giorgosnp Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Θέλω να κάνω μετατροπή αναλογικού βίντεο (απευθείας από την βιντεοκάμερα που διαθέτει έξοδο firewire) σε ψηφιακό DV (ασυμπίεστη μορφή) και στη συνέχεια συμπίεση σε MPEG 2. Το πρόβλημα, είναι ότι το DV είναι Ιnterlace και κάπου είδα, ότι αυτό είναι συχνό φαινόμενο κατά την μετατροπή. Την εγγραφή στο σκληρό δίσκο την έκανα με το Ulead Videostudio 9. Χρησιμοποίησα το TMPEncoder για deinterlace και δημιουργία MPEG 2 όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν μου φάνηκε και τόσο ικανοποιητικό... Μήπως ξέρει κάποιος και να προτείνει πρόγραμμα για μετατροπή DV σε MPEG 2 κάνοντας παράλληλα και deinterlace; :neutral:
caveneo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Pinnacle Studio. Αυτό χρησιμοποιώ από DV σε MPEG2 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
giorgosnp Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 caveneo τα DV που δημιουργείς είναι Interlace (πεπλεγμένα νομίζω είναι στα ελληνικά) ή δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα; Να διευκρινήσω ότι δεν θέλω να κάνω μετατροπή σε DVD αλλά σε ένα και μόνο αρχείο βίντεο MPEG2
caveneo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Τί να σου πώ. Δεν έχω δει να έχει πρόβλημα. Έτσι όπως είναι το συνδέω και πατάω rec. Μια χαρά το κάνει. Αλλά και δεν είμαι και ειδικός, για να σου πω με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εμφανίζει καμιά παραμόρφωση όταν το παίζω στην τηλεόραση ή όταν το κάνω preview στον υπολογιστή.
giorgosnp Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Ωραία! Θα το κατεβάσω και θα δοκιμάσω και το Pinnacle Studio να δω τι αποτελέσμα θα έχω. Ευχαριστώ για τη συμβουλή! Να 'σαι καλά φίλε μου!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.