lukes1960 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 έστω ότι θέλετε ή μπορείτε ή πρέπει να αγοράσετε ένα μεγάλο λαπτοπ στην τιμή των 3000. Τι θα διαλέγατε? Βασική αρχή στο desktop replacement είναι μεγάλη οθώνη. Σίγουρα στα λεφτά αυτά θα πάτε σε κάτι τοπ, με οθώνη τουλάχιστον 17'. Βάρος δεν παίζει πολύ ρόλο, επιδόσεις ναι, μεγάλη οθώνη ναι, ίσως και blu-ray ή HD-DVD καλοδεχούμενο για την ώρα βρίσκω 1/ Vaio AR31S 17' 2/ Dell xps 2010 20' 3/ Acer Aspire 9815WKHi_HD 20' 4/ HP Compaq serie 9000 customized με οθώνη 20-22' όλα παρόμοιων προδιαγραφών, με καλίτερη σχέση value/money μάλλον τον ΗΡ ή κάτι άλλο ακόμα?, qosmio?, δεν έχω πολύ γνώση στα Hi-end laptops Δεν θέλω γνώμες περί ανάγκης ή μη να ΄χαλάσει κανείς 3000, είναι για άλλους λόγους και δεδομένο. Ερώτηση είναι πώς τα ξοδεύουμε πιο έξυπνα. Ευχαριστώ για την σπαζοκεφαλιά.......
Members gsarig Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Members Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχω ιδέα για να σου πω τι είναι προτιμότερο. Αυτό όμως που είχα δει και με εντυπωσίασε, είναι το service της Dell. Είχε χαλάσει η οθόνη ενός dell laptop που είχαμε στη δουλειά, και την επόμενη μέρα ήρθε τεχνικός στον χώρο μας και επιτόπου άλλαξε την οθόνη (που να καθόμαστε τώρα να βλέπουμε τι έχει, μας είπε, και έτσι απλά την αντικατέστησε με μια καινούρια...). Και καθώς το μηχάνημα ήταν εντός εγγύησης, όλα έγιναν δωρεάν. Και όλο αυτό, από ότι έμαθα μετά, δεν ήταν παραξενιά του υπαλλήλου, αλλά πολιτική της εταιρείας. Δεν ξέρω τι λένε από άποψη απόδοσης και ποιότητας τα dell, αλλά το service τους, έτσι όπως το είδα εγώ τουλάχιστον, ήταν εκπληκτικό.
acomaedo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Σε παρακαλώ, σταμάτα με το οθώνη και το οθώνη. Οθόνη τη γράφουν τη ρημάδα...
poscaman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Σε παρακαλώ, σταμάτα με το οθώνη και το οθώνη. Οθόνη τη γράφουν τη ρημάδα... με προλαβες!! οντοπικ: εφοσον θελεις εναν τετοιο φορητο,γιατι να "υποστεις" το βαρος του?γιατι να μην παρεις ενα hi-end μηχανημα με μικρη οθονη και να του χαρισεις μια ωραια 20αρα η 22αρα οθονη και να εισαι μαγκας....
parsifal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 ...εφοσον θελεις εναν τετοιο φορητο,γιατι να "υποστεις" το βαρος του?γιατι να μην παρεις ενα hi-end μηχανημα με μικρη οθονη και να του χαρισεις μια ωραια 20αρα η 22αρα οθονη και να εισαι μαγκας.... +10000! Δύο τινά μπορούν να συμβούν: 1. Γλυτώνεις φράγκα 2. Στα ίδια φράγκα, παίρνεις «περισσότερο» μηχάνημα Βέβαια, με την ίδια λογική, αν δε σε ενδιαφέρει η φορητότητα παίρνεις υπερβολικά πιο δυνατό desktop μηχάνημα... :|
dali13gr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Offtopic: Το κ-οθώνι όμως γράφεται με ωμέγα! :-P
thanocaster Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Με τόσα λεφτά θα έπαιρνα το λάπτοπ της Sony το 12άρι και μια 22άρα Samsung. Αλλιώς θα πήγαινα σε Toshiba Tecra M7-132 ή Dell Precision M65 (15,4") με μπόλικα extra... Πάντως είμαι γενικά της άποψης ότι ένα λάπτοπ πρέπει να είναι μικρό. Δηλαδή το πολύ έως 15"...
HighT3ch Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Περαν των αλλων εχε υποψιν σου οτι ενα φορητο desktop replacement ζυγιζει και οσο ενα μικρο desktop. Ισως σου φανει αδιαφορο αυτο τωρα αλλα καποια στιγμη θα το σκεφτεσαι να το κουβαλησεις. Επισης αναλογων διαστασεων πρεπει να ειναι και η θηκη μεταφορας (αν βρεις). Ενδιαφερον δειχνει αυτο εδω και εδω και εδω
basilis5 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 εγω προτεινω σονυ,αλλωστε σε ολα τα τεστ αν δεν κανω λαθος βγαινει 1ο αλλα εχει και την μικροτερη οθονη εσυ τι χρειαζεσαι περισσοτερο;και ποσο συχνα θα μεταφερεις το λαπτοπ;
lukes1960 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 1/ ευχαριστώ για την διόρθωση της ορθογραφίας, απλώς να πώ ότι δεν πήγα ποτέ σε ελληνικό σχολείο, στην Ελλάδα έφτασα στα 28 μου, μεγάλωσα αλλού και στα ελληνικά είμαι απολύτως αυτοδίδακτος, και εκ τούτου και κανένα σαρτάμ πρέπει να μου συγχωρείτε [και πολύ καλά ξέρω, χιχιχ] 2/ σαφώς και πρέπει να είναι hi-end μηχάνημα σε αυτά τα λεφτά, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείτε.....μικρό λαπτοπ με extra othoni [xixix] ή hi-end desktop? και αυτό γιατί εγώ το θέλω φορητό, ή μάλλον καλίτερα εύκολα μεταφερόμενο desktop, άρα desktop replacement. Δεν το θέλω για δουλειά, δεν το θέλω να έχει καλή φορητότητα, δεν με απασχολεί. Θέλω καλό υπολογιστή για το σπίτι μου χωρίς καλώδια, να κάνει και βαριές εργασίες, αλλά και να φορτωθεί στο αμάξι όταν πάω εξωχικό. Δεν το κουβαλάω στις βιβλιοθήκες σαν φοιτητής, ούτε είμαι dealer με πελατολόγιο. Όπως και να έχει, σταθερό desktop δεν το κουβαλάς το ίδιο σε σύγκρηση με οποιοδήποτε βαρύ laptop. Κουμπώνει, κλείνει...φεύγεις. Ελπίζω να το εξήγησα καλά.
lukes1960 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Περαν των αλλων εχε υποψιν σου οτι ενα φορητο desktop replacement ζυγιζει και οσο ενα μικρο desktop. Ισως σου φανει αδιαφορο αυτο τωρα αλλα καποια στιγμη θα το σκεφτεσαι να το κουβαλησεις. Επισης αναλογων διαστασεων πρεπει να ειναι και η θηκη μεταφορας (αν βρεις). Ενδιαφερον δειχνει αυτο εδω και εδω και εδω ναι, ένα από αυτά, το Aspire 9815WKHi το έχω υπ'όψιν, αλλά κοιτάω για κάτι ακόμα καλίτερο...και αυτό είναι στο κάτω όριο του budget, δεν με απασχολεί το χρήμα, αντίθετα.....πρέπει να κάνει 3000€ συν πλην 200€, επίσης το βρίσκο σαν καλή ευκαιρία σε αυτά τα χρήματα να πάρω επώνυμο, δηλαδή όχι turboX. Ευκαιρία να πάρεις κάτι που μέχρι τώρα ήτανε περιττά ακριβό, αλλά χαίρεσαι να βλέπεις και το design, γι'αυτό και σκέφτομαι το νέο Dell xps 2010, ή το νέο Vaio AR31S που μόλις έρχεται Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον πάντως
parsifal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Αν κινείσαι μεταξύ 2 σημείων μόνο, έχε υπ'όψιν σου ότι με τόσα χρήματα φτιάχνεις 2 desktops καλύτερων επιδόσεων από laptop των 3000Ε...
lukes1960 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Αν κινείσαι μεταξύ 2 σημείων μόνο, έχε υπ'όψιν σου ότι με τόσα χρήματα φτιάχνεις 2 desktops καλύτερων επιδόσεων από laptop των 3000Ε... βρε παιδιά, δεν θέλω υποδείξεις να πάω σε δύο desktop, δεν κινούμαι ΜΟΝΟ μεταξύ δύο σημείων, μπορεί να πάω σε ξενοδοχείο για 5 ημέρες και δεν με πειράζει να ανεβάζω και να κατεβάζω εκτός από βαλίτσες και ένα laptop, είτε είναι 3 είτε 10 κιλά για λαπτοπ ρωτάω εξάλλου και όσον αφορά τα super-duper desktop, τι έχουνε σήμερα να ζηλέψουνε τα φορητά από τα επιτραπέζια? [εφ'όσον συμβιβάζομαι με την διαφορά στους σκληρούς δίσκους στην ταχύτητα και όγκο]?
parsifal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Καλά ντε! Μη βαράς! Όσο γι'αυτό: ...τι έχουνε σήμερα να ζηλέψουνε τα φορητά από τα επιτραπέζια? [εφ'όσον συμβιβάζομαι με την διαφορά στους σκληρούς δίσκους στην ταχύτητα και όγκο]? τίποτα, εφ'όσον έβγαλες απ'έξω το ζουμί της υπόθεσης! Δεν έλαβες υπ'όψιν όμως: Δυνατότητα αναβάθμισης. Δυνατότητα διάγνωσης και αντικατάστασης ενός προβληματικού component από εσένα τον ίδιο.
JOHNX2 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 apo tion stigmi pou den se niazi to varos kai to megethos, mporis kalista na paris ena TOP DESKTOP se MIDI-ATX kouti kai na les.... EXO ENA PSILO-MEGALO LAPTOP!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.