hydro9 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Σκεφτομαι να παρω κατι απλο-φθηνο για αρχη. Εχω σταμπαρει αυτο:http://www.djmarket.gr/gemini-cdm500-professional-station-p-779.html. Το εχει δοκιμασει κανεις? Κατι παρομοιο καλυτερο ισως? Αξιζει να παρω κατι τετοιο ή να παρω ξεχωριστα κομματια? Το πολυ 500ε. Παρακαλω τα φωτα σας, η γνωμη σας μετραει
BritGreek Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Καλό φαίνεται, αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Το σημαντικό που πρέπει να αναζητήσεις είναι το αν έχει BPM matching για να σε βοηθά στη μίξη των τραγουδιών που παίζεις. Αν σε ενδιαφέρει, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στα επαγγελματικά software με τα οποία αν έχεις laptop και μια 2η καλή pcmcia κάρτα ήχου με προενίσχυση, μπορείς να παίζεις πολύ καλά, και σημαντικά πιο εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις cd. Και μη νομίζεις οτι θα σε χλευάζουν αν παίζεις απο pc, γιατί δεν θα είσαι ο μόνος. Τέλος να σκεφτείς αν αυτό που έχεις διαλέξει θα είναι ανθεκτικό στις μεταφορές, και κυρίως, αν θα σε εξυπηρετεί. Να ξέρεις οτι θα χρειαστείς ειδική θήκη μεταφοράς. Επίσης, να κοιτάξεις την εγγύηση και αν υπάρχει αντιπρόσωπος και service στην Ελλάδα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς οτι τα μηχανήματα χαλάνε, όσο καλά κι αν είναι. Και καλά αν είσαι στην εγγύηση. Αν σου χαλάσει κάτι μετά και είναι πανάκριβο, τι θα κάνεις; Θα πετάξεις 500 ευρώ; Ενώ αν έχεις αγοράσει ένα πρόγραμμα και updates έχεις και απλά αν έχεις πρόβλημα του κάνεις επανεγκατάσταση. Και υπάρχουν και κονσόλες ειδικές για αυτά τα προγράμματα οι οποίες μοιάζουν πολύ σε αυτό που έχεις διαλέξει. Να έχεις κατά νού οτι για να παίξεις, χρειάζεσαι ενισχυτές, επαγγελματικά ηχεία, κλπ. Δεν θα έχεις να μεταφέρεις μόνο αυτό. Εγώ όταν έπαιζα, είχα συνεργασία με κάποιο μαγαζί στην Καλλιθέα, το οποίο μου νοίκιαζε μηχανήματα (με τα θρυλικά ΜΚ2), αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πια. Όλα αυτά βέβαια πρίν απο 12-14 χρόνια που ασχολούμουν με το dj-ing φανατικά ως χομπίστας και ποτέ φυσικά για να βγάλω χρήματα. Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά αν είσαι γύρω στα 30 θα καταλάβεις αν σου πώ οτι μια απο τις πρώτες μου αλλαγές ήταν τα Snap-Rhythm is a dancer με Dr. Alban - It's my life.
babyboy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Για να αρχισεις να μαθαινεις καλο ειναι, αλλα δεν ειναι για σκληρη χρηση.... Εγω θα ελεγα επειδη ξεκινας τωρα να μαθαινεις να μην εχει bpm matching για να μαθεις να μιξαρεις σωστα . Αν παιξεις καπου που δεν εχει bpm matching τι θα κανεις? (sorry BritGreek, no offence ελπιζω). Το καλυτερο ειναι να παρεις ξεχωριστα κομματια, αλλα πας λιγο πιο κατω απο 1000 ευρω για δυο pioneer cdj 100s και ενα μικτη (που ειναι τα entry level αξιοπιστα μηχανηματα)
d-miss@ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 και εγω προτεινω να παρεις κατι χωρις bpm counter. το σωστο ειναι να μαθεις με το αυτι κ monitor ετσι ωστε να μπορεις να ανταπεξελθεις σε καταστασεις οπου κ να παιξεις.απο κει κ περα κ εγω θα προτεινα να παρεις 2 ξεχωριστα decks κ εναν αξιοπιστο μικτη μιας κ ειναι το σημαντικοτερο κατα την αποψη μου.2 cdjs-100 ειναι τα καλυτερα για εναν αρχαριο.ενας ενισχυτης αναλογα με τα ηχεια που εχεις.εγω εχω 600ρη μικτη μιας κ εχω 200αρια Bose ηχεια..καπως αναλογα παρε και εσυ ναλογα με την ισχυ των δικων σου ... προσεξε στην αγορα μικτη γιατι ειναι αυτο που θα σου δινει τον "καλο ηχο"
sotoserres Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 pioneer cdj 200 o 600aris pioneer thirio kai apo ixo gamatos
babyboy Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Διαβασατε τι ζηταει ο hydro9? Μηχανηματα, οχι software, και μεχρι 500 ευρω. Ο Pioneer 600 κανει μονος του 900 ευρω
hydro9 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Καταρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις Ναι,babyboy, σωστα, θελω μηχανηματα και οχι και τοσο "επαγγελματικα" μιας και τα θελω για αρχη. Νομιζω αυτα που παραθετω στην αρχη με καλυπτουν, μιας και εχουν και λουπα πραγμα σημαντικο για μενα. Συμφωνω οτι μια κονσολα δν πρεπει να εχει bpm counter διοτι δεν θα ειχε νοημα... Αυτα
babyboy Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Οκ τοτε, ξεκινα με αυτο δεν νομιζω να βρεις κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα. Προσοχη με τη λουπα, μην το παρακανεις. Αν θες κατι αλλο στειλε pm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.