psomaras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 mhpos gnorizei kapoios pos mporo na peraso sto pc moy 2 litoyrgika ??????????
mamouxalos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Και βέβαια μπορείς. Αλλά να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Τι λειτουργικά ,σε έναν σκληρό,σε δύο σκληρούς. Θα πάρεις και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Εαν προκειται για λειτουργικα της Microsoft, και τα εγκαταστησεις ειτε σε εναν (με 2 partition), ειτε και σε 2 δισκους, μπορεις να εγκαταστησεις 2, αλλά με τη σειρα που εκδοθηκαν. Δλδ 98μετα 98SE μετα ΜΕ μετα 2000 μετα XP και μετα Vista. Εγω εκανα το αναποδο με Vista και XP και πολυ απλα δεν εγινε τπτ! (δλδ δεν εμφανισε την οθονη επιλογης λειτουργικου). Οταν το εκανα σωστα ηταν ολα οκ. Τωρα για Linux δεν ξερω...
Freakster Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Aν ειναι για λινουξ, βαζεις το σιντι της διανομης στο tray, κανεις επανεκκινηση στον υπολογιστη και αν εχεις ρυθμισει το bios να κανει boot απο το σιντι, σου δινεται η δυνατοτητα να ξεκινησεις το σιντι λινουξ και οχι τα windows και απο εκει θα βρεις να τα εγκατασταστησεις, σε ενα ξεχωριστο partition του δισκου.
PETROS13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 εχμ..μια απλή ερώτηση..partition ?? πως το κάνουμε αυτό? σκέφτομαι να βάλω XP kai Vista ή XP kai Linux...τι προτείνετε? ποια είναι τα + και τα - ?
Freakster Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Εχεις καποιο λειτουργικο στο δισκο; Αν εχεις τα xp, μπορεις να βαλεις το σιντι εγκαταστασης των windows, να κανεις boot και απο εκει να μπεις στο σιντι και οχι στο λειτουργικο σου. Απο το σιντι θα βρεις το recovery console και απο εκει θα πατησεις /help. Θα σου εμφανισει ενα καρο επιλογες και μια με partition. Απο εκει θα βρεις ακρη, εχει οδηγιες. Αν δεν εχεις λειτουργικο, κατεβασε μια διανομη των linux, π.χ. ubuntu 6.10 και θα βαλεις το σιντι μεσα (δε χρειαζεται να εχεις τα ΧΡ), θα κανεις boot απο το σιντι και θα τρεχει κανονικα σα να εχεις εγκαταστησει το λινουξ (αυτο λεγεται live cd, btw). Απο εκει θα βρεις το προγραμμα που αφορα τα partitions (δε θυμαμαι ακριβως πως το λενε, gparted νομιζω) και ειναι ακομα πιο ευκολο να ορισεις τα partitions απο εκει. Για καθε λειτουργικο θα χρειαστεις και απο ενα partition. Τα XP θελουν περιπου 5gb το λιγοτερο, εγω τους εχω 10. Βαλε και στα λινουξ αλλα 5-10, να εισαι καλυμμενος. Ή χωρισε το δισκο στη μεση, γενικα οτι θες κανεις, αναλογα τις αναγκες σου. Τελος, εγω θα εβαζα τα xp, που τα εχει ενα σωρο κοσμος και οτι χρειαστεις θα σε βοηθησουν, εχεις περισσοτερες επιλογες στο software (σε σχεση με τα βιστα για τωρα κ.τ.λ.) . Τα βιστα ειναι πιο ωραια σαν εμφανιση αλλα απαιτουν ενα αρκετα δυνατο συστημα, τουλ 1-2 gb ram. Τελος αν θα βαλεις ενα λειτουργικο της ms (τα XP π.χ.) και ενα τα λινουξ, εγκατεστησε πρωτα τα windows, γιατι ΝΟΜΙΖΩ πως μονο ετσι θα αναγνωρισουν τα linux οτι εχεις και windows και θα σου δωσουν την επιλογη για dual boot (θα εμφανιζεται ενα παραθυρο και θα σε ρωτα αν θες linux ή windows) . Παιζει να λεω και μλκ εδω ομως. Παντως ετσι το εχω κανει εγω και επιασε. Αυτα.
psomaras Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 thanks! doylevi kanonika ''alla exo ta gnosta problimata me ta vista!''
PETROS13 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 οκ.ευχαριστώ για τη βοήθεια..θα το προσπαθήσω και βλέπουμε!!
fysikos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 παιδια κ εγω σκεφτομαι να βαλω στο συστημα που έχω κ λειτουργει με xp, καποια έκδοση linux. ποια προτείνετε? έχω 2 hds, εναν 30αρη κ ενα 120αρη. τι πρέπει να κάνω?πώς κάνω partition? πόσο χώρο να δώσω στο καθενα?αξίζει ή θα τα κανω ....???
Sebastienomnia Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 παιδια εστω οτι το κανουμε αυτο,και βαλουμε xp και linux...ποιο ειναι το οφελος?
mamouxalos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 παιδια εστω οτι το κανουμε αυτο,και βαλουμε xp και linux...ποιο ειναι το οφελος? Θα έχεις ένα σταθερό λειτουργικό, αξιόπιστο (linux) γλυτώνεις update, ιούς αν βέβαια είσαι παιχνιδάς τότε ξέχασε το αν και αρκετά παιχνίδια παιζονται και σε περιβάλλον Linux. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες κάνε μια επίσκεψη στο ανάλογο forum του Insomnia.
mamouxalos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 παιδια κ εγω σκεφτομαι να βαλω στο συστημα που έχω κ λειτουργει με xp, καποια έκδοση linux. ποια προτείνετε? έχω 2 hds, εναν 30αρη κ ενα 120αρη.τι πρέπει να κάνω?πώς κάνω partition? πόσο χώρο να δώσω στο καθενα?αξίζει ή θα τα κανω ....??? Εγώ θα σου πρότεινα Suse 10.1 και νεώτερη. Ο τριαντάρης που έχεις είναι υπερ αρκετός για Linux μπορείς να του κάνεις και ένα partition 10 G και να βάλεις το Linux εκεί. Partition μπορείς να κάνεις με διάφορα προγράμματα το καλύτερο είναι το partition magic 8.0 (νεώτερη έκδοση). Αν αξίζει να το κάνεις; δοκιμάζεις και βλέπεις μια δοκιμή δεν βλάπτει.
Freakster Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Φιλε Fysikos, ριξε μια ματια και στο μηνυμα 6! Eγω προτεινω ubuntu νομιζω ειναι απο τις πιο διαδεδομενες διανομες... Σεμπαστιαν, ενταξει εκτος του οτι τα λινουξ ειναι πολυ ωραια, σταθερα, δεν εχουν ιους κ.τ.λ., εχουν τελειως διαφορετικη φιλοσοφια, αξιζει τον κοπο να τα δοκιμασεις, εστω και για λιγο.
Axelfc Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Αν θες να διαβασεις καποιες οδηγιες για το τι partitions σου χρειαζονται και πως θα τα φτιαξεις ριξε μια ματια εδω How to partition your HDD to install Linux
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.