Grigoros Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Λοιπον σκεφτομαι να αποκτησω ενα σκυλο που δινουνε. Ειναι ενα Labrador Retriever. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να ειμαι πολυ ωρα στο σπιτι λογω της δουλειας οπως και η γυναικα το ιδιο. Θελουμε ομως ενα σκυλο παρα πολυ αλλα θελουμε πρωτα απο ολα ο σκυλος να περναει καλα. Το ερωτημα λοιπον ειναι θα μπορει ο σκυλος να ειναι σε καλη κατασταση οταν εγω λειπω 7-7 τουλαχιστον καθε μερα και η γυναικα το ιδιο και μονο το σαβατοκυριακο θα μπορουμε να του αφιερωνουμε πολυ χρονο? Να σημειωσω οτι μενουμε και σε διαμερισμα αλλα σε κανενα χρονο θα μετακομισουμε σε πιο μεγαλο σπιτι με κηπο. Περιμενω γνωμες.
Grigoros Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Να βρεθει καποιος αλλος να το παρει. Τωρα αν θα ειναι με καλυτερες συνθηκες η οχι δεν ξερουμε.
Sorath Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Επειδή έχω ζήσει καλά την κατάσταση του να θες ένα κατοικίδιο αλλά να μην έχει ς χρόνο, θα σας συμβούλευα να ΜΗΝ το πάρετε. Το κατοικίδιο είναι σαν ένα μωρό. Χρειάζεται πολύ φροντίδα και να είσαι συνεχώς δίπλα του. Αλλιώς ούτε αυτό θα περνάει καλά αλλά ούτε κι εσείς.
amorealex Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Ειδικά τα Λαμπραντόρ είναι από τις ράτσες που δεν πρέπει να μένουν πολλές ώρες μόνα τους. Καλύτερα να μην το πάρετε, θα είναι κρίμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Kι αν έχεις αυλή και θες το Λαμπραντόρ για φύλακα, τότε ίσως να σε φυλάει με κάποιο τρόπο σίγουρα όχι όμως δαγκώνοντας. Είναι ακατάλληλο γι' αυτήν την περίπτωση, αλλά ιδανικό όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Είναι από τις πιο έξυπνες ράτσες, με το σπάνιο χαρακτηριστικό όμως ότι δαγκώνουν με μικρότερη δύναμη απ' ότι ο άνθρωπος.
Lucifer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Νομίζω πως οποιοσδήποτε άνδρας μπορεί να επιβεβαιώσει πως κανένα θηλαστικό δεν δαγκώνει δυνατότερα από άνθρωπο.
Sebastienomnia Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Εγω φιλε θα σε συμβουλευα να μην το παρεις..Αν γινεται παρ'το οταν πατε στο σπιτι με τον κηπο..Ακομα και αν τα ωραρια θα ειναι ιδια,καλυτερα να ζει σε εναν κηπο παρα σε 4 τοιχους
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Νομίζω πως οποιοσδήποτε άνδρας μπορεί να επιβεβαιώσει πως κανένα θηλαστικό δεν δαγκώνει δυνατότερα από άνθρωπο. Και κανένα θηλαστικό δεν κάνει την μέρα-νύχτα αναλόγως τις ανάγκες. Γι' αυτό τις τάξεις των βρυκολάκων τις συναντάμε μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους.
fantomas3004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Το σίγουρο είναι οτι ο σκύλος θα στενοχωριέται τις ώρες που λείπετε απο το σπίτι, αλλά όταν δεί έναν απο σάς θα μετατραπεί σε μεγάλη χαρά. Δέν πρόκειται όμως να πάθει τίποτα σε θέμα υγείας απο αυτό, απλά θα στενοχωριέται. Καλύτερα τις ώρες απουσίας να τον έχεις σε μιά μεγάλη βεράντα με αρκετό φαγητό και νερό. Ο κήπος είναι δίλημμα : τόσες ώρες λυτός ή δεμένος?
LL_NEO Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Νομίζω ότι ο HAL9000 μπορεί να μας πει τι δική του άποψη σχετικά με το πως είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος να συντηρεί στο σπίτι του "σκύλο"...
sleepy_head Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Θα σε συμβούλευα να μην τον πάρεις. Πάρε σκύλο όταν πας με το κάλο σε σπίτι με αυλή. Στην αυλή μπορείς να τον έχεις δεμένο, να μπορεί να κινείται όπως θέλει αλλά να μην μπορεί να φύγει όταν λύπετε από το σπίτι. Για μεσα στο σπιτι, κανα μικρο σκυλακι τι αναγκες εχει? Δηλαδη, ειχαμε ενα αλλα το ειχαμε εξω και σε μεγαλο κηπο και εφυγε.Μεσα στο διαμερισμα τωρα, εκτος απο φαι νερο και τετοια, τι αλλο πρεπει να του εχω? Δώσ'του και κανένα παιχνίδι
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Βασικά αυτό που θέλει ένα τέτοιο κατοικίδιο είναι η γνώση της μακρόχρονης και δυσάρεστης υποχρέωσης, ο άφθονος προσωπικός χρόνος, τα ατσάλινα νεύρα και η απάρνηση των υλικών αγαθών καθώς είναι γνωστό ότι θα καταστραφούνε ούτως ή άλλως έπιπλα ή αντικείμενα. Ενίοτε ίσως χρειαστεί να απαρνηθείς φίλους ή συγγενείς που το... αυτοκρατορικό τους αίμα (του σουλτάνου είναι) έχει αλεργία σε κάθε τι ζωντανό που τους θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια στην Κάτω Πλατανιά. Ειδικά το πρώτο (επίγνωση της υποχρέωσης) είναι αυτό που κάνει ένα αδέσποτο, αδέσποτο, σε συνδιασμό με έναν ανεγκέφαλο ή επιπόλαιο ιδιοκτήτη.
sleepy_head Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Βασικά αυτό που θέλει ένα τέτοιο κατοικίδιο είναι[...] η απάρνηση των υλικών αγαθών καθώς είναι γνωστό ότι θα καταστραφούνε ούτως ή άλλως έπιπλα ή αντικείμενα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εάν δώσεις στο ζώο και καταλάβει ποιος είναι το αφεντικό και δε σε κάνει ότι θέλει τότε μια χαρά θα είναι τα έπιπλα, παπούτσια κτλ. Στην αρχή είχα πρόβλημα με το δικό μου σκύλο (αδέσποτο από τη Μυτιλήνη) μάσησε κάτι σεντόνια/καλώδιο (δεν ήταν στην πρίζα βέβαια...), της φώναξα βάζοντας την μούρη της μπροστά στα πράγματα που χάλασε και μετά από λίγο καιρό δεν έκανε τίποτα από αυτά. Το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι οτί πάει στα σκουπίδια εάν τα ξεχάσει κάποιος και αυτό το κάνει επειδή πάντα θέλει να τρώει. Απλά πάντα να έχεις κάτι να δαγκώνει γιατί κάνει καλό στα δόντια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.