georgepre10 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 έχω ένα zyxel και έβαλα ένα access point linksys πάνω στο zyxel. σύνδεσα με ένα καλώδιο utp τα δύο μηχανήματα(στο linkys το utp το έβαλα εκεί που λέει ιντερνετ). στο linksys το internet ανάβει κανονικά και το qtek 9000 που έχω βλέπει κανονικά το wifi. αλλά ιντερνετ δεν έχω στο 9000!
tsakonas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 έχω ένα zyxel και έβαλα ένα access point linksys πάνω στο zyxel. σύνδεσα με ένα καλώδιο utp τα δύο μηχανήματα(στο linkys το utp το έβαλα εκεί που λέει ιντερνετ). στο linksys το internet ανάβει κανονικά και το qtek 9000 που έχω βλέπει κανονικά το wifi. αλλά ιντερνετ δεν έχω στο 9000! lathos.... to zyxel sou , einai internet gateway dld modem-router.... ara ta ethernet pou vgazei pane sta PCs....den paei sto WAN (internet) port tou linksys sou....nomizw o monos tropos na pareis internet sto wifi einai na moirazei to internet me ICS to desktop PC sou.....kai mesw aftou tha pernei internet to wifi.....opote xreiazese 2 ethernet kartes sto PC sou , i mia tha paei sto zyxel kai tha pernei internet kai i alli tha paei sto linksys se kanoniko LAN port.....oxi sto WAN.... opote to linksys tha vlepei to PC sou opote to laptop sou me wifi tha parei internet an kaneis swsta tis rithmiseis....prepei na valeis manual tin IP sou p.x 192.160.0.2, 255.255.255.0, kai gateway tin ip tou desktop sou.... episis sto DNS tha valeis tin ip toy dns server sou dld tou zyxel p.x 192.168.0.1.... nomizw oti afti einai i lisi...tha mas pei k o poulinos an exei kamia idea kapws etsi einai to diko mou diktio alla adi gia ICS uparxei server....
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 oi liseis einai dio se autin tin periptosi.i eukoli ine dinoume sto linksys ip 192.168.1.2 kai tou klinoume ton dhcp kai bazoume to zyxel pano sto linksys oxi stin interet ipodoxi alla se mia ethernet.opote to linksys pezei apla san ena wireless switch.oute dipla nat oute tipota.o eukolos tropos.opote to pc briskei to ssid tou linksyus kai otan sindeetai epidi o dhcp tou linksys einai klistos pernei ip apo to zyxel diladi pernei ip address to pc 192.168.1.33 subnet 255.255.255.0 kai gateway toy zyxel ti 192.168.1.1
tsakonas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 hmmm swstos.....polu kali idea....gia na doume...tha piasei?
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 hmmm swstos.....polu kali idea....gia na doume...tha piasei? exei piasei idi.milisame sto msn kai ola ok.apla malon den apantise edo.autos ine enas apo tous polous tropous gia na pexei.apla ine o pio eukolos.
georgepre10 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 nai paidia ola ok!!!! euxaristo para poli ton poulino gia tin voitheia!
user024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Λοιπόν θα ήθελα να ξεθάψω το συγκεκριμένο θέμα για τον εξής λόγο. Χρησιμοποιώ τη σύζευξη ενός USR 9107 με ένα WAG354G γιατί το USR αποδείχτηκε πολύ πιο σίγουρο και σταθερό στην σύνδεση του ίντερνετ στο δίκτυο που χρησιμοποιώ και στο σπίτι που το έχω. Ενώ το Linksys είναι "σκυλί" στο ασύρματο δίκτυο, σε αντίθεση με ένα Asus wl-600g που με ό,τι firmware και να δοκίμασα, όσες φορές και αν το άλλαξαν από το Πλαίσιο, η απόδοσή του ασύρματα είναι για κλάματα. Παρ' όλα αυτά, πρόσφατα χρειάστηκε να αλλάξω θέση στα ρούτερ. Εν τούτοις, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μεταφέρω και τον εκτυπωτή μου στη νέα θέση τους. Πράγμα που σημαίνει πως ή θα πρέπει να μεταφέρω τον εκτυπωτή σε κάποιον υπολογιστή και να τον "μοιράσω" ή να αγοράσω κανένα ασύρματο printer server. Μου μπήκε το λοιπόν η ιδέα να κάνω το εξής, αλλά δεν ξέρω πως να τα καταφέρω (προσέξτε, γιατί περιπλέκεται το πράμα): Αφού έχω το Asus να κάθεται, να συνεχίσω να έχω το ίντερνετ στους υπολογιστές μου ασύρματα από το USR μέσω Linksys, ενώ παράλληλα να συνδέσω ασύρματα στο Linksys το Asus με κάποιον τρόπο, ώστε να λειτουργήσει σαν printer server, στο δωμάτιο του εκτυπωτή. Δεν βρήκα πουθενά στο WAG354G λειτουργία Bridge ή αλλιώς WDS για να πειραματιστώ, μιας και δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Έχει κάποιος καμμιά ιδέα; Θα του ήμουν ευγνώμων. (Υ.Γ. Αν κάποιος μου βρει άκρη ανάμεσα στο Asus και το Linksys, φαντάζομαι πως το να πάρω internet μετά από το USR θα είναι θέμα καθορισμού getaway.)
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 αν δεν παιζει σαν repeater η extender η wds απλα δεν γινετε εκτος αν συνδεθουν με καλωδιο
user024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Poulinos, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Είσαι και παραμένεις ένας σούπερ-λαγός. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω το ότι δεν παίζει repeater ή extender ή wds, απλά δεν έβγαλα άκρη από το interface του. Δεν είμαι σίγουρος και για τις ρυθμίσεις του Asus από την άλλη. Θα πρέπει να ενεργοποιήσω απλά το "Wireless Bridge", ή θα πρέπει να πάω στο WAN Setup και να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένες ρυθμίσεις; Αν είναι το δεύτερο, ποιες θα πρέπει να είναι αυτές; Η έρευνα τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ σχετικά με τα παραπάνω δεν έχει αποδώσει καρπούς...
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 το wan setup ειναι για τον provider.αμα πεζει σαν repeater h extender απλα πιανει το ssid το αναμεταδιδει και ολα οκ.αν παιζει σαν wds οπυ εκει θα πρεπει να παιζουν και τα 2 σαν wds παλι πιανει το ενα το ssid του αλου και παιζουν.τωρα σαν wireless bridge δεν θυμαμε πως ακριβως γινετε αλλα ισχυει νομιζω οτι και για repeater η gia extender.στο wds απλα πρεπει σιγουρα και τα 2 να παιζουν wds οπως και να ειναι κλειδωμενα μονο με wep.κατι παρομοιο με αυτο που εχεις κανει ειχα κανει και εγω σε ενα φιλο αλλα ηταν με ενα belkin repeater.
user024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Ναι, το ξέρω πως είναι ρυθμίσεις για τον ISP. Απλά σκέφτηκα πως μπορεί να αποδώσει ο ένα ρούτερ στο άλλο τον ρόλο του ISP που λείπει. Gateway, DNS server, κ.τ.λ. Βέβαια το πώς θα γινόταν αυτό μέσω του ασύρματου δικτύου δεν κάθησα να το σκεφτώ... :Ρ Θα πρέπει να παίζουν και τα δύο σαν extender ή repeater? Ή μόνο το συνδεμένο με το modem/router; Ή μόνο το συνδεμένο με τον εκτυπωτή; (Φαντάζομαί πως είναι πιο πιθανό το δεύτερο, αλλά δεν έχω ιδέα) Στο wds τα βρήκα σκούρα στο Linksys, μάλλον δεν υποστηρίζει, αν και υπάρχουν αναφορές για φλασάρισμα του firmware με σχετικο από το wrt... Ευχαριστώ πάντως, και καλή ανάσταση πια. Σε πέντε λεπτά είναι μεσάνυχτα. Όποιος έχει καμιά άλλη ιδέα, ευπρόσδεκτη παντως.
poulinos Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 gia repeater και extender δεν χριαζεται να το υποστηριζει και το αλλο.για wds ναι.β.ναι υπαρχουν custom firmware αλλα δεν εχω δοκιμασει κατι.αλλα με το wan μην το ψαχνεις.αντε και χρηστος ανεστη.περασαν οι 12.
trilali Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Θα ξεθάψω αλλη μια φορά το θέμα να ρωτήσω και εγώ κάτι μιας και από τα παραπάνω δε βγάζω άκρη. Έχω ένα Linksys WAG354G το οποίο είχα για μια ISDN γραμμή. Τώρα που έχω PSTN έχω το Comtrend CT5611T - PSTN. Μπορώ να συνδέσω πάνω του το WAG ώστε να συνδέομαι ασύρματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.