dafight Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη για το ορθογραφικό λάθος στον τίτλο! Πρόσφατα αγόρασα μία ψηφ. φωτογραφική μηχανή (Panasonic Lumix FZ7) και ενώ είχε αρκετες γλώσσες (όχι μόνο "προηγμένων" χωρών), δεν είχε ελληνικά. Το ποτήρι ξεχείλησε και ένιωσα την ανάγκη να το καταγγείλω ή καλύτερα να το ΦΩΝΑΞΩ, όχι τόσο για λόγους κατανόησης του μενού της φωτογραφικής αλλά επειδή δε μου αρέσει να υποτιμάνε τη γλώσσα μου και εμένα τον ίδιο σαν Έλληνα και σαν καταναλωτή, πολύ περισσότερο όταν δεν ισχύει κάτι τέτοιο για πολλές άλλες γλώσσες. Δε βρήκα κάπου να το συζητήσω κι έτσι αποφάσισα να ανεβάσω ένα forum αποκλειστικά για αυτό το λόγο, για να μπορεί κάποιος να καταγγείλει το προϊόν, υπηρεσία, ιστοσελίδα κοκ, που ενώ είναι πολυγλωσσικό δεν υποστηρίζει-περιλαμβάνει την ελληνική. Δε νομίζω πως θα βοηθήσει σε κάτι αυτό ώστε να αλλάξουν πολιτική οι πολυεθνικές απέναντι στην ελληνική γλώσσα, αλλά ίσως νιώσετε καλύτερα καταγγέλωντας το.. Μπορείτε και εσείς να φωνάξετε Why Not Greek??? επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα: www.WhyNotGreek.com Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα!
21century Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Ενδιαφερουσα ιστοσελιδα αλλα υπαρχει και το Ινκα...
Darkman_dd Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Καταννοώ όλα αυτά που λες και συμφωνώ στο να έχουν τα Ελληνικά παντού, αλλά προσωπικά, ακόμα και να τα έχει ένα/μία πρόγραμμα/συσκευή, πάλι τα αγγλικά επιλέγω.
Sebastienomnia Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Kαλημερα φιλε.. Η γνωμη μου ειναι οτι η λεξη 'καταγγελια' δεν αρμοζει στην περισταση..Δε μπορεις να καταγγειλεις μια εταιρεια για το οτι δεν εβαλε ελληνικα στο προιον της..Δικο της ειναι,οτι θελει το κανει..Εξαλλου δεν ειναι πολλες ι περιπτωσεις που εχουν μπει παραπανω απο 4-5 αλλες γλωσσες(αγγλικα-γαλλικα-ιταλικα-ισπανικα) για να μπουν και μερικες ακομα(αναμεσα τους και τα ελληνικα).. Ασε που ολοι (σχεδον) ξερουν αγγλικα...Η εστω μαθαινουν... Οπως ειπε και ο darkman_dd ...κι εγω αγγλικα θα εβαζα
EKTELESTES Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μια Olympus ψηφιακή που αγοράστηκε πρόσφατα απο γνωστό μου, δεν έχει εγχειρίδιο ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.
testit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Όλες οι εισαγόμενες συσκευές και τα ανταλλακτικά τους πρέπει να έχουν οδηγίες στα ελληνικά. Είναι οδηγία ΕΕ - είναι νόμος του κράτους. Σιωπηρά αφέθηκε στην Ελλάδα η κατάσταση με τους υπολογιστές χωρίς έλεγχο, λόγω της γρήγορης εξέλιξής τους και της αδυναμίας δήθεν των εταθιρειών να κάνουν τις αναπροσαρμογές. Όμως αρκετές σοβαρές εταιρείες έχουν οδηγίες και στα ελληνικά. Ας αντιδράσουν οι έλληνες καταναλωτές μη αγοράζοντας είδη που δεν έχουν οδηγίες στα ελληνικά και να δεις πως θα συμμορφωθούν και οι ασόβαρες!
HexStatic Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Se auto den nomizw oti ftaiei i kataskeuastria etairia alla oi ellhnes antiprwsopoi. 1on giati den askoune pieseis. 2on giati den kanoune tipota gia na diorthwthei i katastasi. Exei tuxei na parw proionta tis plakas sta opoia o magazatoras eixe ftiaksei ellhniko manual kai to edine me auta. Kalusta oi antiproswpies tha mporousane na kanoune to idio.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Kαλημερα φιλε.. Η γνωμη μου ειναι οτι η λεξη 'καταγγελια' δεν αρμοζει στην περισταση..Δε μπορεις να καταγγειλεις μια εταιρεια για το οτι δεν εβαλε ελληνικα στο προιον της..Δικο της ειναι,οτι θελει το κανει..Εξαλλου δεν ειναι πολλες ι περιπτωσεις που εχουν μπει παραπανω απο 4-5 αλλες γλωσσες(αγγλικα-γαλλικα-ιταλικα-ισπανικα) για να μπουν και μερικες ακομα(αναμεσα τους και τα ελληνικα).. Ασε που ολοι (σχεδον) ξερουν αγγλικα...Η εστω μαθαινουν... Οπως ειπε και ο darkman_dd ...κι εγω αγγλικα θα εβαζα Ελπίζω να μην τα γράφεις στα σοβαρά αυτά... Δηλαδή ο κάθε έλληνας πολίτης είναι, κατά τη γνώμη σου, υποχρεωμένος να μάθει ξένη γλώσσα για να κάνει χρήση αντικειμένου που αγόρασε στην Ελλάδα; Edit: Και για του λόγου το αληθές, ιδού το άρθρο 5 του ν.2251/94: Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις 1. Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα ή με σύμβολα διεθνώς καθιερωμένα, σαφείς οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση, συντήρηση και πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος και ενημέρωση για τους κινδύνους κατά τη χρήση και διατήρηση του. Εξαιρούνται τα απλά κατά την κατασκευή, τη χρήση και τη συντήρηση προϊόντα. [...] 3. Όταν παρέχεται εγγύηση στον καταναλωτή, ο προμηθευτής οφείλει να την παρέχει γραπτώς ή με άλλο τεχνικό μέσο αποτύπωσης που μπορεί να είναι διαθέσιμο και προσιτό στον καταναλωτή. Σε περίπτωση προμήθειας καινουργών προϊόντων με μακρά διάρκεια (διαρκή καταναλωτικά αγαθά), η παροχή γραπτής εγγύησης είναι υποχρεωτική. Η εγγύηση πρέπει να περιλαμβάνει με απλή, ευανάγνωστη και κατανοητή διατύπωση στην ελληνική γλώσσα τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκειά της, την τοπική έκταση ισχύος της, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο. Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων. Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από τεχνολογική άποψη, αν ο χρόνος αυτός είναι συντομότερος από την πιθανή διάρκεια ζωής τους.
androu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μια Olympus ψηφιακή που αγοράστηκε πρόσφατα απο γνωστό μου, δεν έχει εγχειρίδιο ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. υπάρχει στο site της olympus στα Ελληνικά σε pdf. και εμένα είχε μόνο γαλλικά
mkst Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Βάση νομου, όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην ελλάδα πρέπει να έχουν οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
Sebastienomnia Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Ελπίζω να μην τα γράφεις στα σοβαρά αυτά... Δηλαδή ο κάθε έλληνας πολίτης είναι, κατά τη γνώμη σου, υποχρεωμένος να μάθει ξένη γλώσσα για να κάνει χρήση αντικειμένου που αγόρασε στην Ελλάδα; paredwse τι υπολογιστη εχεις? Απο που τον αγορασες? Δηλαδη οταν τον αγορασες ειχε μεσα manual στα ελληνικα??:razz: :razz: Γιατι 9/10 δε θα εχει... Παιδια οι νομοι ισχυουν οποτε τους θυμομαστε...Οχι μονο σε αυτη την περιπτωση,αλλα ΠΑΝΤΟΥ
worldcitizen Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Ακριβώώώς... Ήταν κι ένα επιπλέον πάτημα της ακατανόμαστης για να σου βάζει το χαράτσι... "Μεταφράσαμε τα Manual κύριοι"... Ελληνικές οδηγίες πρέπει να υπάρχουν, πήξαμε στους εμπόρους και στους μεταπωλητές...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 paredwse τι υπολογιστη εχεις? Απο που τον αγορασες? Δηλαδη οταν τον αγορασες ειχε μεσα manual στα ελληνικα??:razz: :razz: Γιατι 9/10 δε θα εχει... Παιδια οι νομοι ισχυουν οποτε τους θυμομαστε...Οχι μονο σε αυτη την περιπτωση,αλλα ΠΑΝΤΟΥ Με συγχωρείς, αν θεωρείς την απάντησή σου επιχείρημα, έχουμε πρόβλημα συνεννόησης. Δηλαδή εάν υφίσταται μία κακή κατάσταση, πρέπει να την διαιωνίσουμε; Διάβασες τις διατάξεις του νόμου που παραθέτω ή τις προσπέρασες έτσι; Με την αρχική σου απάντηση, υποστηρίζεις ότι καλώς δεν έχουμε οδηγίες στα ελληνικά σε καταναλωτικά προϊόντα και αρκούν οι οδηγίες στα αγγλικά. Βάζεις δε και το αμίμητο "ασε που ολοι (σχεδον) ξερουν αγγλικα...Η εστω μαθαινουν...". Το ίδιο έχεις να πεις στην θεία σου ή στη θεία μου που δεν ξέρουν ξένες γλώσσες; Ότι πρέπει να μάθουν; Γράφεις και το άλλο εκπληκτικό: "Δικο της ειναι,οτι θελει το κανει..". Σοβαρά ε; Δικό της είναι και το καταναλωτικό κοινό; Ό,τι γουστάρουμε κάνουμε; Ωραία νοοτροπία. Η Ελλάδα πάει μπροστά!
Darkman_dd Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις 1. Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα ή με σύμβολα διεθνώς καθιερωμένα, σαφείς οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση, συντήρηση και πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος και ενημέρωση για τους κινδύνους κατά τη χρήση και διατήρηση του. Εξαιρούνται τα απλά κατά την κατασκευή, τη χρήση και τη συντήρηση προϊόντα. Νομίζω πως ξεφεύγετε λίγο από το θέμα, μια κι ο dafight (νομίζω πως) μιλάει για το λογισμικό των προϊόντων. Όχι για το manual τους που (εκτός ελαχίστων πιστεύω εξαιρέσεων) υπάρχει στα Ελληνικά (καλά, για ποιότητα δε μιλάω...).
EKTELESTES Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 υπάρχει στο site της olympus στα Ελληνικά σε pdf. και εμένα είχε μόνο γαλλικά Ναι. Τι συμπεραίνουμε απο αυτό?? Πόσο καραγκιόζηδες είναι στην Olympus?? :evil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.