Προς το περιεχόμενο

Αξιζει η ASROCK 4COREDUAL-VSTA

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια παει η Asrock εφυγε για RMA

Με ennermax FMAII κανει τα ιδια οποτε ωρα της ητανε

Λεω να μεταβω σε Gigabyte Socket 775 GA-8I865G775-G Vga AGP Lan Audio

με intel chipset για OC

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά από χτες έχω κι εγώ αυτήν την μητρική. Εχω και 2χ512 ddr/400 Corsair με τα ακριβή χαρακτηριστικά :

Corsair CMX512-3200C2 κι από κάτω γράφει

XMS3200 512mB 400mhZ

XMS3202v5.1

Eχει κανείς υπόψιν του (αν είχε ποτέ την ίδια ή παρόμοια μνήμη) ποιά είναι τα καλύτερα timings αυτης της μνήμης γιά να είναι αποδοτικότερη στα 290 fsb - c2d4300 - 4COREDUAL ? Θα με εξυπηρετήσει πολύ μιά τέτοια πληροφορία...

Δημοσ.

Εαν κανεις OC τοτε πρεπει να δοκιμασεις εσυ τα timings στα οποια το συστημα σου ειναι βραχος

Μια καλη λυση ειναι να βαλεις τα μικροτερα timings που εχει ορισει η Corsair για αυτες τις μνημες ανεξαρτητως συχνοτητας (συνηθως αυτα που γραφουν πανω τους οι μνημες) και να δεις πως θα παει το συστημα σου αν σου κανει διαφορα αυξησε τιμες μεχρι να γινει σταθερο

Αν δεν τα βρεις ψαξε στο site της αλλιως βρες τα απο το CPUz

• Moderators
Δημοσ.

Επειδη την εχω, σου λεω βαλε το FSB κατω απο 288. Δεν το σηκωνει η μητρικη το 290 ή εαν το σηκωνει ειναι ασταθες το μηχανημα. :)

Δημοσ.

Παιδιά (τα σέβη μου παρεπιμπτόντως 1ο post) κορυφή το motherboard.

Το έχω με 6420 και ddr1 της πλάκας (2g όμως) και 1950 pro agp και πάει γ@μι@ντ@ς σε όλα τα games. :twisted::twisted::twisted:

Να κάνω μια ερώτηση όμως - utility για να βλέπω temps και τέτοια δεν έχει μαζί με το cd - οπότε έβαλα το speedfan και φυσικά το κορυφαίο bios 1.80c. Αλλά από τότε είμαι στο εξής δίλλημα: Να αφήσω το cpu cooler sto ΜΑΧ ή να αφήσω το speedfan να κάνει τα δικά του αυξομοιώνοντας κλπ ή και το bios στο quiet?

Να σας πώ την αλήθεια η cpu δεν μασάει από θερμοκρασίες ακόμα και να βγάλω το fan (zalman 9700-nt cooler :twisted:) και λόγω κουτιού (Armor+25cm side panel fan) στο motherboard temp κολλάω (northbridge) οπού η ati φροντίζει να το ψήνει από κάτω - Λοιπόν: Max mb temp 45c gaming με το cpu@half rpm ενώ με φουλ στροφές δεν πάει πάνω από 35c. Το θέμα είναι ότι ενώ το κουτί έχει 300 ανεμιστήρες ο μόνος που κάνει θόρυβο είναι της cpu και θα ήθελα να δουλεύει χαμηλότερα - από την άλλη έχω ακούσει και κάποια κουλά για το speedfan και λέω να το ξηλώσω..:?

Τι λέτε να κάνω ? είναι πολλοί οι 45-47c ? (Αν λάβω βέβαια υπ'όψη κάτι Pc στη δουλειά με asus p5w dh που βαράνε 60+ με heatpipes και άλλα κουραφέξαλα όχι δεν είναι αλλα..)

Επίσης έχει βάλει κανείς άλλος το τελευταίο modded bios? (1.80c βασικά δεν είναι modded είναι επίσημο beta)

Να ξέρετε ότι στα επίσημα bios updates το cpu quiet fan το κάναν να μη λειτουργεί πάντως γιατί παίρναν rma πολλά boards από northbridge overheat..:evil: αλλά είναι πολύ δύσκολο να γυρίσω στα mama και να χάσω thermal throttling-enhanced halt state +speedstep..

--------------------

Asrock 4coredualvsta - iE6420@STOCK

Sapphire Radeon X1950pro 512GDDR3 - AGP

2GB DDR400 KINGSTON 3-3-3-8 2T

Zalman CNPS-9700 NT cpu cooler

2xWD360GD RAPTOR-RAID 0

1XWD200GB PATA-IDE

Plextor PX-716A DVDRW

Thermaltake Armor Full tower- stock config

1X120 front intake,1x120 exhaust,1x80 exhaust,1x80 top exhaust,1x250 fan side panel

Corsair HX-620 PSU

Δημοσ.
Επειδη την εχω, σου λεω βαλε το FSB κατω απο 288. Δεν το σηκωνει η μητρικη το 290 ή εαν το σηκωνει ειναι ασταθες το μηχανημα. :)

δες αυτό

At 200MHz FSB (quad-pumped 800MHz for an E4300), the motherboard will give the following memory speeds for its stated 'DDR' speeds when used with DDR memory...

'DDR400' = 1:1 = 200MHz = DDR400,

'DDR333' = 6:5 = 166.7MHz = DDR333,

'DDR266' = 3:2 = 133.3MHz = DDR266.

These dividers hold true until the we reach an FSB of 240MHz where a new set of dividers are invoked as shown below. Now, suppose that we take the FSB straight up to the level that most unmodified Dual-VSTA motherboards will reach. This seems to be around 290MHz. The dividers and memory speeds will then be as follows...

'DDR400' = 4:3 = 217.5MHz = DDR435,

'DDR333' = 8:5 = 181.25MHz = DDR362.5,

'DDR266' = 2:1 = 145MHz = DDR290.

These new dividers make perfect sense when you consider that at an FSB of 266MHz, the memory speeds are actually DDR400, DDR333 and DDR266 again. This gives the correct memory speeds for processors running at a quad-pumped speed of 1066MHz, ie, the E6300, etc.

So, we don't have precise control over the memory speed achieved for a given FSB, but we can predict what it will be and select the appropriate 'DDR' setting in the BIOS for a given FSB.

Good DDR memory with slackened timings should manage at 290MHz FSB on the new dividers. If it doesn't, then knock the setting in the BIOS down to the 'DDR' setting below the one that matches your memory's actual DDR speed and try tighter timings to compensate for the underclock.

Από anandtech :mrgreen:

Δημοσ.
Ξερει κανεις αν λυθηκε το προβλημα στα vista με τα artifacts με nvidia καρτα γραφικων σε AGP ?

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=30678&st=20

There must have been a significant change somewhere between NVidia driver 97.xx and driver 100.xx that made this problem arise. It is important to note that the problem only appears in Vista Basic mode. No problems in Aero or in DirectX games.

Δημοσ.

Κοιτάξτε αυτές και πείτε μου αξίζει τον (πολύ) επιπλέον θόρυβο με το cpu fan @full rpm?

Χρησιμοποίησα C&C 3 όπου έπαιξα μία πίστα κάθε φόρα τη μία με το cpu fan στην πλήρη ταχύτητα (2700+rpm) - και το άλλο με το cpu quiet fan στο on (1269+rpm) - το τρίτο είναι μετά το gaming σε idle στο desktop.

EVEREST LOGFILES.zip

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου δεν αξίζει τον έξτρα θόρυβο.

Οι +3,5 βαθμοί για τον επεξεργαστή δεν νομίζω ότι θα κάνουν διαφορά. Κράτα την χαμηλή ταχύτητα του fan.

Δημοσ.
Κατά την γνώμη μου δεν αξίζει τον έξτρα θόρυβο.

Οι +3,5 βαθμοί για τον επεξεργαστή δεν νομίζω ότι θα κάνουν διαφορά. Κράτα την χαμηλή ταχύτητα του fan.

:wink:

Και εγώ αυτό έλεγα- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ φίλε :-D

Βασικά η μόνη διαφορά είναι στην θερμοκρασία του nb και σε idle και σε gaming (-7 ή 8c) (βασικά αυτό με ανησυχεί) αλλά βλέπω και τα ASUS P5W εδώ στη δουλειά που δουλεύουν 60+ στο motherboard ακατέβατα και με πολύ αξιοπρεπή case (TT Bach VX+)...

αλλά το armor απλά δεν παίζεται ! :)

Δημοσ.
δες αυτό

At 200MHz FSB (quad-pumped 800MHz for an E4300), the motherboard will give the following memory speeds for its stated 'DDR' speeds when used with DDR memory...

'DDR400' = 1:1 = 200MHz = DDR400,

'DDR333' = 6:5 = 166.7MHz = DDR333,

'DDR266' = 3:2 = 133.3MHz = DDR266.

These dividers hold true until the we reach an FSB of 240MHz where a new set of dividers are invoked as shown below. Now, suppose that we take the FSB straight up to the level that most unmodified Dual-VSTA motherboards will reach. This seems to be around 290MHz. The dividers and memory speeds will then be as follows...

'DDR400' = 4:3 = 217.5MHz = DDR435,

'DDR333' = 8:5 = 181.25MHz = DDR362.5,

'DDR266' = 2:1 = 145MHz = DDR290.

These new dividers make perfect sense when you consider that at an FSB of 266MHz, the memory speeds are actually DDR400, DDR333 and DDR266 again. This gives the correct memory speeds for processors running at a quad-pumped speed of 1066MHz, ie, the E6300, etc.

So, we don't have precise control over the memory speed achieved for a given FSB, but we can predict what it will be and select the appropriate 'DDR' setting in the BIOS for a given FSB.

Good DDR memory with slackened timings should manage at 290MHz FSB on the new dividers. If it doesn't, then knock the setting in the BIOS down to the 'DDR' setting below the one that matches your memory's actual DDR speed and try tighter timings to compensate for the underclock.

Από anandtech :mrgreen:

Δηλαδη για να καταλαβω αν αλλαξω στον core2 dual 4300 το fsb στα 266

, οι μνημες , καρτες ,mboard κτλ θα δουλευουν στα default settings ?

Και αρα δεν κινδυνευουν απο το overclocking ,το μονο που μπορει να γινει

ειναι υπερθερμανση της cpu σωστα ?

Και αφου λετε οτι ακομα και τοτε η θερμοκρασια ειναι χαμηλή (ειδικα με καλη ψυκτρα) , τοτε μιλαμε για το πιο ασφαλες ovorecocking ever

• Moderators
Δημοσ.

Ναι pcadmin, αλλα η μητρική σηκωνει μεχρι 288-291 FSB, μετα γινεται εξαιρετικα ασταθης...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...