masmax Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 File GeorgeMan, oti leo to leo fisika apo diki mou empeiria, gi'auto eisai edo gia na peis kai esi ti diki sou! Den nomizo na milaga gia sena tosi ora(Sorry an se prosbala, sigoura den eisai tou eshop? hahahaaha)! Ego loipon kai mono gia diki sou pliroforisi mia kai to thigeis agorazo apo to eshop apo otan anoikse kai exo agorasi oxi mono gia mena alla kai gia giro stous 500 idiotes kai mixanimata gia kapou stis 10 etairies opos katalabaineis kai ego pote den eixa problima! Tora exo omos, kai tha to po! To problima loipon einai i motherboard tis ASRock 4COREDUAL-VSTA pou sizitiete edo kai itan elatomatiki apo tin etairia profanos, h epeidi itan anoixti paizei kai apo to eshop, gi'auto to logo anaferthike kai to onoma kai egine i sizitisi. Episis ego me to hardware den nomizo ksero kai to MotherBoard einai kameno opote kai to anafero gia pithanous agorastes, an katalabaineis, katalabaineis! .:masmax:.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2007 na fantastw oti h new ASRock 4CoreDual-SATA2 einai o antikatastaths ths ASRock 4CoreDual-VSTA? http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3024
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Nαι, απλα εχει και SATA2 (η VSTA εχει μονο sata1).
kpav Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2007 Να κάνω μια ερώτηση όμως - utility για να βλέπω temps και τέτοια δεν έχει μαζί με το cd - οπότε έβαλα το speedfan και φυσικά το κορυφαίο bios 1.80c. Γιατι και φυσικά το κορυφαίο bios 1.80c? εχω την ιδια mb ειναι ευκολο να μας ελεγες κατι παραπανω ευχαριστω πολυ
SpaceMarine Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Να κάνω μια ερώτηση όμως - utility για να βλέπω temps και τέτοια δεν έχει μαζί με το cd - οπότε έβαλα το speedfan και φυσικά το κορυφαίο bios 1.80c. Γιατι και φυσικά το κορυφαίο bios 1.80c? εχω την ιδια mb ειναι ευκολο να μας ελεγες κατι παραπανω ευχαριστω πολυ Γιατί είναι το μοναδικό το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες του επεξεργαστή σου δηλαδή : Speedstep, enhanced halt state, thermal throttling κλπ. Επίσης το cpu quiet fan του λειτουργεί - Από την άλλη παρατήρησα πρόσφατα ότι το Speedstep ΔΕΝ απενεργοποιείται ακόμα και αν το κάνεις disable το ίδιο και με το spread spectrum το virtualization έχει μείνει κολλημένο στο enabled και δεν αλλάζει (έχει χρώμα γκρί!) και γενικώς μ@λ@κίες έχω ξενερώσει πλέον... όποτε το κορυφαίο το παίρνω πίσω γ@μώ το κερ@το μου ΡΕ παιδιά υπάρχει ένα bios που να δουλεύει σωστά ??? τα προηγούμενα τι λένε?? Έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά?? πχ το 1.50-1.60 μην αρχίσω τσάμπα τα flash. Πάντως προσέχτε το 1.80 official έχει επίτηδες απενεργοποιημένο το cpu quiet fan γιατί ουκ ολίγα motherboards τους γύρισαν με courier λόγω υπερθέρμανσης του northbridge...:evil:
activex Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 SpaceMarine an katalaba kala blepis kapies rithmisis "grizarismenes" oi opies den mporoun na alaxtoun kai dixnoun na einai sto enable? (se xroma gri?) giati exw tin esthisi oti asxeta an einai sto enable h disable apo tin stigmi pou einai "gri" kai den alazi tote autes einai sigoura apenergopioimenes?
kpav Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Εγω εχω το 180b χωρις προβλημα με το cpu quiet fan απενεργοποιημένο [fan με ρυθμιζόμενο απο εμενα]
lary7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Την συγκεκριμένη μητρική με αυτόν τον επεξεργαστή την έχει δοκιμάσει κανένας? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=976326 Πρόκειτε καλη λύση για οικονομική αναβάθμιση, αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να ανέβει ο Ε2140 απο τα 1,6 Ghz με OC το fsb στα 290. Παρακαλώ βοηθήστε , γιατί ψήνομαι τρελά να την αγοράσω και εγω μετα τα καλα λογια που ακουσα.
frou-frou Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Τρέχει κανονικά απλά θέλει αναβάθμιση του bios. Χτύπα τον. Αλλά δεν είναι motherboard για να κάνεις o/c το συγκεκριμένο. Πάντως λογικά θα ανεβαίνει ο συγκεκριμένος εύκολα γιατί έχει 800fsb. Άνετα θα τρέχεις πάνω από 2000. Θα φτάνεις εύκολα πιστεύω τα 2400. http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=4CoreDual-VSTA
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Πιανεις τα 2,3 για πλακα, τα 2,4 μετρια, 2,55 δυσκολα... Μεχρι εκει.
lary7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 ME 62+78= 140 να περάσω απο το σύστημα που έχω σε 2,3 διπηρηνο με ψηνει αρκετα. Επειδή δεν θέλω να αλλάξω GPU και RAM μαλλον θα τιμησω την ASROCK, αλλοιος ο Ε2140 πάει μέχρι 2,93 απο ότι ειδα. Αλλα ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, πληρώνεις 1,6Ghz και αγοράζεις 2,3....
SpaceMarine Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 SpaceMarine an katalaba kala blepis kapies rithmisis "grizarismenes" oi opies den mporoun na alaxtoun kai dixnoun na einai sto enable? (se xroma gri?) giati exw tin esthisi oti asxeta an einai sto enable h disable apo tin stigmi pou einai "gri" kai den alazi tote autes einai sigoura apenergopioimenes? Έτσι ακριβώς είναι το Intel Virtualization είναι γκρί έτσι - τα άλλα νορμάλ. Αλλα ρε φίλε η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα με αυτά τα Bioses - δηλαδή (δεν ασχολούμε με oc) από τη μία το official 1.80 το οποίο κάνει και γαμώ τα underclocks (και στο auto και στο cpu/pci sync-async) και στο οποίο λείπουν ένα σωρό χαρακτηριστικά που για μένα είναι λόγος να πάρεις Intel core και από την άλλη το beta αυτό το οποίο είναι μόνιμα σε speedstep κατάσταση κλπ. Επίσης για δείτε ρε παιδιά αν απενεργοποιήσετε το spread spectrum απενεργοποιείται όντως??? Μέχρι και στο official πάλι αλλάζει την συχνότητα της cpu :confused: Και το κερασάκι?? 1.80 official με overclock στο auto μου άλλαζε μέχρι και το bus speed Ε Λ Ε Ο Σ :evil::evil:
harlek Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Παραδόξως το Virtualization δεν εμφανίζεται πάντα γκρι στο Setup, αλλά κάποιες μόνο φορές. Δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που το "ξεκολλάει" αραιά και που! Στη δική μου έκδοση (1.80L) το Speedstep δουλεύει (και απενεργοποιείται), το SpeedFAN "χαζοδουλεύει", ενώ λειτουργεί και το Suspend to RAM που για μένα είναι αναγκαίο. Η ρύθμιση του BUS στο Auto το παει στα 266 (E6300), αλλά στο mail που μου έστειλαν μου έλεγε "προσοχή, αν δείτε υπερθέρμανση, γυρίστε στο παλιό Official BIOS"!. Όπως ξέρετε, στις official εκδόσεις εξακολουθούν να το έχουν στα 256 (!). Υποψιάζομαι ότι είτε η Asrock δεν εμπιστεύεται το τσιπ της VIA σε τόσο υψηλές συχνότητες, είτε σε καποια παλαιότερα κομμάτια της μητρικής είχε χρησιμοποιηθεί το PT880Pro (όχι Ultra), που κανονικά δεν υποστήριζε τα 266, οπότε ουσιαστικά ήταν υπερχρονισμένο. Ρίχνοντας τη συχνότητα στα 256, εν αγνοία των άσχετων χρηστών, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη σταθερή λειτουργία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.