Προς το περιεχόμενο

Compiler gcc στα Windows ~ Πως κάνουμε Compile με την κονσόλα(cmd) ??

georgep800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγκατέστησα κάποια αρχεία(στα windows) και πιστεύω ότι έχω περάσει τον gcc compiler.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι με ποιο τρόπο μπορώ να τρέξω κάποιο πρόγραμμα(με ποιές εντολές δηλαδή); Επίσης σε κάποιο παράδειγμα που πρόκειται να τρέξω απαιτητέ η εισαγωγή δεδομένων απο κάποιο αρχείο .txt και επιπλέον η δημιουργία ενός νέου αρχείου .txt όπου θα εισάγονται δεδομένα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι σε ποιο σημείο θα πρέπει να βάλω το αρχείο .txt, ώστε να διαβαστεί; Ή μήπως θα ορίσω εγώ με κάποιο τρόπο την διαδρομή;

Απ' ότι κατάλαβα, όλα αυτά γίνονται απο την κονσόλα των Windows cmd shell.

Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!!!:)

ΥΓ. Τον κώδικα τώρα που θα ήταν καλό να τον γράφω; Σε κάποιον editor και όχι στο Visual Studio;

Δημοσ.

Δοκίμασε το dev-c++ και το cygwin. Ψάξε λίγο στο google για να τα βρεις. 95% θα σου παίζουν στα unix (σε αντίθεση με το visual studio).

Εσύ ποιον gcc compiler εγκατέστησες ;

Έπειτα το txt αρχείο θα το διαβάζεις με συναρτήσεις που διαβάζουν αρχεία, ή θες να κάνεις αναδρομολόγηση ; Το αρχείο αν θες το κάνεις με διαδρομή ή το βάζεις δίπλα στο παραγόμενο exe σου για ευκολία.

Δημοσ.

Αν έχεις δουλέψει το VS 6.0, θα σου φανεί πολύ οικείο το περιβάλλον του MinGW Developer Studio. Εγκαθιστά και το κατάλληλο port για Windows του gcc από κάτω, οπότε δε χρειάζεται ούτε χωριστά το MinGW να εγκαταστήσεις, ούτε να βγαίνεις σε κονσόλα, ούτε τίποτα, όλα από το GUI...

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αυτό που εγκατέστησα εγώ ήταν το gdb, όπως επίσης έκανα και κάποιες προσθήκες ορισμένων άλλων αρχείων.

Αυτό που αναφέρεις φίλε parsifal, είναι πολύ ενδιαφέρον! Αν κατάλαβα καλά είναι όπως το VS και το compile θα γίνετε όπως θα γινόταν και στα linux με τον gcc;

Να αφήσω αυτό που εγκατέστησα ώς έχουν και να εγκαταστήσω επιπλέον το MinGW Developer Studio;

@dark_banishing:

Αυτό που θέλω να κάνω με τα αρχεία είναι το εξής. Σε κάποιο αρχείο .txt θα περιέχεται μια γραμματοσειρά. θέλω να διαβάζω την γραματοσειρά(ένα-ένα γράμμα!), να την επεξεργάζομαι και να την γράφω στο άλλο αρχείο(γίνεται άραγε να γράφεις στο νέο αρχείο ένα-ένα γράμμα; ).

Δημοσ.
...Αν κατάλαβα καλά είναι όπως το VS και το compile θα γίνετε όπως θα γινόταν και στα linux με τον gcc;...

Ναι, και επίσης debugging με breakpoints κλπ μοιάζει πάρα πολύ.

...Να αφήσω αυτό που εγκατέστησα ώς έχουν και να εγκαταστήσω επιπλέον το MinGW Developer Studio;...

Ναι, θα εγκαταστήσει και θα ρυθμίσει αυτόματα δική του έκδοση του MinGW.

...Σε κάποιο αρχείο .txt θα περιέχεται μια γραμματοσειρά. θέλω να διαβάζω την γραματοσειρά(ένα-ένα γράμμα!), να την επεξεργάζομαι και να την γράφω στο άλλο αρχείο(γίνεται άραγε να γράφεις στο νέο αρχείο ένα-ένα γράμμα; ).

Μήπως εννοείς συμβολοσειρά (string); Αυτό που θέλεις να κάνεις, υπάρχει αυτούσιο ως παράδειγμα στο βιβλίο των Kernighan & Ritchie...

Δημοσ.
Ναι, θα εγκαταστήσει και θα ρυθμίσει αυτόματα δική του έκδοση του MinGW.

Ωραία τότε!

Θα εγκαταστήσω τα δύο αρχεία που βρίσκονται εδώ, το 2. MinGWStudioFullSetup-2.05.exe και το 3. MinGWStudioFullSetupPlus-2.05.exe ;

Μήπως εννοείς συμβολοσειρά (string); Αυτό που θέλεις να κάνεις, υπάρχει αυτούσιο ως παράδειγμα στο βιβλίο των Kernighan & Ritchie...

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής. Το ένα αρχείο(αυτό της εισόδου) θα περιέχει αυτό: πρστυφχψω και εγώ θα πρέπει να το μετατρέπω σε αυτό: prstyfxpsw. Για το ίδιο λέμε;

Δημοσ.

Δε χρειάζονται και τα 2, διαλέγεις και παίρνεις. Το Plus εμπεριέχει κάποιες έξτρα βιβλιοθήκες για ανάπτυξη παραθυρικών εφαρμογών με WxWidgets, αν δεν το χρειάζεσαι βάζεις την πιο light έκδοση.

Δημοσ.

Οκ, ευχαριστώ για την βοήθεια!:)

Τώρα δηλαδή όταν κάνω compile είναι σα να έτρεχα με τις εντολές -ansi(δεν τις ξέρω ακριβώς...:oops: ), αυτές τέλος πάντων που κάνουν αυστηρό έλεγχο για τις προειδοποιήσεις και τα error; Ρωτάω μήπως και θα πρέπει να κάνω προσθήκη και τίποτα επιπλέον...

Δημοσ.

Όλοι οι διακόπτες που θα περάσουν στον gcc για το compiling μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά για κάθε project που ξεκινάς στο μενού Project -> Settings. Ορίστε και ένα screenshot:

ymq2ojxyumqmozcgg513.png

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς πως μπορεί να γίνει δημιουργία αρχείων .c και όχι .cpp με το MinGW για το οποίο γίνεται αναφορά λίγο πιο πάνω;;; Όταν δημιουργώ ένα νέο source file έχει μια επιλογή η οποία είναι C/C++ και εντέλει δημιουργεί αρχεία .cpp. Καμιά ιδέα;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...