patrickdrd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω δυο πραγματάκια για το toefl: 1) Μπορώ ακόμα να δώσω το pbt (paper based test) γιατί μου είπαν ότι το computer based έχει γίνει πιο δύσκολο από το proficiency! Απ'ότι είδα υπάρχει μια εξέταση τον Μάϊο στην αθήνα, ισχύει; 2) Βρήκα τα παρακάτω tests: LANGmaster The Heinemann TOEFL Practice Tests Kaplan TOEFL IBT with full length practice tests Λένε τίποτα; Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι αντιπροσωπευτικά; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
vatraxopedila Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 εχω την εντυπωση χωρις να είμαι 100% σιγουρη οτι δεν μπορεις να δωσεις paper alla mono computer based. τα τεστ του kaplan ειναι γενικα πιο δυσκολα απ οτι ο μεσος ορος γιαυτο κ οτι σου βγαζει υπολογιζε συν κατι ακομα. το πιο αντιπροσωπευτικο που μπορεις να βρεις ειναι τα τεστ του ιδιου του οργανισμου τα οποια και στα στελνουν οταν γραφτεις για να δωσεις. παντως αν εχεις παρει proficiency λογικα δε θα σου φανει και τοσο τρομερο.. βεβαια εγω ειχα δωσει το παλιο αλλα και παλι δε νομιζω... επισης για ημερομηνιες εξετασης μπες στο site του TOEFL και εκει τα εχει ολα
DrLo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Πριν περίπου ένα χρόνο το σύστημα άλλαξε. Πλέον μπορείς να δώσεις μόνο IBT (internet based test). Μέρχρι πριν από ένα χρόνο έδινες CBT (Computer based test). Το IBT έχει πλέον αρκετό speaking (oral που το λέγαμε στο Proficiency). To CBT μου φαινόταν πιο έυκολο καθώς και στο proficiency τον χειρότερο βαθμό το είχα πάρει στο oral. Η Δομή του Τεστ Reading section Time 60-100 min Description 3-5 academic passages, approximately 700 words long 12-14 questions for each passage Listening section Time 60-90 min Description 4-6 lectures, each 3-5 minutes long, 6 questions each 2-3 conversations, each 3 minutes long, 5 questions each Speaking section Time 15-20 min Description 2 independent tasks - express an opinion on a familiar topic 4 integrated tasks - speak based on what is read and heard Writing section Time 50 min Description 1 independent task - support an opinion on a topic 1 integrated task - write based on what is read and heard
patrickdrd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Στις 12 Μαϊου που είναι η επόμενη εξέταση για την Αθήνα: εμφανίζει pbt, αυτό είναι το εύκολο ή το δύσκολο, γιατί κάποιος φίλος πήγε στην Λευκωσία και το δωσε για να αποφύγει τα δύσκολα της Αθήνας (στην Λευκωσία το τεστ της 12 Μαίου - pbt το εμφανίζει - άρα είναι το ίδιο ; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.