Προς το περιεχόμενο

Αξιζει η ASROCK 4COREDUAL-VSTA

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από τρεις μήνες που την έχω, όλα δουλεύουν μια χαρά, με έναν e4300 στα 2700mhz και ddr1 μνήμες και σε windows, αλλά και σε linux (suse 10.2 αρχικά και τώρα τελευταία ubuntu feisty). Επίσης έχω βάλει σχεδόν όλα τα bios που έχουν βγει (τα unofficial για να υπάρχει υποστήριξη σε speedstep και thermal throttling που για κάποιο λόγο αφαιρέθηκαν στα επίσημα) χωρίς πρόβλημα. Μόνο το τελευταίο 1.70Β δεν έχω βάλει αφού μόλις τώρα το είδα (αν και δεν βλέπω κάποιο σημαντικό λόγο να το βάλω). Όσοι θέλουν τα unofficial τα βρίσκουν εδώ (μαζί με τα official),

http://www.pc-treiber.net/filebase.php?cat=108

ΥΓ. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ενώ οι μνήμες μπορεί να είναι μια χαρά, να μη συνεργάζονται (κάποια συγκεκριμένη μάρκας/τύπος, όχι ίδια κάθε φορά, αλλά ανάλογα με τη περίπτωση) με διάφορες μητρικές και να παρουσιάζονται προβλήματα. Ίσως θα ήταν καλό να δοκίμαζες φίλε Steve_g7 και με άλλη μνήμη (μάρκα/τύπος).

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μετά από τρεις μήνες που την έχω, όλα δουλεύουν μια χαρά, με έναν e4300 στα 2700mhz και ddr1 μνήμες και σε windows, αλλά και σε linux (suse 10.2 αρχικά και τώρα τελευταία ubuntu feisty). Επίσης έχω βάλει σχεδόν όλα τα bios που έχουν βγει (τα unofficial για να υπάρχει υποστήριξη σε speedstep και thermal throttling που για κάποιο λόγο αφαιρέθηκαν στα επίσημα) χωρίς πρόβλημα. Μόνο το τελευταίο 1.70Β δεν έχω βάλει αφού μόλις τώρα το είδα (αν και δεν βλέπω κάποιο σημαντικό λόγο να το βάλω). Όσοι θέλουν τα unofficial τα βρίσκουν εδώ (μαζί με τα official),

http://www.pc-treiber.net/filebase.php?cat=108

ΥΓ. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ενώ οι μνήμες μπορεί να είναι μια χαρά, να μη συνεργάζονται (κάποια συγκεκριμένη μάρκας/τύπος, όχι ίδια κάθε φορά, αλλά ανάλογα με τη περίπτωση) με διάφορες μητρικές και να παρουσιάζονται προβλήματα. Ίσως θα ήταν καλό να δοκίμαζες φίλε Steve_g7 και με άλλη μνήμη (μάρκα/τύπος).

Δοκιμασα δυστηχως εκανε τα ιδια οποτε παω για RMA

Δημοσ.

file Steve_g7 mipos to problima briskete sto trofodotiko sou? egw stin thesi sou tha ekana mia dokimi prota me ena allo giati apo oti blepw exeis pola diaforetika problimata pou thimizoun elipi trofodosia.

Δημοσ.

Τι διαφορές έχει το 1.70Β από το official?

file Steve_g7 mipos to problima briskete sto trofodotiko sou? egw stin thesi sou tha ekana mia dokimi prota me ena allo giati apo oti blepw exeis pola diaforetika problimata pou thimizoun elipi trofodosia.

Πολύ σωστά!

Δημοσ.
Τι διαφορές έχει το 1.70Β από το official?

Από κάποια έκδοση του επίσημου bios και μετά δεν υπάρχουν στις επιλογές του bios ρυθμίσεις για το speedstep, thermal throttling, αλλά και η επιλογή για ρύθμιση στροφών του ανεμιστήρα της cpu. Τα ανεπίσημα bios τις επαναφέρουν. Τώρα το 1.70B προσθέτει, όπως λέει στο site, και μία λειτουργία που την ονομάζει "Enhanced Halt State", προφανώς έχει να κάνει με κλείσιμο του υπολογιστή σε κάποια κατάσταση αναμονής, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς.

http://www.pc-treiber.net/datei_download_1209.html

ΥΓ. Τα ανεπίσημα bios δεν είναι αυτόνομα στην εγκατάστασή τους όπως τα επίσημα, χρειάζεται και ένα βοηθητικό πρόγραμμα που βρίσκεται εδώ (μαζί με τις οδηγίες χρήσης, στα γερμανικά όμως),

http://www.pc-treiber.net/datenbank_artikel_37_lesen.html

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο μου το πηρα ενα μηνα πριν παρω την mobo δηλαδη καπου στον φλεβαρη.Ειναι ενα thermaltake TR2-470 470W. Δεν ειναι αρκετο για το συστημα της υπογραφης μου χωρις καθολου OC ? (Εχω 3 δισκους, 1 dvdrom, 1 tvtuner και 2 12" fan, 1 floppy)

(By the way μετρησα τις τασεις στα molex με πολυμετρο σε stress του PC και ηταν σταθερες)

Το θεμα ειναι οτι οταν πηρα την mobo δουλευε μια χαρα, ξαφνικα αφου αλλαξα και case αρχισε να παρουσιαζει προβληματα , αλλα δεν τα κανει παντα.

Δημοσ.

Μια διόρθωση στο προηγούμενο μήνυμα, το "enhanced halt state" δεν έχει να κάνει με κλείσιμο του υπολογιστή, αλλά μία κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας της cpu όταν πάρει μία συγκεκριμένη εντολή (την halt).

http://www.digit-life.com/articles2/intel-thermal-features-2/ehs.html

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2725

C1E - Enhanced Halt State

"Whenever the OS executes the halt instruction, the CPU enters what is known as the halt state. Architecturally, what's going on in a halt state is the clock signal is shut off to the CPU for some period of time. With no clock signal, none of the logic in the chip will do anything and thus power consumption is reduced. Performance is also significantly reduced; however, the halt instruction isn't usually called during application usage, so the performance aspects of the halt state aren't very important.

........

Δημοσ.
Το τροφοδοτικο μου το πηρα ενα μηνα πριν παρω την mobo δηλαδη καπου στον φλεβαρη.Ειναι ενα thermaltake TR2-470 470W. Δεν ειναι αρκετο για το συστημα της υπογραφης μου χωρις καθολου OC ? (Εχω 3 δισκους, 1 dvdrom, 1 tvtuner και 2 12" fan, 1 floppy)

(By the way μετρησα τις τασεις στα molex με πολυμετρο σε stress του PC και ηταν σταθερες)

Το θεμα ειναι οτι οταν πηρα την mobo δουλευε μια χαρα, ξαφνικα αφου αλλαξα και case αρχισε να παρουσιαζει προβληματα , αλλα δεν τα κανει παντα.

Άμα τα κάνει από την στιγμή που άλλαξες κουτί πιθανών να μήν κάνει γείωση σωστά? Για δές πώς έχει κάτσει μήπως δέν κάθετε σωστά!

Παιδειά όντως μικρή η διαφορά με την DDR2 7331 points με όλα τα settings στα normal και με την nvidia στην επιλογή high quality.

To cpu score δέν είναι κάπως μικρό?

topcmou.jpg

Δημοσ.

Αρκετά χαμηλή επίδοση. Η επίδοση σου της Cpu είναι ok.

Με τον 6600 βγάζω στο 3dmark 2006 2054.

Πάντως λόγω via chipset δικαιλογείται η επίδοση. Με 965 chipset θα είχες πάνω από 8000 σίγουρα.

Δημοσ.

Παιδιά έχω την ASROCK 4COREDUAL-VSTA και προσπαθώ να συνδέσω τα καλώδια από το κουτί (power sw, power led,κ.τ.λ.), και ενώ το power led έχει τρεις υποδοχές για pins η μητρική έχει μόνο δυο pins.

Τα καλώδια από το power led πάνε στην πρώτη και στην τελευταία υποδοχή του πλαστικού που καταλήγουν. Σκέφτηκα να βγάλω αυτό που καταλήγει στην τελευταία υποδοχή και να το βάλω στην μεσαία. Θα δουλέψει?

Δημοσ.
Παιδιά έχω την ASROCK 4COREDUAL-VSTA και προσπαθώ να συνδέσω τα καλώδια από το κουτί (power sw, power led,κ.τ.λ.), και ενώ το power led έχει τρεις υποδοχές για pins η μητρική έχει μόνο δυο pins.

Τα καλώδια από το power led πάνε στην πρώτη και στην τελευταία υποδοχή του πλαστικού που καταλήγουν. Σκέφτηκα να βγάλω αυτό που καταλήγει στην τελευταία υποδοχή και να το βάλω στην μεσαία. Θα δουλέψει?

Κόψε το πλαστικό στην μέση και έτσι θα έχεις 2 ξεχωριστά βήσματα.:)

Δημοσ.

Η αλλιως προσπαθησε να βγαλεις το θυληκο pin απο την μια και βαλτο στην αλλη

εγω αυτο εκανα

Δημοσ.
Η αλλιως προσπαθησε να βγαλεις το θυληκο pin απο την μια και βαλτο στην αλλη

εγω αυτο εκανα

Και λειτούργησε κανονικά? Και κάτι άλλο έχει σημασία το πως θα συνδέσουμε τα πινς? Υπάρχει δηλαδή ορθή και ανάστροφη φορά?

Δημοσ.
Και λειτούργησε κανονικά? Και κάτι άλλο έχει σημασία το πως θα συνδέσουμε τα πινς? Υπάρχει δηλαδή ορθή και ανάστροφη φορά?

Ναι πεζει ρολο γιατι το LED εχει πολικοτητα και δεν θα αναβει αναποδα αν συνδεθει

θα βγαλεις το pin απο την τερμα αριστερα μερια και θα το βαλεις στην μεση.

Ετσι θα εχεις 2 pins το ενα διπλα στο αλλο οπως ειναι η Asrock και δεν θα χαλασεις το φις κοβοντας το

(Υπαρχει μια περοπτωση να πρεπει να μπει το δεξιο στην μεση)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...