Προς το περιεχόμενο

Fx70 Vs 6600

kostasSTi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω πίσω το 939 σόκετ και να πάω σε κάτι πιο δυνατό από τον 4400Χ2 που έχω τώρα...

Αν και ήμουν σχεδόν αποφασισμένος για 6600, βλέπω οτι ο FX70 είναι σχεδόν ίδιος επεξεργαστής.

Ίδια τιμή, στο tomshardware.com οι επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες με μάλλον λίγο καλύτερο τον FX.

Ένας ακόμα λόγος που το σκέφτομαι είναι επειδή έρχονται και οι νέοι AMD που θα είναι στο ίδιο socket οπότε θα είμαι ready από αυτή την άποψη...

Φυσικά αφήνω στην άκρη τη σκέψη "AMD έχω, AMD θα πάρω και πάλι".

Ποιόν θα προτιμούσατε και γιατί?

Δημοσ.

INTEL CORE 2 DUO E6600 ME THN MIA...

Autin tin periodo den iparxi kaliteros epeksergastis apo pleuras timi-apodosi gia mena..!!

skepsou oti tha ton paris arxika me default sta 2400MHz kai stin xiroteri tha ise 24/7 sta 3400-3500MHz...

opote min to skeftese kan gia AMD. Authn tin periodo theounte pliris apotixia, to ti epifilasi to prosexis mellon omos, AGNOSTO !!

Δημοσ.

Οι νεοι amd θα βγουν τελικα σε ΑΜ2 socket?

ψιλο off-topic : που βρισκεις τον 4400χ2+ "λιγο"?Εκτος εαν εχεις 8800gtx σε sli...

Αλλα παλι, αξιζει να αλλαξεις ολοκληρη πλατφορμα για να δεις διαφορα γυρω στο 20%?

Εαν την κανεις την αλλαγη προτεινω και γω για ιντελ μερια λογο

1)καλυτερου κλοκαρισματος

2)υπαρξης quad core ηδη στην αγορα

3)χαμηλοτερης καταναλωσης

Δημοσ.

Δεν τον βρίσκω πουθενά λίγο αλλά βρήκα καλή ευκαιρία να σπρώξω τα δικά μου και να κάνω την αναβάθμιση που υπολόγιζα το καλοκαίρι, λίγο νωρίτερα!

• Moderators
Δημοσ.

Kατσε κατσε να δουμε και καμια απαντηση απο την AMD στην Intel με νεα προϊοντα (να δουμε ποτε θα γινει αυτο...)

Κατσε να βγουν και οι νεοι ιντελ σε κανα μηνα, και κατσε να βγει και καμια απαντηση απο την Ατι σε κανα διμηνο μπας και μειωθουν οι τιμες...

Σε κανα 2-3 μηνο θα βγουν και ευρεως οι ddr3 μνημες, και σε 3-4 το pci-x version 2.

Δεν ειναι ο καλυτερος καιρος για αναβαθμισεις, ποσο μαλλον αμα το PC σου σε ικανοποιει ακομα...

Δημοσ.

Τον FX70 με την μια, τώρα σου έρχεται και Πάσχα θα σου χρησιμεύσει και στο σούβλισμα. Βάλε και κανα λουκανικάκι επάνω για να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες της νέας σου ψησταριάς.

Δημοσ.
οι επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες με μάλλον λίγο καλύτερο τον FX

Αν θυμάμαι καλά ο FX72 ήταν σχεδόν ίδιος σε επιδόσεις με τον Ε6600, αλλά όπως και να έχει ο Ε6600 από 2.4 μπορεί πολύ χαλάρα να φτάσει το 3Ghz και με λίγη παραπάνω προσφάθεια και θέληση πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει το 3,4Ghz ανεξαρτήτος κομματιού εκτώς αν πέσεις στο χειρότερο κομμάτι που έχει κυκλοφορήσει!! Βέβαια δεδομένου ότι είσαι σε s939 πρέπει να κάνεις ολική αναβάθμιση, η τσέπη σου θα δώσει την απάντηση. Εγώ πιστεύω ότι μπορείς να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι...

Δημοσ.
Σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω πίσω το 939 σόκετ και να πάω σε κάτι πιο δυνατό από τον 4400Χ2 που έχω τώρα...

Αν και ήμουν σχεδόν αποφασισμένος για 6600, βλέπω οτι ο FX70 είναι σχεδόν ίδιος επεξεργαστής.

Ίδια τιμή, στο tomshardware.com οι επιδόσεις είναι σχεδόν ίδιες με μάλλον λίγο καλύτερο τον FX.

Ένας ακόμα λόγος που το σκέφτομαι είναι επειδή έρχονται και οι νέοι AMD που θα είναι στο ίδιο socket οπότε θα είμαι ready από αυτή την άποψη...

Φυσικά αφήνω στην άκρη τη σκέψη "AMD έχω, AMD θα πάρω και πάλι".

Ποιόν θα προτιμούσατε και γιατί?

Βασικά αυτό που κανείς δεν έχει αναφέρει (αν και θα έπρεπε) είναι το γεγονός ότι ο FX-70 δεν κουμπώνει σε socket AM2 αλλά σε socket L1. Αυτό μπορείς πολύ άνετα να καταλάβεις τι σημαίνει, αλλά ας το εξηγήσω κιόλας.

1). Το socket L1 είναι τύπου LGA, σαν αυτό που χρησιμοποιεί η Intel άρα οποιαδήποτε συμβατότητα απλά καταργείται και κανείς δεν είναι σίγουρος για τους νέους AMD, αν θα έιναι συμβατοί με το socket ΑΜ2 ή με το L1 ή αν θα κουμπώνουν σε τελείως διαφορετικό socket.

2). Η διαθεσιμότητα μητρικών σε socket L1 δεν είναι κι ότι καλύτερο, η μοναδική που βρήκα (χωρίς βέβαια να ψάξω και ιδιαίτερα) είναι μια ASUS ή L1N64-SLI WS η οποία βασίζεται στο nforce 680a και η οποία όπως μπορείς να δεις κι εδώ διαθέτει 2 socket για τοποθέτηση 2 επεξεργαστών FX της AMD. Εδώ το θέμα είναι αν πρέπει να πάρεις κα 2 επεξεργαστές ή όχι, ένα ερώτημα στο οποίο δεν κατάφερα να βρώ απάντηση.

Τέλος θα πρέπει να υπολογίσεις και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

Κλείνωντας θέλω να πώ ότι όσο κι αν είμαι fan της AMD (από το 1999 έχω να αγοράσω Intel επεξεργαστή) δυστυχώς τώρα τελευταία τα έχει κάνει μπάχαλο και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό για την εταιρία. Έτσι δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω να αγοράσεις AΜD τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πεταμένα λεφτά.

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω είναι ότι ή θα μείνεις όπως είσαι και θα περιμένεις μέχρι να ξεκαθαρίσει η AMD τι θα κάνει ή πας σε Intel δυστυχώς.

Δημοσ.

Ο φίλος gameover έχει μεγάλο δίκιο... Σκεφτείτε οτι τόσο που θα δώσω τα πράγματά μου, σχεδόν δε θα δώσω μια αν πάρω έναν 6400 μαζί με τα παρελκόμενα, μητρικές μνήμες κλπ. Τώρα αν πάω σε 6600 θα δώσω από την τσέπη μου 80-100 ευρώ... Οπότε καταλαβαίνετε οτι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όχι απλά με συμφέρει αλλά επιβάλλεται να κάνω μια αναβάθμιση!!

Δημοσ.

LIPON... TI PAIRNIS ME TIMI KONTA STA 600 EURO...

INTEL CORE 2 DUO E6400 me 213 euro

MSI P6N SLI PLATINUM nforce 650i SLI READY me 140 euro (DIOTI PREPI NA KANEIS SLI TIS 7800)

G.SKILL 2X1GB 4-4-3-5 800MHz me 259 euro

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...