Spartacos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 απο την πρωτη φορα που εβαλα την 7 ημερων καρτα σε περιβαλλον 3d ακουγεται ενα δυνατο 'ηλεκτρονικο' σφυριγμα απο την καρτα,σαν και αυτο http://flintz.no-ip.org/netzteil.mp3 συμβαινει σε καθε ειδος 3δ προγραμματος σε ενα παλιο/καινουριο game και φυσικα και σε bench οπως στο 3δ-mark,με το v-sync στο ΟΝ ο ηχος εξαφανιζεται στα windows δεν ακουγεται τιποτα οι επιδοσεις ειναι οι αναμενομενες (10200 στο 06),ο/c bios κτλ δεν εχει γινει καθολου και ο ανεμιστηρας ειναι στο 70%(ο ηχος δεν εχει καμια σχεση με το θορυβο που βγαζει ενα φανακι με ψηλα rpm,και που ολοι ξερουμε) το τροφοδοτικο ειναι ενα καινουριο corsair 620W το συστημα core 2 duo e6600 abit aw9d-max (τελευταιο επισημο βιος) g.skill pc2-6400 4-4-3-5 xfx 8800 gtx wd raptor 150 corsair 620W και 4 12αρια φανς και ενα 20αρι βλεπω πως με αρκετες 8800 gtx συμβαινει αυτο το προβλημα http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1140549
ThrowDOWN Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 core 2 duo 6600 exw kai egw opws kai xfx 8800gtx kai den exw to paramikro problima mallon atixos eisai :S
Lemuria Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 απο την πρωτη φορα που εβαλα την 7 ημερων καρτα σε περιβαλλον 3d ακουγεται ενα δυνατο 'ηλεκτρονικο' σφυριγμα απο την καρτα,σαν και αυτο http://flintz.no-ip.org/netzteil.mp3 συμβαινει σε καθε ειδος 3δ προγραμματος σε ενα παλιο/καινουριο game και φυσικα και σε bench οπως στο 3δ-mark,με το v-sync στο ΟΝ ο ηχος εξαφανιζεται στα windows δεν ακουγεται τιποτα οι επιδοσεις ειναι οι αναμενομενες (10200 στο 06),ο/c bios κτλ δεν εχει γινει καθολου και ο ανεμιστηρας ειναι στο 70%(ο ηχος δεν εχει καμια σχεση με το θορυβο που βγαζει ενα φανακι με ψηλα rpm,και που ολοι ξερουμε) το τροφοδοτικο ειναι ενα καινουριο corsair 620W το συστημα core 2 duo e6600 abit aw9d-max (τελευταιο επισημο βιος) g.skill pc2-6400 4-4-3-5 xfx 8800 gtx wd raptor 150 corsair 620W και 4 12αρια φανς και ενα 20αρι βλεπω πως με αρκετες 8800 gtx συμβαινει αυτο το προβλημα http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1140549 εχω το ιδιο ακριβως προβλημα στο συστημα της υπογαφης.....δεν ξερω αν αυτη η συχνοτητα εχει σχεση με κανενα ηλεκτρομαγνητικο πεδιο που μπορει να δημιουργειρται απο το τροφοδοτικο .....δεν εχω ιδεα τι ειναι ....αλλα το κανει σε καθε 3d εφαρμογη και σταματαει μολις κλεισω αυτην.....δεν εχω δοκιμασει ομως το vsync να ρο βαλω οn.... τσεκαρε και λιγο τη συχνοτητα λειτουργιας της οθονης σου απο την καρτα γραφικων...
Ailuros Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Αν ήταν να σφυρίζει κάτι όσων αφορά την συχνότητα ανανέωσης της οθόνης θα ήταν η οθόνη η ίδια. Πολύ περίεργο πάντως το πρόβλημα που περιγράφετε εδώ και ειδικά η λεπτομέρεια ότι με το vsync εξαφανίζεται. Θα σας έλεγα για αρχή να κάνετε καθαρή εγκατάσταση οδηγών (κατεβάστε το σχετικό driver cleaner από guru of 3d αν χρειαστεί) και για χρήστες ΧΡ κανέναν πάνω από 97.02. Επίσης θα πρότεινα να αφήσετε τις στροφές στο προκαθορισμένο 60% και να μην το πειράξετε. Δείτε αν είναι πρόβλημα λογισμικού και αν όχι τότε ίσως να πρόκειται για σοβαρότερο πρόβλημα που ο πρώτος υποψήφιος θα μπορούσε να ήταν ελαττωματικό NVIO που επιτρέπει παρεμβολές από τον κύριο πυρήνα (μόνο άστοχη θεωρία προς το παρών).
Greek_Tornado Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Αν βοηθά, το έκανε ανεπαίσθητα και η δική μου την πρώτη μέρα, αλλά τόσο ανεπαίσθητα που μόνο σε απόλυτη ησυχία και με το κουτί ανοιχτό το παρατήρησα. Τώρα την τρέχω στα 650/1000 και ρυθμίζω και στροφές ανεμιστήρα με Rivatuner και έχει σταματήσει είτε με default ρολόγια είτε overclocked... Μάλλον είναι σαν σκορτσάρισμα, περιμένει να την κλοκάρεις για να δείξει τα δόντια της γιατί κοντεύει να σβήσει Τρέχω τους 97,44 που προτείνει από το support της η XFX και είμαι υπερ-κυριλέ. Παραδόξως καμία μπλε οθόνη, κανένα πρόβλημα, εκτός ίσως από τους 85-86 βαθμούς που πιάνει όταν έχω τα fans του κουτιού στο ελάχιστο Μάλλον χρειάζομαι κουτί με 12άρηδες για silent ψύξη EDIT: Μόλις έτρεξα το RTHDRIBL και ακόμη και με κλειστό κουτί ακούγεται αρκετά έντονα!! Είχα σταματήσει να το παρατηρώ το σφύριγμα γιατί άκουγα τον ήχο του παιχνιδιού και μου φαινόταν πιο αδύναμο κι από τον ανεμιστήρα στο 100%... Αλλά τώρα ακούγεται ξεκάθαρα και οριακά ενοχλητικά... Τι μου κάνατε τώρα, αφότου το άκουσα πρώτη φορά το ακούω συνεχώς τώρα Τα ίδια και στο Company of Heroes... Στο φόρουμ που παραπέμψατε παραπάνω όσοι έκαναν RMA EVGA πήραν καινούρια revisions που ήταν λένε πιο αθόρυβα. Τι κάνουμε;; Ανακαλύψαμε μεγάλο θέμα εδώ...
Vassilis_X Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 kalimera.. to 10200 pou epises einai logo tou raptor 150 pou trexei me 10000 strofes kai epitaxinei ti diadikasia..exo kai ego to sfirigma afto alla proerxetai apo ton anemistira tis kartas grafiko.. apo ti stigmi pou trexeis 3dmark gia na vgalei to test prepei na aporofisei apo to sistima sou oli tou ti dinami..
HighT3ch Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Και εδω το ιδιο post! Ειναι η καρτα οχι το τροφοδοτικο ή το mobo. Υπαρχουν περιπτωσεις που ακουγονται τροφοδοτικα και mobos αλλα ειμαι 99% σιγουρος οτι ειναι η καρτα σου αλλα δεν προκειται για μηχανικο θορυβο αλλα για μιας υψηλης συχνοτητας ηχο προφανως απο καποιο πηνιο/πυκνωτη/mosfet/αντισταση. Οπως σου ειπα και στο αλλο thread στο αλλο forum το κανουν πολλες gfx καρτες. Εαν κανεις volt mod στην καρτα γινεται ακομα εντονοτερο κατι που με κανει να σκεφτομαι πως δεν σχετιζεται τοσο με το υψηλο framerate. Οπως επισης σου ειπα στο αλλο thread στο αλλο forum οσο πιο υψηλο ειναι το framerate τοσο πιο high pitched γινεται ο ηχος σαν να "παταει γκαζι" η καρτα. Κατα περιοδους νιωθω οτι η ενταση αυξομειωνεται αλλα υποθετω περισσοτερο εχει να κανει με την ευαισθησια των αυτιων μου παρα με την καρτα. Αν δεν μπορεις να το αντεξεις δοκιμασε να κανεις RMA την καρτα και να παρεις καποιου αλλου κατασκευαστη, ισως δεν σου κανει τον θορυβο, ισως λογω διαφορετικων components.
Greek_Tornado Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Πώς την κάνουμε RMA αφού λειτουργεί;; Εγώ τη στέλνω πίσω στο Πλαίσιο και μου λένε αφού δουλεύει δεν μπορούμε να την αλλάξουμε... Και ούτε ήχους ακούνε ούτε τίποτα αυτοί, με κοιτάνε σαν κανα στραβόξυλο βαρεμένο που τον νοιάζουν μλκίες... Δεν παίζει RMA
JOHNX2 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 KAI SE MENA AKRIVOS TO IDIO KANI... (XFX 8800GTX) OSO PIO VARIA I EFARMOGI TOSO PIO ENTONOS KAI O IXOS POU AKOUGETE !!! me to pou trexo 3D efarmoges arxizi autos o apesios ilektronikos thorivos... einai 100% apo tin karta malon kapio pinio tis kartas tha travai to zori kai diamartirete... kata ta alla omos i karta douleui mia xara se oti kai an kano edo kai 5 mines...
john2gr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Και μένα το κάνει αυτό το σφύριγμα στο RTHDRIBL. Από εκεί και πέρα δεν το έχω παρατηρήσει τις άλλες φορές,ίσως γιατί έχω δυνατά τον ήχο
Greek_Tornado Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 kepse tin kai steile tin gia allagi..idou i lisi an se enoxlei o ihos.. to aftokinito otan paei na piasei to kofti kai akous parakseno ixo to stelneis gia allagi; Αν ο "περίεργος ήχος" είναι ο κόφτης δεν θα πήγαινα για σέρβις. Αλλά αν έκανε κάποιον άλλο θόρυβο ναι, θα με προβλημάτιζε. Δηλαδή εσύ λες, εντάξει, όλα OK κι ας κάνει σφυρίγματα η κάρτα; Πιστεύεις είναι νορμάλ; Εγώ ξέρω πως δεν είναι πάντως, και δε θα θελα να το κάνει.
seven77 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 XFX 8800GTX exo kai ego kanena prob episis oute kai o kolitos mou pou pire akrivos tin idia karta
JOHNX2 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 sigoura oute ego tha ithela na ton kani auton ton thorivo alla den nomizo oti einai pistikos logos gia RMA.. apo tin stigmi pou i karta den parousiazi kapio provlima sta games kai einai ola ok, diskola na stin alaksoun. eksalou exoume 3 xronia eggiisi... (kai siga min tin kratiso 3 xronia) ean paratiriso oti o ixos auksani entasi me ton kairo (exo periergia na do pos tha kani me 34 vathmous domatiou to kalokairi, kai in karta na psinete stous 90+++ ), tote nai tha epimeno kiolas gia antikatastasi, pros to paron ipomoni...
Spartacos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 parakalw tous katoxous gtx/gts pou den exoun tetoio/paromoio hxo na mas to poune apo ta parapanw post katalavainw oti ine ena provlima pou afora ena poly megalo pososto twn gtx,tha lega kai >50% akoma se gts exw vrei 1-2 sta xena forum sto RTHDRIBL kai to atitool fenetai kathara se games exw paratirisei oti o hxos kanei scaling analoga me tin epeksergastiki isxu pu xrisimopoieitai px sto aoe3 o hxos einai metrios enw sto RTHDRIBL sfurizei san trellh JOHNX2 den einai kai tou thanata o hxos,alla ena tetoio provlima se kartes 500+ evrw einai enoxlitiko-kai otan emfanizetai mono sth 'korufaia' gtx...
Vassilis_X Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 ego exo asus 8800gtx kai to exo paratirisei elaxistes fores.. mporei kai 1 , 2..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.