Προς το περιεχόμενο

Φράσεις που σιχαίνεστε - Φράσεις που αγαπάτε

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου τη σπάνε όλες οι φράσεις που γίνονται μόδα κάποιο διάστημα και ακούς τους πάντες από παιδάκια δημοτικού μέχρι μεγάλους... να τις λένε.

παράδειγμα αυτή την περίοδο:

Τυχαίο; δε νομίζω.

παλαιότερα είχαμε τη μαλακία του σεφερλή:

καλό εεε.

• Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δε κάνεις για τίποτα,δεν είσαι για πουθενά,τελάρο,τελειωμένε..

μπακαλιάρε,τρελό αγόρι,παγουράς,αδέρφω..

!

Αυτές ομολογώ οτι πρώτη φορά τις ακούω απο εδω μέσα.

Δημοσ.
Αυτές ομολογώ οτι πρώτη φορά τις ακούω απο εδω μέσα.

φυσικά γιατί εγώ και η παρέα τις έχουμε βγάλει!!

τώρα έχουμε συνηθίσει και έτσι λέμε ο ένας τον άλλον..

:lol::lol:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Btw, θυμήθηκα κι έκφραση - μάλλον προσφώνηση - που σιχαίνομαι: "Πουλάκι μου". Προσδιόρισε τουλάχιστον. Αλλιώς το μυαλό μου πάει σε μπεκάτσα, μπούφο και λοιπά κολακευτικά. Σπαστικό όσο δεν παίρνει, με κάνει να νιώθω 3χρονο.

Όποιος έχει το ενδοπτερυγωτό δίπτερο, να το φέρει πίσω.

Εγώ όταν την λέω μια φορά, έχω στο μυαλό καναρίνια, αηδόνια, χελιδόνια, γαλιάντρες κλπ

Δημοσ.
φυσικά γιατί εγώ και η παρέα τις έχουμε βγάλει!!

τώρα έχουμε συνηθίσει και έτσι λέμε ο ένας τον άλλον..

:lol::lol:

παγουράδες λένε τους Γιαννιώτες όπως σου παν και το μπακαλιάρε παίζει να το έλεγαν όλοι πριν καμια 10ρια χρόνια,ήταν της μόδας τότε,κάτι σαν το δεν υπάρχει

Δημοσ.
Όποιος έχει το ενδοπτερυγωτό δίπτερο, να το φέρει πίσω.

Εγώ όταν την λέω μια φορά, έχω στο μυαλό καναρίνια, αηδόνια, χελιδόνια, γαλιάντρες κλπ

Ναι, δεν το αποσαφήνισα. Όταν μου τη λέει άτομο κάτω των 40 εννοούσα... Κι ο παππούς μου με φωνάζει έτσι, δεν τον παρεξηγώ - ομοίως, ούτε εσένα :devil:

Υ.Γ. Όχι ακριβώς φράση, ούτε ακριβώς παροιμία, αλλά τέλος πάντων μου τη θύμισε ένας φίλος πρόσφατα και τη λατρεύω:"Της κοντής ψ...ής της φταίνε οι τρίχες"... Συγγνώμη για το ρίξιμο του επιπέδου, αλλά κοιτάξτε κάτω από την επιφάνεια, κρύβει μεγάλη σοφία :-D

Δημοσ.

Γνωμικό λέγεται.

Από 'κει και πέρα, το θέμα δεν είναι πώς αντιμετωπίζεις εσύ τις διάφορες ηλικίες (κωλόπαιδο) - αλλά τό ότι κακώς βλέπεις στρουθοκαμήλους και όρνεα όταν σε λεν "πουλάκι". Τεσπα ίσως φταίει ότι είσαι 1.5 μέτρο με τα χέρια στην ανάταση

(...και, ωπ, αυτό μου θύμισε το γνωμικό σου :devil:)

• Moderators
Δημοσ.

To "ρε παιδι μου" σε ασχετα σημεια της κουβεντας χωρις να εχει κανεναν λογο υπαρξης εκει. Μπορει να παραληφθει χωρις να χαλασει το νοημα. Ιδιαιτερα οταν σε μια προταση το βλεπουμε τρεις και παραπανω φορες. Ξεροβηξε αν θελεις να βρεις χρονο να σκεφτεις, κανε το επαναλαμβανομενο "εεεε", αλλα ΜΗΝ λες "ρε παιδι μου" χωρις λογο. ΠΧ. "Ρε παιδι μου απιστευτη κοπελα η Μαρια, ρε παιδι μου εχει αυτο το ρε παιδι μου ξερεις, το κατι, και ρε παιδι μου να την δεις πως περπαταει, λες και ειναι ρε παιδι μου μοντελο!" :P

Ο πληθυντικος οταν αναφερονται στη μια το μεσημερι ή το βραδυ. ΟΧΙ, η μια ειναι μια, αρα δεν θα συναντηθουμε "στις μια" αλλα στΗ μια. Αυτη η φραση παντως κολλαει και δεν κολλαει στο θεμα διοτι ενω δεν ειναι κλισε φραση, η χρηση της ειναι τοσο συχνη που ειναι κλισε.

Δημοσ.

Α, stormrain θα κάνουμε καταπληκτική παρέα.

Το "ρε παιδί μου", και πολλές ακόμη άκυρες φράσεις που είναι άχρηστες και τραβάω κολλήματα κατά καιρούς με αυτές, τις έχω συνεχώς στο ρεπερτόριο.

Επίσης, η κοπέλα μου είδε και έπαθε να με κάνει να μη λέω "στις μια", αλλά "στη μια". Τελικά τα κατάφερε είναι η αλήθεια.

Τώρα προσπαθεί να με μάθει να μη λέω "σαν" αλλά "ως" όταν δεν πρόκειται για σύγκριση. Πχ:

ΟΧΙ: Θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό, σαν έξυπνος άνθρωπος που είναι.

ΑΛΛΑ: ...ως έξυπνος άνθρωπος που είναι.

Πρήξιμοοο...

By the way, μου τη σπάει όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να διορθώσουν στους άλλους κάτι που λέει όλος ο κόσμος αλλά δεν θεωρείται τυπικά σωστό από τα βιβλία. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχουν γραμματικοί κανόνες που βγήκαν απλά και μόνο επειδή τους χρησιμοποιούσαν όλοι. Πότε αποφασίσαμε να το σταματήσουμε αυτό; :P

Ontopic: Το "τυχαίο; δε νομίζω" έχει αρχίσει να μου τη δίνει πολύ άσχημα.

Δημοσ.
Επίσης, η κοπέλα μου είδε και έπαθε να με κάνει να μη λέω "στις μια", αλλά "στη μια". Τελικά τα κατάφερε είναι η αλήθεια.

Τώρα προσπαθεί να με μάθει να μη λέω "σαν" αλλά "ως" όταν δεν πρόκειται για σύγκριση.

...εχ, αυτό μου θύμισε μια αγαπημένη φράση, το "τον έχει βάλει στο βρακί της"

Τυχαίο; ...Δε νομίζω! :P

...άντε, καλά στέφανα! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...