Προς το περιεχόμενο

Γνωμες για αποκτηση η οχι σκυλου

Grigoros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Aν θα φάει κάτι πρώτη ή τελευταία φορά, λίγο σημασία έχει φίλε μου. Σημασία έχει ότι αποκλείεται να μην φάει, και δεδομένου ότι αυτό που θα καταστρέψει μπορεί να είναι το τηλεκοντρόλ, το πορτοφόλι με τα λεφτά ή τα σκουπίδια, καλύτερα ο υποψήφιος ιδιοκτήτης να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος. Άλλωστε μόνος σου το είπες: Κάτι σου έφαγε.

Υ.Γ

Δεν θα ξεχάσω τον κυριολεκτικό πανικό όταν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου που την άφησα από τα μάτια μου, πήρε από το τραπέζι μια φακελούκλα με 13.000 ευρώ από τις σταγόνες του αίματός μου, λίγο πριν ξεκινήσω να πάω μέχρι το μαγαζί να αγοράσω μια μοτοσυκλέτα. Πέντε εγκεφαλικά μαζεμένα έπαθα. Ακόμη είναι μουδιασμένο το χέρι μου.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

O_O

σίγουρα θα φάει κάτι στην αρχή αλλά στο χέρι σου είναι να το σταματήσεις. Ήσουν πολύ άτυχος μπορώ να πώ :/

Υ.Γ

Δεν είμαι φίλος αλλά φίλη ;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συγνώμη κυρά-sleepy

;)

Έχοντας ένα στρατό γάτες και ένα σκύλο-άλογο έχω γνώση πως με το μαστίγιο πηδάνε και μέσα στις φωτιές.

Κακά τα ψέματα, η πολύ μεγάλη πονοψυχία με τα ζωντανά οδηγεί σε εξωφρενικές καταστάσεις όπου στο τέλος κυριαρχούν τα κτήνη. Θέλει και ξύλο όπως και να το κάνεις. Παρότι τα λατρεύω δεν ξανακάνω λάθη του παρελθόντος. Γι' αυτό έχεις δίκιο ως προς αυτόν τον τομέα: στο χέρι σου είναι να είσαι εσύ το αφεντικό κι αυτό το ζώο. Αλλιώς αρχίζουν οι γραφικότητες.

Στο κάτω-κάτω στρατηγοί έστειλαν ανθρώπους ευθεία στο θάνατο, πρέπει να είναι κατανοητό ποιός είναι ο άνθρωπος και ποιός αυτός που τον υπηρετεί έστω κι αν πρέπει να θυσιαστεί. Αν ήταν οι ρωμαίοι σαν κάτι τρελόγριες το Ροτβάιλερ δεν θα γινόταν ποτέ ο πρώτος πολεμικός σκύλος. Τα ζώα εκτός από αγάπη χρειάζονται ενίοτε και σκληρότητα. Η ιδανική κατάσταση που μπορώ να φανταστώ, είδικά για τους μεγάλους σκύλους, είναι το "όχι πολλα-πολλά". Ούτε πολλά χάδια ούτε όμως και απομόνωση. Χρειάζεται ισορροπία στη σχέση για να μην σου παίρνουν τον αέρα.

Δημοσ.

Συμφωνω σε οτι λετε παιδια αλλα εχουμε ξεφυγει παλι λιγο απο την ερωτηση. Το οτι θα εχω ζημιες ειμαι προετοιμασμενος και ειμαι οκ, αλλα το αν θα ειναι ο σκυλος καλα και δεν θα νοιωθω τυψεις που τον πηρα με νοιαζει πιο πολυ.

Εννοω, θα αντεχει ο σκυλος να ειναι μονος του σε 4 τοιχους η θα τον πιασει καμια καταθλιψη?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή και οι σκύλοι έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες σαν τους ανθρώπους, το θέμα της μοναξιάς δεν νομίζω πως αγγίζει ράτσες ή φυλές σκύλων. Αναλόγως τι χαρακτήρας είναι ο σκύλος σου, μπορεί να του αρέσει η μοναξιά ή μπορεί να εκδηλώνει ψυχολογικά σύνδρομα. Δεν υπάρχει μία απάντηση σ' αυτό, άσε που μεγάλο ρόλο παίζει και πως θα τον μάθεις από την αρχή. Αν έχει συνέχεια παρέες, φυσικό θα είναι να τον πειράζει η μοναξιά.

Δημοσ.

Αυτο που λες δηλαδη ειναι οτι αν μαθει απο την αρχη με αυτον τον ρυθμο ζωης τοτε δεν θα τον πειραζει και δεν θα εχει προβλημα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι δεν λέω αυτό, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει. Αν ο σκύλος είναι πολύ κοινωνικός από τον χαρακτήρα του, μπορεί να σαλτάρει. Από την άλλη πάλι έχω δει και σκύλους που την βρίσκουν στην μοναξιά. Όπως και να χει σε όλα τα ζώα υπάρχει ο νόμος της ανταποδοτικότητας, περισσότερο στις γάτες βέβαια αλλα ισχύει και για τους σκύλους: ότι δίνεις παίρνεις, η αγάπη τους είναι ανάλογη της αγάπης σου. Αν είναι να έχεις έναν σκύλο που να μην ασχολείσαι μαζί του, καλύτερα να μην τον πάρεις καθόλου.

Δημοσ.
Το σίγουρο είναι οτι ο σκύλος θα στενοχωριέται τις ώρες που λείπετε απο το σπίτι, αλλά όταν δεί έναν απο σάς θα μετατραπεί σε μεγάλη χαρά. Δέν πρόκειται όμως να πάθει τίποτα σε θέμα υγείας απο αυτό, απλά θα στενοχωριέται.

Καλύτερα τις ώρες απουσίας να τον έχεις σε μιά μεγάλη βεράντα με αρκετό φαγητό και νερό.

Ο κήπος είναι δίλημμα : τόσες ώρες λυτός ή δεμένος?

Μεγαλο λαθος.

Οπως ειπε κι ο αιγεας, παιζει αναλογα με τον σκυλο.

Το σιγουρο ειναι οτι η συνταγη μοναξια/μπαλκονι οδηγει τους σκυλους να ξεσηκωνουν την γειτονια με τα γαυγισματα τους. Με αποτελεσμα βεβαια να εισπρατουν μια ωραια φολιτσα για ανταμοιβη.

Ο σκυλος φιλε μου θελει να κοιμαται στο μαξιλαρι σου.

Θελει να ειναι φιλος σου. Εκτος αμα εισαι τσοπανης :lol:

Αν δεν μπορεις να του τα δωσεις αυτο, αστο καλυτερα.

Δημοσ.

Tελικα τι εγινε με το φακελο Αιγεα; Κατεληξες με μηχανη και σκυλο ή σκυλο με μηχανικη υποστηριξη :P ;

Εχω βρεθει σε παρομοια κατασταση, not funny at all, τουλαχιστον προλαβα και τα βουτηξα πισω.

Sorry for the offtopic! :)

Δημοσ.

Οποτε καταληγουμε στο οτι αν ειμαι που ειμαι διατεθιμενος οση ωρα ειμαι σπιτι να του δινω τη προσοχη που θελει και χρειαζεται τοτε δεν θα εχει προβλημα. Αν ειναι ετσι λοιπον να το παρω τοτε.

Δημοσ.

Εμενα μου φαινεται οτι μονο εσυ κατεληξες στο συμπερασμα αυτο.

Η συντριπτικη πλειοψηφεια των posters ειναι αντιθετη στην αποκτηση του σκυλιου απο εσενα.

Να προσθεσω εδω οτι το καθολου ευκαταφρονητο μεγεθος του ζωου, δεν βοηθαει την κατασταση...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Tελικα τι εγινε με το φακελο Αιγεα; Κατεληξες με μηχανη και σκυλο ή σκυλο με μηχανικη υποστηριξη :P ;

Εχω βρεθει σε παρομοια κατασταση, not funny at all, τουλαχιστον προλαβα και τα βουτηξα πισω.

Sorry for the offtopic! :)

Αν και κάποτε δεν γλύτωσα σε παρόμοια περίπτωση με ολοκαίνουργιο κινητό τηλέφωνο που το συνέθλιψε σε 2'' και μάλιστα δεν μπορούσα να το πάω στο μαγαζί.... θεωρημένο (με διάτρηση από την εφορία) για να το ξαναφτιάξουν, τουλάχιστον με το φάκελο όλα καλώς. Οι τρύπες στην καρδιά μου σίγουρα είναι προτιμότερες από τις τρύπες επάνω στα πεντακοσάρικα.

Δημοσ.
Ο σκυλος φιλε μου θελει να κοιμαται στο μαξιλαρι σου.

Θελει να ειναι φιλος σου. Εκτος αμα εισαι τσοπανης

Αν δεν μπορεις να του τα δωσεις αυτο' date=' αστο καλυτερα[/quote']

Φυσικά και μπορώ.:-o

Μπορεί να μή κοιμάται στο μαξιλάρι μου, αλλά κοιμάται πολύ κοντά του.

Όσο για τα γαυγίσματα στο μπαλκόνι έχεις δίκιο, είναι κάτι που δέν μου πέρασε απο το μυαλό.

Δημοσ.
Οποτε καταληγουμε στο οτι αν ειμαι που ειμαι διατεθιμενος οση ωρα ειμαι σπιτι να του δινω τη προσοχη που θελει και χρειαζεται τοτε δεν θα εχει προβλημα. Αν ειναι ετσι λοιπον να το παρω τοτε.

Για μένα μετράει αν έχεις την όρεξη κ τπτ άλλο. Ο σκύλος είναι αρκετά έως πολύ έξυπνο πλάσμα κ επιδέχεται πολύ εύκολα εκπαίδευσης. Επομένως όπως τον μάθεις θα συμπεριφέρεται ... εαν τον κοιμίζεις κάθε βράδυ στο κρεβάτι σου τοτε εκει θα μείνει για πάντα .... εαν τον μάθεις σε σπιτάκι εξω τοτε δε θα ανέβει ποτέ στο κρεβάτι σου ... εαν σου παιρνει πραγματα κ δεν του φωνάξεις ποτέ θα συνεχίσει ενώ αν τον μαλώσεις (στα σωστά πλαίσια πάντα) δεν θα ξανά - ακουμπήσει τπτ ... κοκ

Όσο για την προσοχή που θέλει ... ναι πρέπει να ασχολείσαι αλλά όχι κ υπερβολές ... δε παθαίνει τπτ εάν μείνει κ κάποιες ώρες μόνος του ... ούτε θα μελαγχολήσει ούτε τπτ

Με λιγα λογια ... μονο καλο μπορει να φέρει η ύπαρξη του σκύλου στο σπιτι κ ειδικα της απίθανης αυτής ράτσας οπως τα λαμπραντορ. Ο μεγάλος χώρος είναι σίγουρα πλεονέκτημα γιατί τα λαμπραντορ γουστάρουν πολύ το τρέξιμο αλλά άνετα ζουν κ σε διαμέρισμα βγάζοντάς τα βολτίτσα

Εάν μου χάριζαν λαμπραντόρ θα το έπαιρνα χωρίς 2η σκέψη (κι ας έχω ένα) :-P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...