Sant Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Γειά σε όλους και όλες. Έχω το Compaq Presario 724EA το οποίο είχε από κατασκευής το Teac DW-28E ως DVD/CD Writer. Το συγκεκριμένο drive χάλασε και αποφάσισα να πάρω ένα εξωτερικό CD/DVD Writer, το LG GSA E10N. Το σύνδεσα λοιπόν σε μια USB και δουλεύει άψογα. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι ότι όταν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το Recovery Disc (το οποίο είναι bootable) απλά δεν γίνεται τίποτα. Το ίδιο το Recovery Disc όμως όταν το χρησιμοποιήσω στο laptop του αδερφού μου που είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο, τότε δουλεύει μια χαρά. Να σημειώσω εδώ ότι ο αδερφός μου δεν έχει αλλάξει το DVD/CD το οποίο είναι το TEAC DW-28E. Γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει???? Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω όταν χρησιμοποιήσω το Nero 6 για να κάνω backup όλο το σκληρό δίσκο. Το Nero ολοκληρώνει κανονικά την διαδικασία. Χρειάζεται 6 DVD για όλο το σκληρό μου. Το πρώτο DVD που φτιάχνει είναι bootable. Όταν το βάζω για να κάνω εκκίνηση και να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς εμφανίζεται ένα λειτουργικό σύστημα της Ahead το Caldera και μετά δεν κάνει τίποτα. Αντίστοιχα στο laptop του αδερφού μου εμφανίζεται το παράθυρο του Nero το οποίο ρωτάει αν θέλουμε να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς. Γιατί άραγε το δικό μου έχει μουλαρώσει??????:evil: :evil: Η μοναδική διαφορά είναι στα CD/DVD drive. Να σημειώσω ότι το external drive που έβαλα παίζει και γράφει όλα τα formats των CD και DVD.
insomniaK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Εϊναι Bootable η USB σου; Αν όχι, αυτός είναι ο λόγος που δεν...
Sant Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Insomniak πως θα βρω αν είναι bootable η USB? Να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ και διανομέα USB. Μήπως θα ήταν καλύτερα να το βάλω σε μια USB μόνο του το LG drive? Αν δεν είναι bootable η USB υπάρχει τρόπος να την κάνω? Μέσω software ή μέσω κάποιου αντάπτορα? Να τονίσω ότι αν κάνω εκκίνηση χρησιμοποιώντας το Recovery disc με βγάζει σε λειτουργικό σύστημα Windows 98, αν χρησιμοποιήσω τα Backup discs του Nero τότε με βγάζει σε λειτουργικό σύστημα Ahead Caldera. Από αυτό το σημείο και πέρα βρίσκομαι με ένα prompt (του πάλαι ποτέ Ms-DOS) και δίνω εντολές του τύπου dir,cls,cd...
insomniaK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μπες στο Bios, όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, πιθανόν με κάποιο F κουμπί ή με το Del, εμφανίζεται με ποιο κατά την εκκίνηση στην οθόνη και πήγαινε στο Boot sequence ή κάτι παρόμοιο, αν δεν αναφέρει πουθενά να κάνεις boot από το USB, τότε δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιείς το νέο σου cd για να εγκατασήσεις λειτουργικό ή να επαναφέρεις το σύστημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.