ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δηλαδή το ότι οι γάτες κοιτάνε μόνο τη βόλεψη τους το λένε προσωπικότητα???? Επίσης, ξέρω αρκετούς ανθρώπους (όχι προσωπικά) που έχουν και 10 και 20 γάτες, αλλά κανέναν που να έχει 20 σκυλιά. Αυτό δε σημαίνει ότι 1-2 σκύλοι σε καλύπτουν (συναισθηματικά ας πούμε) ενώ οι γάτες όχι... Ok μπορεί να ερμηνευθεί και εντελώς αντίθετα το παραπάνω παράδειγμα αλλά εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Ας το πούμε χαρακτήρα πιο δύσκολο, για δοκίμασε να ταίσεις μια γάτα με κάτι που δε θέλει, και μετά ένα σκύλο ... και θα καταλάβεις :razz: ό,τι μείνει το γλύφουν μια χαρά οι σκύλοι, είναι της ποσότητας και όχι της ποιότητας! Όσο για τα 20 σκυλιά (!!!) άστα να πάνε αν είναι αυτά τα επιχειρήματά σου για τα συναισθήματα που εμπνέουν σκύλος και γάτα ... σε παραπέμπω στην αρχαιότητα όπου η γάτα υπήρξε πολλές φορές θεότητα και στην αρχαία Αίγυπτο, όπου αν κάποιος σκότωνε γάτα πλήρωνε με τη ζωή του ...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 (Άλλο ντοκυμαντέρ αυτό) Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι βέβαια είχαν στήσει ολόκληρο εκτροφείο-σφαγείο-ταρριχευτήριο γατών μιας που ήταν μόδα και το αιγυπτιακό ιερατείο έβαζε στα ταμεία του πολλά λεφτά από τις -νόμιμες- θανατώσεις αυτών των ζώων. Εμείς αγοράζουμε κομποσχοίνια και οι αρχαίοι αιγύπτιοι γάτες ταρριχευμένες. Γι' αυτό βρέθηκαν σε μεγάλες ποσότητες αυτά τα άμοιρα ζώα σε ορισμένα σημεία. Αλλά Φρατζέσκα έχεις δίκιο γι' αυτό το βλέμμα του σκύλου, όντως κι εμένα μ' εκνευρίζει μερικές φορές. Η υπερβολική αφοσίωση μέχρι ηλιθιότητας, αυτό από μόνο του μπορεί να μην θεωρείται... έξυπνο για πολλούς ανθρώπους. Έχει μία τάση ο σκύλος να αυτομηδενίζεται και να ξεπέφτει στην εκτίμησή μου. Και για την βρώμα έχεις δίκιο καθώς είναι γνωστό πως με ότι και να τον πλύνεις θα σκυλο-βρωμάει το σπίτι ασχέτως αν οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες αρνούνται να το αποδεχτούν. Αλλά στην αυλή μια χαρά είναι. Και τέλος πάντων ο σκύλος καλό είναι να είναι χρήσιμος σε κάτι.
1980 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δηλαδή το ότι οι γάτες κοιτάνε μόνο τη βόλεψη τους το λένε προσωπικότητα???? προσωπικοτητα λεγετε το οτι θα κατσει να την χαιδεψεις οταν γουσταρει εκεινη, θα ανταποκριθει στο καλεσμα σου οταν εχει διαθεση και γενικα ειναι ανεξαρτητη. εγω προσωπικα το θαυμαζω αυτο ενω πιο μικρος με εκνευριζε αυτο γιατι εχουν περασει πεντε γατες απο το σπιτι μου.δηλαδη επειδη την ταιζετε πρεπει να σας κανει και τουμπες?εισαι υποχρεωμενος να την ταισεις αφου την πηρες σπιτι σου εκεινη δεν ειναι υποχρεωμενη να στο ανταποδωσει. παντως μην πεις ποτε σε γυναικα οτι δεν γουσταρεις τις γατες γιατι σε μερικα ψυχολογικα τεστ που ειχα διαβασει το πως βλεπεις την γατα δειχνει πως αντιλαμβανεσε και την γυναικα.
Lucifer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δηλαδή το ότι οι γάτες κοιτάνε μόνο τη βόλεψη τους το λένε προσωπικότητα???? Μα δεν κοιτάνε μόνο την βόλεψή τους. Τα δικά μου μια χαρά έρχονται και μου κάνουν και τούμπες και παιχνιδάκια και γενικά με "ευχαριστούν" με τον τρόπο τους, ακόμα και όταν είναι σκασμένα στο φαγητό και δν με έχουν πια ανάγκη. Πάντως ακόμα και έτσι όπως το λες να ήταν, προτιμώ ένα πλάσμα που θα φερόταν όπως εγώ ("δε μου φέρεσαι καλά/δε με ταΐζεις, την κάνω") παρά ένα άλλο που θα τα φάει όλα στη μάπα και μετά θα σε υπερασπιστεί κι όλας. Επίσης, ξέρω αρκετούς ανθρώπους (όχι προσωπικά) που έχουν και 10 και 20 γάτες, αλλά κανέναν που να έχει 20 σκυλιά. Αυτό δε σημαίνει ότι 1-2 σκύλοι σε καλύπτουν (συναισθηματικά ας πούμε) ενώ οι γάτες όχι... Αυτό μπορεί να είναι ζήτημα χώρου (εκτός αν θες 20 τσιχουάουα) και ησυχίας. Άσε που οι γάτες δεν χρειάζονται εκπαίδευση για το που θα κάνουν την ανάγκη τους, αρκεί να βάλεις σε μια γωνίτσα λίγη άμμο. Οι δικές μου που δεν είναι όλη μέρα μέσα στο σπίτι, όταν θέλουν να κάνουν κάτι γρατζουνάνε την πόρτα και νιαουρίζουν -κάτι σκυλάκια που είχα παλιά, το θεωρούσαν περιττό μέτρο να με ειδοποιούν. που ειχα διαβασει το πως βλεπεις την γατα δειχνει πως αντιλαμβανεσε και την γυναικα. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Από την ένταση στα χάδια μέχρι το πόσο εγωιστής/καλός πρέπει να στέκεσαι απέναντι της, μοιάζουν. Αν και από την εμπειρία μου, έχω γνωρίσει πολλές γάτες που ήταν εξυπνότερες από την πλειοψηφία των δικών μας θηλυκών.
RubiksCube Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 παντως μην πεις ποτε σε γυναικα οτι δεν γουσταρεις τις γατες γιατι σε μερικα ψυχολογικα τεστ που ειχα διαβασει το πως βλεπεις την γατα δειχνει πως αντιλαμβανεσε και την γυναικα. Δεν είπα ότι δε γουστάρω τις γάτες, αλλά το ότι σε καμία περίπτωση (μέχρι τώρα) δεν έχω αισθανθεί φιλία για γάτα. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει αισθανθεί, αλλά αυτή η "προσωπικότητα" όπως τη λέτε εδώ είναι ανασταλτικός παράγοντας και προωθεί μια "επαγγελματική" σχέση (ναι.. με τη γάτα εννοώ)
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Αν και από την εμπειρία μου, έχω γνωρίσει πολλές γάτες που ήταν εξυπνότερες από την πλειοψηφία των δικών μας θηλυκών. Και εγώ! Lucifer 12 points (again) !!!
miloup Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Οι σκύλοι είναι χαζοί, γι'αυτό τους αγαπάμε. Το είδος τους είναι τραγικά εκφυλισμένο, απόδειξη ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν ελεύθεροι χωρίς αφεντικό. Δείτε τα αδέσποτα που έχουν μέσο όρο ηλικίας τον 1 χρόνο. Αναρωτιέμαι ποιο άλλο είδος παρακαλάει για την τροφή του.. Οι σκύλοι είναι δουλοπρεπείς κ σε αγαπάνε μέχρι μα**κίας όσο άσχημα κ αν τους έχεις φερθεί (ξύλο, φωνή, απομόνωση, ξεσπίτωμα, θανάτωση των μικρών τους κλπ). Σε έχουν απόλυτη ανάγκη κ αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα .. Κ μόλις μετά από ένα μήνα "βασανισμού" καταφέρει να σου δώσει το χέρι του, χαίρεσαι κ λες "_Κοίτα, σαν άνθρωπος!!!" .............................................................................
Lucifer Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Κ μόλις μετά από ένα μήνα "βασανισμού" καταφέρει να σου δώσει το χέρι του, χαίρεσαι κ λες "_Κοίτα, σαν άνθρωπος!!!" Και το παράδοξο είναι πως αυτό το λένε λες και είναι κοπλιμέντο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.