Προς το περιεχόμενο

Φράσεις που σιχαίνεστε - Φράσεις που αγαπάτε

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το χειροτερο βεβαια ειναι το καλαμακι σας. Με το οποιο εννοειτε πιτα με γυρο(ή σαντουιτς με γυρο ξερω γω). Μου σπαει τα νευρα!!!! wall23.gifwall23.gif Ανοιξτε κανα λεξικο ρε. Καλαμακι = Καλαμακι. wall2.gifwall2.gif

Μπαρδον?

Ποτε εγινε αυτο?τι βλακειες ειναι αυτες?

Ποιος το ειπε?Τα νεα του δικεφαλου?

Κανεις στην Αθηνα δεν το κανει. Το μονο που ΚΑΠΟΙΟΙ κανουν εννοουν καλαμακι με πιτα παραλειποντας το "με πιτα".Καλαμακι=καλαμακι για ολο τον κοσμο

Και παλι η εκφραση "2 καλαμακια" θα σου δωσει 2 σκετα. Το πολυ να πουμε "2 με καλαμακι"

Δημοσ.
Μπαρδον?

Ποτε εγινε αυτο?τι βλακειες ειναι αυτες?

Ποιος το ειπε?Τα νεα του δικεφαλου?

Κανεις στην Αθηνα δεν το κανει. Το μονο που ΚΑΠΟΙΟΙ κανουν εννοουν καλαμακι με πιτα παραλειποντας το "με πιτα".Καλαμακι=καλαμακι για ολο τον κοσμο

Και παλι η εκφραση "2 καλαμακια" θα σου δωσει 2 σκετα. Το πολυ να πουμε "2 με καλαμακι"

Και να προσθεσω οτι τα σαντουιτς εχουν μεσα ζαμπον τυρι και οχι καλαμακι ντοματα τζατζικι.

Δημοσ.

Σταματηστε αυτη την κουραστικη πια συζητηση για το καλαμακι.Υπηρχαν-κλειδωθηκαν πολλλα thread με αυτο το αντικειμενο συζητησης...μην το φαει και αυτο ο Αδης...

Δημοσ.
Εμενα η λεξη που με ψιλο-εκνευριζει που χρησιμοποιειτε ολοι οι Αθηναιοι και εμεις εδω πανω οι Θεσσαλονικεις ποτέ, ειναι η λεξη "κομπλέ".

]

Νομιζω το χω ακουσει και απο σαλονικεις, χωρις να ειμαι σιγουρος. Τεσπα.

Δημοσ.

To να λένε τις πιτες που χρησιμοποιούνται για γύρο κτλ. σάντουιτς είναι το ίδιο τραγικό με το καλαμάκι.kkthxbai.

Ή την πανσέτα , παλτσέτα.Σιγά μην είναι και φαλτσέτα ή κάλτσα...

Δημοσ.

μπερδεμα δεν ειναι μονο με το καλαμακι αλλα και με τη μπουγατσα..αλλο ειναι στην Αθηνα αλλο στη Θεσσαλονικη :-Ρ

Δημοσ.

Για να μπουν τα πραγματα στην σωστη τους διασταση

1. Οι Θεσσαλονικεις λεγανε για την φραση "2 σουβλακια με καλαμακι" που ειναι οντως λαθος

Αυτο ξεκινησε οταν τα σουβλατζιδικα αρχισαν να εχουν γυρους, κοτομπεικον, μπριζολοκαλαμα κτλ απο τον κοσμο που ειχε συνηθισει "2 σουβλακια" οταν υπηρχε μικροτερη ποικιλια. Τα τελευταια χρονια εχει σταματησει, σπανια καποιος πλεον λεει "2 σουβλακια με καλαμακι". Οι περισσοτεροι λενε "2 πιτα-καλαμακι/2 τυλιχτα με καλαμακι/2 με καλαμακι".

Ειχαν δικιο, ηταν λαθος εκφραση, υπηρχε λογος που ειχε περασει, πλεον ξεπεραστηκε

2. Για την μπουγατσα εχουν δικιο, σημασια εχει το φυλλο/σφολιατα. Αλλη η τυροπιτα με σφολιατα αλλη με φυλο(ή κατι τετοιο)

3. Σε αυτο που εχουν αδικο ειναι στην φαση με τα τυρια και τα κασερια κτλ. Το εζησα στην Θεσσαλονικη ενα ΣΚ, μπορει να επεσα στο μαγαζι παντως το κασερι ειναι ποικιλια κιτρινου τυριου, υπαρχουν και αλλα(πχ η γραβιερα) και δεν ειναι σωστο ολα τα κιτρινα να λεγονται κασερι. Ξαναλεω, αν δεν γινεται, σορρυ, απλα μου ετυχε, ισως να επεσα στην περιπτωση

Δημοσ.

το Gouda τι είναι τυρί ή κασέρι? εμείς κασέρι το λέμε (οι θεσσαλονικείς)

αγαπημένη φράση: ΜΑΑΜΑΑΑΑΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ!!!

Δημοσ.

Τυρί είναι. Και το κασέρι είναι κι αυτό τυρί. Είναι όλα αδερφάκια στην μεγάλη οικογένεια των τυριών. Ουάου;

Δημοσ.

Τις καλύτερες ατάκες/φράσεις τις ακούς στα πανηγύρια της επαρχίας.

"Πιάσε μια προβατίνα"

"Παιδί, 50 καλαμάκια"

"Για όνομα της παναγίας, ανοίχτε να περάσει (όταν έρχονται ο δήμαρχος/νομάρχης/δεσπότης)"

"Παιδία όχι όλοι μαζί, ένας ένας μην ζμπρώχνεστε (όταν βγαίνει το τσαμπέ φαγητό)."

Και άλλα πολλά.

Δημοσ.

Μου τη σπαει ΠΑΡΑ πολυ καποιες φρασεις που χρησιμοποιουν οπαδοι κτλ οπως:

θειος, τσουλου, παλτο, ηρθε να κολλησει ενσυμα, ξερει το τοπι, αμπαλος, πιο αργος απο replay, 10kατε (απο τεν το κανανε 10, μπραβο ιδιοφυια), να παρουμε τον ταδε παιχτη που ειναι φθηνος και να τον πουλησουμε μετα απο χ χρονια για τοσα-η διοικηση δε ξερει τι κανει (μετα απο οπαδοι γιναμε κοουτς και προεδροι, τωρα και financial advisors), προεδρε παρε τον ταδε παιχτη και 'μεις θα παρουμε 35000 διαρκειας και θα βγουνε τα λεφτα (λες και διαβαζει το συγκεκριμενο φορυμ ο προεδρος και αν το διαβαζε θα ετρεχε να τον κλεισει...)

Αλλες φρασεις που δε παω καθολου: ζησε Μαι να φας τρυφιλλι, το καθε πραγμα στο καιρο του και ο κολιος τον Αυγουστο κτλ. α! και το "μολις τελειωσα"...

Φρασεις που μου αρεσουν. oh my god (οταν το λεει ελληνας/ιδα με ελληνικη προφορα:P), αλλα και το "εμεινα μαλακας", πρεπει να ειναι η αγαπημενη μου φραση αυτη.

Δημοσ.

λοιπόν η φράσεις που μισώ και απεχθάνομαι δεν μπορώ να τις ακούω την κάνω ψώνιο πως να το πω είναι οι παρακάτω:

1.LOL η πιο μισητή έκφραση που χρησιμοποιείτε από πολους δεν ξέρω απο πότε αλλά την μισώ

2.OMG εντάξει χειρότερα δεν γίνετε αυτοί που το λένε θέλουν ένα χέρι ξύλο μου θυμίζουν τους ξερολες

3.ξέρω 'γω... και ξέρω 'γω μπαίνει στα ξαφνικά σε όλες τις προτάσεις και προφέρεται με ύφος χαλαρότητας καθώς και πολλές φορές συνοδεύεται από μπροστά με ένα τσ πχ. τσ ξέρω 'γω θα τα πούμε αύριο βράδυ...

4.οι κομμένες εκφράσεις πχ και δε πα , τε σπα και γενικός οτι κόβετε ε μιλάτε ελληνικά αυτό που μας έδωσαν παλιά η καλύτερη γλώσσα στον κόσμο και εμείς την διαλαμε...

φράσεις τώρα που αγαπάω??

λέω πολλά αλλά το αγαπημένο μ που μου το κόλλησε ένας φίλος είναι το να πούμε μπαίνει παντού και το εκφωνήσεις με ύφος μουντής βαρεμενης μαγκιάς και με μικρο σεμνό ανασήκωμα του ώμου αν το κάνεις έτσι κανείς δε θα σε παρεξηγήσει αυτό βγάζει χιούμορ και ντύνει φυσικά με χιούμορ την υπόλοιπη πρόταση που λάλησες πριν από αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...