρεώνονται όταν κάνεις συναλλαγή από ATM άλλης τράπεζας από την δικιά σου. Με άλλα λόγια αν έχεις κάρτα ανάληψης τράπεζα Βόλου, προτιμάς να κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ της τράπεζας Βόλου. Αν η τράπεζα ανήκει στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, μπορείς να κάνεις ανάληψη και από τη τράπεζα Πάτρας, αλλά θα χρεωθείς.

Δημοσ.

βέβαια νομίζω με το παράδειγμα σου θα μπερδέψεις κόσμο, αφού η χρέωση δεν εξαρτάται από την τοποθεσία, δηλαδή διαφορετική πόλη ή νομό, αλλά από τις διαφορετικές τράπεζες.. π.χ. έχω κάρτα Alpha Bank και τραβάω λεφτά από το ΑΤΜ της Euro Bank.. ΚΑι βέβαια μπορώ να τραβήξω λεφτά από οποιαδήποτε Alpha Bank σε οποιαδήποτε πόλη χωρίς καμμία επιπλέον χρέωση....

Δημοσ.
βέβαια νομίζω με το παράδειγμα σου θα μπερδέψεις κόσμο, αφού η χρέωση δεν εξαρτάται από την τοποθεσία, δηλαδή διαφορετική πόλη ή νομό, αλλά από τις διαφορετικές τράπεζες.. π.χ. έχω κάρτα Alpha Bank και τραβάω λεφτά από το ΑΤΜ της Euro Bank.. ΚΑι βέβαια μπορώ να τραβήξω λεφτά από οποιαδήποτε Alpha Bank σε οποιαδήποτε πόλη χωρίς καμμία επιπλέον χρέωση....

ετσι.....

επισης αν δειτε μια φορα το εξαμηνο,οταν περνιουνται οι τοκοι υπαρχουν χρεωσεις για κινηση λογαριασμου μεσω ΑΤΜ.τουλαχιστον στην ΕΘΝΙΚΗ ειναι σιγουρο

Δημοσ.
πανω σε μια συζητηση καποιος μου ανεφερε πως και οι τραπεζες χρεωνουν και την αναληψη μετρητων απο τα ταμεια τους...οτι χρεωνουν τις συναλαγες απο atm ειναι γνωσο,αλλα και απο τα ταμεια τους? ξερετε τιποτα?

Δεν το κανουν όλες οι Τράπεζες.. Ας πούμε το ταχυδρομικο ταμιευτήριο, η αττικής, η fbb , η probank δεν το κανουν. Μπορεις να κανεις απεριοριστες αναληψεις-καταθέσεις στο Ταμειο.

Οι υπολοιπες συνήθως σου δινουν κατα μεσο ορο 4 ανα μηνα και απο εκει και πανω χρεώνεσαι περιπου 0,70-0,80 λεπτα ανά συναλλαγή στο γκισέ.

Ολες αυτες οι προμήθειες φαίνονται στο τιμολογιο της καθε Τράπεζας που εχουν δημοσιευμένο στο site τους. Επισης καποιες τράπεζες, αν εχεις μεγαλο ποσο στις καταθεσεις πχ 100.000 δεν σου παιρνουν αυτην την προμηθεια ή άμα κανεις ανάληψη μεγάλου ποσου πχ 15.000 ευρώ, επίσης δε σου παιρνουν προμήθεια (ανεξάρτητα απο το ποσο καταθεσης που εχεις στο βιβλιάριό σου).

Σχετικά με το ατμ, σε οτι αφορα τις αναλήψεις οπως σου ειπαν και τα παιδια, μονο απο ΑΤΜ της Τράπεζάς σου, απο οποιαδήποτε πόλη δεν υπάρχουν εξοδα. (εκτος κι αν κανεις υπερανάληψη αλλά αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγέλιο).

Αν κανεις αναληψη απο ΑΤΜ αλλης τράπεζας χρεωνεσαι απο 0,44 λεπτα εως 3 ευρώ.

Με την probank δεν υπάρχουν έξοδα ΔΙΑΣ, μπορεις να κανεις αναλήψεις απο οποιαδήποτε Τράπεζα εκτος της probank.

Καταθέσεις σε ΑΤΜ, αποκλειστικά και μονο σε ΑΤΜ της τράπεζάς σου σε οποιαδήποτε πόλη.

Δημοσ.

γενικως λιγα βγαζουν οι τραπεζες πλεον που 8ελουν και προμη8εια για οταν κανεις τραπεζικες κινησεις.σαν δεν ντρεπομαστε.

Δημοσ.
ετσι.....

επισης αν δειτε μια φορα το εξαμηνο,οταν περνιουνται οι τοκοι υπαρχουν χρεωσεις για κινηση λογαριασμου μεσω ΑΤΜ.τουλαχιστον στην ΕΘΝΙΚΗ ειναι σιγουρο

και εγω με αφορμη την εθνικη τραπεζα εκανα το θεμα...

ευχαριστω...

παντος επρεπε να ντρεπονται για τις προσθετες χρεωσεις στα atm...

Δημοσ.

Καλά η εθνική ειναι στον κόσμο της. Και άσχετοι ειναι οι υπάλληλοί της και ληστές ειναι ως Τράπεζα και εχουν και χάλια επιτόκια.

Σκ@τ@ ασφάλεια και ανταγωνιστικά προϊόντα εχει. Μια φορά και εναν καιρό ήταν η Εθνική.

Πλέον υπάρχουν ενα σωρο επιλογές (Τράπεζες) και ευτυχως για μας, σε περίπτωση που κλεισει ενα πιστωτικό ιδρυμα υπαρχει και το ΤΕΚ, οπου μας καλύπτει μεχρι 20.000ευρω.

Για καταθεσεις το Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο εχει τα καλύτερα επιτόκια στους απλους καταθετικους λογαριασμους. (1,4% ή 1,6% minimum, τη στιγμή που σε άλλες τραπεζες το ιδιο ποσοστό ειναι το maximum).

Αν δε σας νοιαζει να εχετε βιβλιάριο, καλη επιλογη για καταθεσεις ειναι και το 1-2-3 για νεους εως 27 που εχει επιτοκιο 2,90% για πανω απο 10.000 και φυσικα χωρις εξοδα. Αλλά αμα κλείσεις τα 27 την πατησες.

Οπως επισης και για δανεια θα προτεινα το Ταχυδρομικό.

Για e-banking Τράπεζα Πειραιώς.

Για πιστωτική κάρτα Probank (που δεν εχει συνδρομή για πάντα, ουτε κερ@τι@τικα εξοδα) ή Ταχυδρομικό που εχει το χαμηλότερο συμβατικό επιτοκιο μολις 9% (χωρις την εισφορα),ενω σε αλλες ειναι τουλαχιστον 15,5 (χωρις την εισφορα).

Μη ξεχνάτε οτι υπαρχουν και τα εξοδα αδράνειας για διαστημα περα των 12μηνων για τις περισσοτερες τραπεζες και περα των 18 για την εθνική. Περιπου 6-7 ευρω το εξαμηνο. Για να μη μιλησω για εξοδα διαχειρισης αν εχεις χαμηλό υπόλοιπο.

Κοινως οι περισσοτερες τραπεζες πρέπει να μετονομαστουν σε νταβατζήδες, κακά τα ψέμματα.

Εγω δεν κρατάω ποτέ μικρουπόλοιπα σε λογαριασμους -τα ξοδευω ολα- για να μη μου κρατανε εξοδα διαχειρισης. Εξαιρεση σε αυτο ειναι ο λογαριασμος 1-2-3 της alpha bank, το ταχυδρομικο, και η αττικης. Σχεδον ολες οι υπολοιπες κρατανε και εξοδα διαχειρισης (μικρουπολοιπα).

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Τα εξοδα κινησης ΑΤΜ που κραταει η Εθνικη και η κάθε Εθνική αφορουν ειτε συναλλαγές εκτος ΑΤΜ της οικείας Τράπεζας, είτε υπερανάληψη -εκτος κι αν εχεις απλή cash card- είτε πληρωμές προς τρίτους (εξοφληση λογαριασμών), κάτι που θα επρεπε να ειναι εντελως δωρεάν . (θα μου πειτε εδω το χρεωνουν και μεσω e-banking πχ ΔΕΗ).

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΠΙΣΗΣ.

Δημοσ.
γενικως λιγα βγαζουν οι τραπεζες πλεον που 8ελουν και προμη8εια για οταν κανεις τραπεζικες κινησεις.σαν δεν ντρεπομαστε.

Εχεις απόλυτο δικιο! Νομιζω οτι η τιμωρία τους ειναι να κατευθυνθούμε σε Τραπεζες που εχουν πιο ανθρωπινη πολιτική ή τουλαχιστον λιγότερο απάνθρωπη.

Η εθνική ειναι απαράδεκτη και εχει καταντήσει χειροτερη και απο τον πιο στυγνο ληστη! Για να μη μιλησω για την κλεφτο-eurobank! (Με διαφορα!)

Δημοσ.

Για μένα οι συναλλαγές στο γκισέ πρέπει να χρεώνονται...εκνευρίζομαι όταν πηγαίνω να κάνω συναλλαγή η οποία δεν μπορεί να γίνει στο ΑΤΜ και η τράπεζα είναι τίγκα στους συνταξιούχους που έχουν πάει να ενημερώσουν τα βιβλιάριά τους. και παρεπιπτώντως η εθνική δεν χρεώνει τις συναλλαγές στο ΑΤΜ - μόνο κάποιες πληρωμές προς τρίτους έχουν χρέωση.

Δημοσ.

Δίκαιο έχεις σαυτό που λες ,η εθνικιη π.χ απο το ταμειο εαν κανεις ενημέρωση βιβλιαρίου σε χρεώνει.η ακόμη και συναλλαγή.Οχι εκείνη την στιγμη αλλά στο εξάμηνο τα κρατάει.Μονο με cash card από το atm τότε μόνο είμαστε σίγουροι. Μην γελαστείτε και έχετε λίγα λεφτά στην alpha bank δηλ.κίνηση κάτω απο 500 ευρώ το εξάμηνο.Κάθε δεκέμβριο και ιούνιο κρατάει προμήθεια 9 ευρώ.και εσείς να είχατε εκεί εναν λογαριασμό πχ που ειχε 100 ευρώ αφησμένα που καμμιά φορά το συνηθίζουμε και ξαφνικά να πάτε και να δείτε οτι εξανεμίστηκαν.Και το κακό πλεον με τα ευρώ έχει παραγίνει.Κάνεις κατάθεση σε λογαριασμό τρίτων από ταμείο ,αλλες τράπεζες παίρνουν προμήθεια 1 ευρώ.άλλες 1.5 αλλά εάν τύχεις και σε κάποον συνηδητό υπάλληλο δεν πληρώνες τίποτα.Το ταχυδρομικό ταμιευτήριο πληρώνει από το πρώτο ευρώ,δηλ.τόκο.Αλλά να δούμε και αυτοί μέχρι πότε αφού εδώ και πολύ καιρό εχουν γίνει Α.Ε αλλά ακόμη συνεχίζουν με το παλαιό σύστημα.Να δούμε.Αυτά τα ολίγα ,θα ξαναεπανέλθουμε.

Δημοσ.
παρεπιπτώντως η εθνική δεν χρεώνει τις συναλλαγές στο ΑΤΜ - μόνο κάποιες πληρωμές προς τρίτους έχουν χρέωση.

εαναλαμβανω οτι χρεωνει καθε εξαμηνο,συνολικα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...