louben Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Λοιπόν παιδιά από καιρό ήθελα να κάνω αυτό το review αλλά ο χρόνος ήταν λίγος. Τώρα που λάσκαρα λιγάκι ξεκινάω. Ο λόγος για τα ηχεία Χ_540 της Logitech. Θα τα παρουσιάσω προσπαθώντας να τα συγκρίνω με τα Χ 530 της ίδιας εταιρίας, τα οποία επίσης είχα αλλά επέστρεψα(λόγω του γνωστού προβλήματος με το popping sound) Η συσκευασία πολύ προσεγμένη όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η εν λόγω εταιρία' Το κάθε ηχείο συσκευασμένο στο σακουλάκι του όπως πρέπει το subwoofer σε φελιζολ. Ακριβώς ίδια συσκευασία το απελθεν μοντέλο χ-530. Το στήσιμο είναι σχετικά εύκολο. Προσοχή μόνο στα πίσω ηχεία που το βύσμα τους έχει διαφορετικό χρωματισμό από τα δικά μου, τουλάχιστον στην κάρτα ήχου μου. Το subwoofer είναι down firing,(δηλαδή εκτονώνεται προς τα κάτω)αρνητικό από πολλές πλευρές. Κατ αρχας δεν έχει κάλυμμα, με αποτέλεσμα το ηχείο να κινδυνεύει από σκισίματα και αμυχές. Επίσης σε εμένα τουλάχιστον το γεγονός αυτό έχει δυο αρνητικά. 1)Χάνει πολύ σε βάθος το ηχείο(αφού το υπογούφερ βαράει προς τα κάτω). 2)Ενοχλεί τους κάτω(κατέβηκα αυτοπροσώπως στον κάτω όροφο και δυστυχώς ισχύει. Εγώ δεν καταλάβαινα και πολλά οι από κάτω όμως ……… Πιστεύω δηλαδή(πάντα σε σχέση με το 530) ότι το υπογούφερ χάνει αρκετά(δεν έχω δοκιμάσει με μοκέτα από κάτω για να είμαι ειλικρινής για να διαπιστώσω αν η απώλεια είναι ακόμη μεγαλύτερη και η όχληση στους κάτω μικρότερη). Μεγάλη καινοτομία είναι το ενσύρματο χειριστήριο. Είναι απίστευτη ευκολία πιστευτέ με. Παρόλα αυτά όμως αν και σαν ιδέα είναι κορυφαία, αν ήταν ασύρματο θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Επίσης και το καλώδιο του είναι κοντό(όπως και των πίσω ηχείων για τα οποία υποχρεωτικά θα πάρετε προεκτάσεις). Μια ακόμη καινοτομία είναι το matrix mode οπού κάνει δηλαδή το δικάναλο ήχο (ψευτο) 5καναλο.Για να είμαι ειλικρινής εμένα προσωπικά δε μου έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Επιδόσεις: Και τα δυο σετ ηχείων τα δοκίμασα με τα ιδία τραγούδια και τις ίδιες ταινίες. Θεωρώ ότι τα Χ-530 σε τραγούδια αποδίδουν καλυτέρα στις ψηλές συχνότητες και ο ήχος είναι πιο «Γλυκός».Βέβαια και τα δυο έχουν υπερεπάρκεια ισχύος και θα σας υπερκαλύψουν. Πάντως στις ταινίες και τα δυο τα πήγαν μια χαρά. Συμπέρασμα: Αν εξαιρεθεί το design, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δυο είναι ακριβώς τα ίδια. Θεωρητικά το Χ-540 είναι μετεξέλιξη του Χ_530. Η βασική καινοτομία είναι μια. Το ενσύρματο χειριστήριο(που πιστευτε με είναι απίστευτα χρήσιμο).Ωστόσο το subwoofer του Χ-540 είναι μάλλον κατώτερο από του απελθεντος μοντέλου. Μη ξεχνάμε βέβαια ότι πολλά από τα Χ-530 έχουν popping sound problem το οποίο είναι απίστευτα εκνευριστικό. Στα χ-540 τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει(η έστω σε ανεπαίσθητο βαθμό). Και τα δυο είναι εξαιρετικά για τα λεφτά τους(κυρίως το 530 που έχει πέσει κάτω από τα 60 ε) το οποίο σε συνδυασμό με το εξαιρετικό service της Logitech τα καθιστούν μια ιδιαιτέρα συμφέρουσα αγορά(Τα 540 έφτασαν μέχρι και τα 67 ε ενώ τώρα ακρίβυναν (!!!!!!) και είναι γύρω στα 78. Αν δε σας ενδιαφέρει το design και πιστεύετε ότι δε θα έχετε πρόβλημα popping προτιμήστε τα 530(πριν αποσυρθούν –λίαν συντόμως).Αλλιώς προτιμήστε τα 540 +την ευκολία του χειριστηρίου. Να τονίσω ότι και τα δυο –για τα λεφτά τους πάντα –είναι πολύ τίμια με πολύ καλή απόδοση. Να τονιστεί βεβαίως ότι δε πρόκειται για high end υλοποιήσεις(άλλωστε και η τιμή τους δε δικαιολογεί κάτι τέτοιο). Να τονιστεί ότι εκφράζω πάντα τις προσωπικές μου απόψεις και τα συμπεράσματα μου είναι κατεξοχήν εμπειρικά δηλαδή κάποιος άλλος ενδεχομένως να έχει άλλη θέαση των πραγμάτων. Αυτά. Ελπίζω να σας διαφώτισα επαρκώς. Την κατανόηση σας για τυχόν ασάφειες πρόκειται για το πρώτο μου review(εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα).
kirimis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Εβαλες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΦΩΤΟ και μεχρι να φορτωσει η σελιδα... γονατισε μεχρι και η DSL
louben Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Εβαλες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΦΩΤΟ και μεχρι να φορτωσει η σελιδα... γονατισε μεχρι και η DSL Εχεις δικιο ειχαν τραβηχτει μ ε ψηφιακη στα 5 ΜΡ.Αφαιρεθηκαν.Ελπιζω να ειναι καλυτερα τωρα.
eon.s60 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Έχω τα ίδια ηχεία. Το κεντρικό το έχω πάνω σε μια LG 20.1 Wide. Μήπως θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην οθόνη με το ηχείο πάνω τις?
louben Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2007 Κανενα προβλημα και εγω το εχω πανω σε μια 19αρα philips.ΒΑλε ομως blue tak η κατι αλλο κολλητικο τελος παντων στη βαση του ηχειου και κολλησε το πανω στην οθονη γιΤΙ ΕΜΕΝΑ τις προαλλες κουνηθηκε το γραφειο, επεσε το κεντρικο ηχειο και παρολιγο να σπασει την οθονη(στην αρχη εκανε μια θαμπαδα η οποια ομως στη συνεχεια εφυγε) και να μου ρθει εγκεφαλικο.
metalmike Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Να κανω μια ερωτηση,αυτο το προβλημα με το popping sound τι ακριβως ειναι;
louben Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Να κανω μια ερωτηση,αυτο το προβλημα με το popping sound τι ακριβως ειναι; ειναι ενα φαινομενο κατα το οποιο οταν μπαινει σε λειτουργια καποια ηλεκτρικη συσκευη στο σπιτι σου ακουγεται απο τα ηχεια ενας θορυβος,αρκετα εκνευριστικος θα ελεγα.
metalmike Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Α καταλαβα!Ρωτησα γιατι εχω ενα προβλημα με τα X-540 που αγορασα προσφατα γιατι καποιες φορες ανεβοκατεβαινει η ενταση του ηχου συνεχομενα καθε δευτερολεπτο,με σταθερο χρονικο οριο ανεβοκατεβασματος δηλαδη και ειναι εξαιρετικα σπαστικο,δεν ειναι κατι δηλαδη που δεν παιρνεις χαμπαρι!Και το γαμωτο ειναι οτι πηρα αυτα τα ηχεια γιατι τα προηγουμενα μου που ηταν creative cambridge soundworks 4.1 μετα απο 10 χρονια λειτουργιας μου εκαναν παρομοιο προβλημα (που το εχω διαβασει και απο αλλους που εχουν creative),σ'αυτα ανεβοκατεβαινε παλι ο ηχος αλλα σε τυχαια διαστηματα και με πιο μεγαλη διαφορα εντασης!Ειμαι σιγουρος οτι τα creative ειχαν προβλημα γιατι το εκαναν πολυ συχνα αυτο το πραγμα και επειδη δοκιμασα και καποια ηχεια ενος φιλου μου και επαιζαν κανονικα απεκλεισα καθε αλλη πηγη του προβληματος αυτου!Επισης παλι και τωρα με τα logitech πιστευω οτι φταινε τα ηχεια μιας και τωρα το ανεβοκατεβασμα ειναι διαφορετικο!Εχετε ξανακουσει παρομοιο προβλημα για τα X-540;Λετε να τα επιστρεψω στο e-shop και να μου φερουν αλλα ή τσαμπα ο κοπος;Εχω απελπιστει λιγο ειναι η αληθεια γιατι ειμαι λιγο περιεργος με τον ηχο αλλα γενικα θελω να λειτουργουν ολα σωστα! Συγνωμη αν βγηκα λιγο off-topic! Eυχαριστω!
rufous Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Ωχ, αυτό το ανεβοκατέβασμα στον ήχο έχει να κάνει με πρόβλημα στον αυξομειωτή των ηχείων της Creative σε μεγάλο βαθμό! Λες να βγάζει τα ίδια και στον ήχο της Logitech;
metalmike Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δεν ξερω ρε φιλε,τι να πω κι εγω,εχω ξενερωσει αγρια απλα δεν το εχω ακουσει-διαβασει αυτο για τα συγκεκριμενα ηχεια τα X-540 και δεν ξερω τι παιζει και τι να κανω τωρα (αυτο με τον αυξομειωτη στα creative εχω ακουσει απο πολλους)!Mαλλον θα τα παω πισω και οτι γινει,εξαλλου δεν μπορω να μεινω με αυτο το προβλημα γιατι το κανουν ψιλοσυχνα!Αν στην τελικη τα καινουργια που μου δωσουν το κανουν και αυτα ε τοτε λογικα κατι αλλο θα φταιει,ετσι δεν ειναι;Αν και 3ο στη σειρα πακετο ηχειων εχει αυτο το προβλημα ε τι να πω πια... Moλις τωρα ειδα πως δεν εχουν αλλα στο e-shop!Ελπιζω να ξαναφερουν...ε ρε μπλεξιμο...
louben Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 file metalmike mhn mplejeis me e-shop θα σου φανε την ψυχη.Επικοινωνησε κατευθειαν με την εταιρια Εδω θα βρεις οσα χρειαζονται. http://logitech-en-emea.custhelp.com/cgi-bin/logitech_en_emea.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2609&p_created=1120477580&p_sid=hS2K6HEi&p_accessibility=0&p_lva=3461&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTMmcF9wcm9kcz04NDQsMTcsMTcwMSZwX2NhdHM9JnBfcHY9My4xNzAxJnBfY3Y9JnBfc2VhcmNoX3R5cGU9YW5zd2Vycy5zZWFyY2hfbmwmcF9wYWdlPTE*&p_li=&p_topview=1 ΠΑντως αρκετα κουφο το προβλημα σου.ΚΑι εγω τα χ-540 εχω αλλα δεν εχω παρατηρησει κατι παρομοιο.
metalmike Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 file metalmike mhn mplejeis me e-shop θα σου φανε την ψυχη.Επικοινωνησε κατευθειαν με την εταιριαΕδω θα βρεις οσα χρειαζονται. http://logitech-en-emea.custhelp.com/cgi-bin/logitech_en_emea.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2609&p_created=1120477580&p_sid=hS2K6HEi&p_accessibility=0&p_lva=3461&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTMmcF9wcm9kcz04NDQsMTcsMTcwMSZwX2NhdHM9JnBfcHY9My4xNzAxJnBfY3Y9JnBfc2VhcmNoX3R5cGU9YW5zd2Vycy5zZWFyY2hfbmwmcF9wYWdlPTE*&p_li=&p_topview=1 ΠΑντως αρκετα κουφο το προβλημα σου.ΚΑι εγω τα χ-540 εχω αλλα δεν εχω παρατηρησει κατι παρομοιο. Ευχαριστω πολυ φιλε louben,να'σαι καλα!Υπαρχει περιπτωση να το προκαλει κατι αλλο αυτο (πχ η καρτα ηχου μου η creative audigy 2 zs);Παντως πρεπει να φταιει το ποτενσιομετρο στο χειριστηριακι γιατι οταν το κανει αυτο και δυναμωσω την ενταση ή την χαμηλωσω τοτε εχω την εντυπωση οτι φτιαχνει και δεν το κανει (χωρις να ειμαι 100% σιγουρος)!
louben Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Οπως προειπα δοκιμασε αρχικα να απευθυνθεις στην εταιρια εχουν δειξει μεχρι στιγμης πολυ καλα δειγματα γραφης οσο αναφορα την εξυπηρετηση τους.Αν δε δεις φως εδω ειμαστε.
1985john Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 εχω τα logitech x-540 κ τα πηρα για το ps3 πριν 2 μηνες περιπου. τα logitech x-540 για τα λεφτα τους γ.... αν και για το ps3 εχει συνδεση για 2καναλο ηχο, με την λειτουργια matrix το κανει 5.1 κ μαλιστα αρκετα καλο αλλα οχι τελειο. το μονο προβλημα που εχω ειναι οταν τα βαζεις σε λειτουργεια το subwoofer κανει ενα παρα πολυ μικρο ντουφ αλλα νομιζω οτι ειναι κανονικο κ δε υπαρχει προβλημα. λειτουργουν πολλες ωρεσ την ημερα κ νομιζω κιολασ, δεν ξερω, μπορει να ειναι κ η ιδεα μου, οτι οσο πιο δυνατα τα εχεισ τοσο καλυτερα ακουγονται. ααααα και το αλλα προβλημα που εχω ειναι με την γειτονισσα που δεν με αφηνει να τα χαρω. αυταααααααααααααααααα
louben Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 το τελευταιο που αναφερεις με τη γειτονισα ειναι και το μεγαλυτερο προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.