Προς το περιεχόμενο

Φράσεις που σιχαίνεστε - Φράσεις που αγαπάτε

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το ''δεν υπάρχει''.

Πιο άσχετη έκφραση δεν έχω ακούσει.

Τι πάει να πει να λες ''δεν υπάρχει'' και να εννοείς ''είναι τέλειο''...

Καγκουροέκφραση από Αθήνα μεριά.... (ειδικά εάν το λέει και με φλωροπροφορά)

• Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από την Βικιπαίδεια.

άτομο που στο λόγο του, χρησιμοποιεί αθυροστομίες, λέξεις ή εκφράσεις άσεμνες, προσβλητικές, μη πρέπουσες, αγοραίες και βωμολοχικές .

Εγώ από όλη την γκάμα που περικλείεται στην λέξη αθυρόστομος αναφέρομαι μόνο στο βρισίδι.

Δεν αναφέρομαι στις χειρονομίες,ούτε στις προσβλητικές εκφράσεις,κ.ο.κ.

Δημοσ.

Όπου βρισίδι=λέξεις ή εκφράσεις άσεμνες, προσβλητικές, μη πρέπουσες, αγοραίες και βωμολοχικές;

Δημοσ.
Εγώ από όλη την γκάμα που περικλείεται στην λέξη αθυρόστομος αναφέρομαι μόνο στο βρισίδι.

Δεν αναφέρομαι στις χειρονομίες,ούτε στις προσβλητικές εκφράσεις,κ.ο.κ.

Μόνο που όλες οι λέξεις το ίδιο πράγμα περιγράφουν. Να σου πω μια φράση να μου πεις αν είναι βρισίδι ή προσβλητική έκφραση? Μην κολλάς στα γραμματικά.

Edit: Με πρόλαβε η garnele

Δημοσ.
Όπου βρισίδι=λέξεις ή εκφράσεις άσεμνες, προσβλητικές, μη πρέπουσες, αγοραίες και βωμολοχικές;

...και αθυρόστομες μη σου πώ. Τώρα οκ, χæσαμε την ουσία και πιάσαμε τους μπαμπινιώτηδες. Τα ρέστα μου.

Δημοσ.

Σόρυ πασχαλιά, δεν έχει διαφορά. Απλά η μια λέξη μπορεί να μπει σε δοκίμιο και η άλλη όχι. Κοπυ πεηστ από το βιβλίο που διαβάζω: "τα αυστροουγγρικά και ιταλικά μέλη στης επιτροπής ήταν βλάκες". Αυτό είναι αθυροστομία γιατί το έχει γράψει ο Πάβλοβιτς. Αν το έλεγα εγώ όμως, με τα χέρια στις τσέπες, λίγο αφού είχα πει στον φρη "σταρχιδια μου" θα ήταν βρισίδι.

Για να είμεθα και καθ' όλα οντοπικ όμως, θα παρακαλούσα τους φίλους που στον προφορικό λόγο χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως τεσπα, λολ και το κακό συναπάντημα να μην. Είναι ακόμη πιο σιχαμένο από το γραπτό.

Δημοσ.

Γκαρνέλε,εξακολουθω να θεωρώ ότι βρισιά και αθυροστομία δεν είναι το ίδιο.

Αλλά,όπως είπα και παραπάνω,δεν συνεχίζω.

Νομίζω ότι εφ'όσον εγώ άνοιξα την παρένθεση,μπορώ και να την κλείσω.

Δημοσ.
Μέγα σπάσιμο ειναι το...''πολύ ιδιαίτερο''

πχ οταν θέλουν να πουν για κάτι οτι ειναι πολύ καλό ή γαμάτο και δεν έχουν λεξιλόγιο η πρέπει να το πούνε ευπρεπώς κοτσάρουν το ''πολύ ιδιαίτερο'' :mad::mad: και μετά ξαναδώστου πολύ ιδιαιτερο και ξανά...

Αχ το "πολύ ιδιαίτερο" είναι άκρως εκνευριστικό. Δεν εκφράζει άποψη. Δεν αξίζει τον κόπο να ανοίξεις το στόμα σου για να πεις αυτό το πράγμα. 'Πολύ ιδιαίτερο' είναι, όπως αναφέρθηκε ήδη, κάτι που δεν το καταλαβαίνω, δεν μου αρέσει αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι είναι ψαγμένο και μπορεί να με περάσουν για τούβλο αν το παραδεχτώ δεν τολμώ να πω την αλήθεια και λέω αυτό που τελικά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ή μια δεύτερη εκδοχή είναι αποτυχημένη προσπάθεια διπλωματικής απάντησης πχ 'Πως σου φαίνεται το σπίτι μου?' 'Πολύ ιδιαίτερο'

Που σημαίνει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει.

Δημοσ.
Γκαρνέλε,εξακολουθω να θεωρώ ότι βρισιά και αθυροστομία δεν είναι το ίδιο.

Θα μπορούσες να πεις μία βρισιά και μία αθυροστομία για να καταλάβουμε τι εννοείς?

Δημοσ.
Θα μπορούσες να πεις μία βρισιά και μία αθυροστομία για να καταλάβουμε τι εννοείς?

''Όχι ρε παλιομαλάκα, δεν μπορώ. Αι στο διάολο πια...''

Το πρώτο είναι η βρισιά και το δεύτερο η αθυροστομία. Γι'αυτό να προτιμάς το δεύτερο πάντα...

:P

Εδιτ: Χειρότερο πάντως απο γυναίκες να βρίζουν δεν έχω. Μια φορά μία με είπε ''Έλα να με σκίσεις πουτσ@ρ@ μου'' και σηκώθηκα κι έφυγα. Να μα την παναγία σας λέω.

Δημοσ.
''Όχι ρε παλιομαλάκα, δεν μπορώ. Αι στο διάολο πια...''

Το πρώτο είναι η βρισιά και το δεύτερο η αθυροστομία. Γι'αυτό να προτιμάς το δεύτερο πάντα...

Το "να πα να γαμηθείς" σε ποια κατηγορία εμπίπτει?

:P:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...