Steve_g7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Egw thn exw mazi me 2 ocz ddr 400 mnimes kai ena Pentium D 915 2.8ghz mazi me mia 6800LE AGP kai douleuei mia xara sta vista x86 kai x64 kathws kai sta xp (x86 kai x64). Apo overclock dinatotites twra den exei kai polles alla o cpu mou paei mexri 3,5 ghz me mia ena kalo cooler opote gia normal xrhsh systhnete anepifilakta
sotosko Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ας μου εξηγησει καπoιος τι παιζει με το PCI-express γιατι δεν καταλαβα! Δεν υποστηριζει PCI-express x16 ?
Delirium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Nα κανω και εγω μια ερωτηση?Η pci-express θυρα τρεχει στα 16x η στα 4x,γιατι αν συμβαινει αυτο λογικα θα υπαρξει προβλημα με τις επερχομενες καρτες γραφικων.... Ta reviews, file mou, to lene kathara: 4X Otidipote pano apo X1950Pro, psiloxanei.
sotosko Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ta reviews, file mou, to lene kathara: 4X Otidipote pano apo X1950Pro, psiloxanei. Εγω στα reviews το μονο που ειδα ηταν "1 x PCI Express Graphics slot". Αυτο σημαινει 4x?
karateka Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Ένας φίλος έχει αυτή τη μητρική με CPU P4 3.4GHz, 2x1Gb OCZ DDR PC3200, Pixelview 7800GS 256Mb AGP8X και δουλεύει μια χαρά. Σκέφτεται απλά να αναβαθμίσει σε 7950 PCI-E. Θα έχει βελτίωση στα γραφικά ή το 4Χ στην PCI-E slot θα χειροτερέψει τα πράγματα σε σχέση με το AGP8X που έχει τώρα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Λογικά θα ειναι καλυτερα. Αλλά δεν αξιζει να πας απο high end προηγουμενης γενιας, σε High end παλι προηγουμενης γενιας εδω που τα λεμε.... Επισης, σαν κατοχος Asrock (και μαλιστα υβριδικης λυσης (AGP+Pci-x), να αναφερω οτι η μητρικη ειναι σταθεροτατη, δουλευει με τον SATA2 δισκο μια χαρα, και εχει στοιχειωδεις επιλογες oc.... Επισης, να αναφερω οτι στο τελευταιο φορματ, το LAN 100ρι δεν αναγνωριστηκε (πρωτη φορα στα χρονικα), και ενω το εγκατεστησα και αναγνωριστηκε, μου βγαζει οτι "δεν εχω συνδεσει το καλωδιο δικτυου", ενω δοκιμασα 3 καλωδια... Μετα διαβασα καπου οτι οι Asrock βγαζουν συχνα προβλημα με το LAn τους, αλλα δεν χαθηκε και ο κοσμος, ενα LAN PCI εχει 4?...
harlek Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Λοιπόν, έχετε υπόψη επιπλέον τα εξής: 1. Για τους δίσκους SATA υποστηρίζει μόνο 2, σε ταχύτητα 1,5Gbps (το λεγόμενο SATA-1). Στην πράξη, μικρό το κακό. 2. Το PCI-e έχει διαστάσεις 16x, οπότε παίρνει όλες τις κάρτες γραφικών, αλλά εσωτερικά είναι "σκάρτο" 4άρι. Το κόστος σε ταχύτητα είναι πολύ μικρό με τις σημερινές κάρτες, 10% ή και λιγότερο. 3. Το AGP είναι "καθαρό" 8x, αλλά υπάρχει κάποια ασυμβατότητά του (όπως στα περισσότερα νέα τσίπσετ VIA) με κάρτες AGP GeForce σειράς 6x00. Το σύμπτωμα είναι ότι έχει χαμηλή ταχύτητα απεικόνισης 2D (δηλαδή στο Desktop των Windows), που γίνεται αντιληπτή και με το μάτι αν είσαι ψείρας. Στα 3D δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ βέβαια δεν υπάρχει και με κάρτες AGP της ATI η με VGA PCIe. 4. Στο overclocking δύσκολα θα περάσεις τα 300MHz, νούμερο κωμικό αν το συγκρίνεις με τσίπσετ Intel ή nVidia. Γι' αυτό συνιστάται ως επεξεργαστής ο E4300, που έχει μεγάλο πολλαπλασιαστή και μικρό FSB (800), οπότε τον βάζεις στα 1066 και είσαι μια χαρά. Πύραυλος (2,4GHz), και είναι και φθηνός. 5. Μικροπροβλήματα στο BIOS. Συγκεκριμένα: Από τις τελευταίες εκδόσεις του BIOS της 4CoreDual-VSTA, λείπει η επιλογή ενεργοποίησης του Speedstep (παλαιότερα υπήρχε). Επίσης, βάζεις το FSB στο "Auto" με τον E6300 και αντί για τα 266 το FSB παει καπου στα 253 (οπότε διορθώνεις χειροκίνητα). Ακόμα, το SmartfaN που μεταβάλει την ταχύτητα του CPU fan με τη θερμοκρασία στις τελευταίες εκδόσεις του BIOS (νομίζω 1.30 και μετά) δεν δουλεύει, ενώ στις παλαιότερες δουλεύει μεν, αναποτελεσματικά δε. Τέλος, υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία Suspend to RAM (S3) που, ενώ υπάρχει στο BIOS , αδυνατεί να κλείσει τελείως το PC (μένουν ανοιχτοί ανεμιστήρες κ.λπ.). Για αυτά τα bugs ενημέρωσα την Asrock και μου έστειλε (σε δυο μέρες!) custom BIOS Update, που τα διορθώνει όλα, εκτός του SmartFAN που εξακολουθεί να κάνει τα τρελλά του. Το αστείο είναι ότι τα fixes αυτά δεν ενσωματώθηκαν σε updates που εβγαλε η εταιρεία αργότερα, οποτε εξακολουθουν να υπαρχουν στις εκδοσεις 1.40 και 1.50 που δίνονται στο net.
sotos65 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Για το no "5", και συγκεκριμένα για την απενεργοποίηση του speedstep και τη λειτουργία του smartfan υπάρχει ανεπίσημο bios στο παρακάτω γερμανικό site (υπάρχουν και οι επίσημες εκδόσεις εκεί), http://www.pc-treiber.net/filebase.php?cat=108 Επειδή όμως είναι ανεπίσημο, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα βοηθητικό προγραμματάκι (ASRock Winflasher 4.11) για την εγκατάστασή του, που βρίσκεται εδώ, http://www.pc-treiber.net/datei_download_76.html και οι οδηγίες για τη χρήση του εδώ (πάλι στα γερμανικά, όποιοι δεν τις καταλαβαίνουν βάλτε το λινκ στο babelfish) http://www.pc-treiber.net/datenbank_artikel_37_lesen.html
pc_admin Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Εγω παντως ειμαι εναντιον των αναβαθμισεων με τοσους περιορισμους. Δηλαδη γιατι να αλλαξεις cpu -mobo και να κρατησεις καρτα γραφικων , μνημες κτλ. Για παιχνιδια? μα η vga ( εχοντας βεβαια ενα αξιοπρεπες pc) παιζει τον μεγαλυτερο ρολο σ αυτα . Για office ιντερνετ κτλ ? μα τοτε δεν χρειαζεσαι αναβαθμιση. Τι θελω να πω? Αν εισαι παιχνιδας κτλ και εχεις απαιτησεις πρεπει να πας σε mobo που να αντεχει καποια updates , και οχι να σε κοβει η pci-e 4x σε Directx 10 , αλλιως δεν αξιζει. (Κατα τον Απριλη θα βγουν οι 8600GT που και θα ειναι φτηνοερες σε σχεση με τις 8800 και στις 8800 λογικα θα πεσουν οι τιμες ) Εγω προτεινω σε τετοιες περιπτωσεις ή αλλαζεις vga (βλεπε x1950pro agp ή πας σε νεο pc κρατωντας μονο τα απαραιτητα (dvdrw-hd, τροφοδοτικο αν αξιζει κουτι) βαλε το συστημα που εχεις με μια x1950pro agp κοντρα σε αυτο που λες να αναβαθμισεις (core2 duo με τα υπολοιπα απο το παλιο pc - με 7600gs που εχεις) και θα δεις πιο θα ριχνει στο αλλο.
@topos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Aυτη η μητρικη ειναι υποθετω για αυτους που εχουν αγορασει προσφατα μνημες 2χ1 gb η κανενα σοβαρο ζευγαρι 2χ512,αλλαξανε και την καρτα γραφικων (εχουν πχ μια 1950προ η 7600gt) και εχουν ξεμεινει με ενα p4... Σε αυτη την περιπτωση ειναι οντως διλλημα.
sotos65 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 @pc_admin Για τον απλούστατο λόγο ότι είτε δεν έχεις τα επιπλέον χρήματα τη δεδομένη στιγμή για πλήρη αναβάθμιση (αλλά θέλεις να κάνεις μια μικρή αναβάθμιση) είτε οι συσκευές που έχεις ήδη σε ικανοποιούν και δεν θέλεις να τις αλλάξεις άμεσα. Η παραπάνω ισχύς (από cpu παλιότερης γενιάς, όπως τον athlon xp 2800+ που είχα εγώ) δεν είναι απαραίτητη μόνο στα παιχνίδια. Σε HD βίντεο πχ (ειδικά σε Η264) ελάχιστα θα βοηθήσει η αγορά μιας πολύ γρήγορης κάρτας ακόμα κι αν αυτή ήταν η 8800GTX. Αντιθέτως θα δεις τεράστια διαφορά από την ισχύ της νέας cpu!
overclockerd Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Μια χαρά είναι για την τιμή της και τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά.
sotosko Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 ρε παιδια συγγνωμη κιολας αλλα δεν εχω καταλαβει που λεει οτι το pci express ειναι χ4 και οχι χ16. Μπορειτε να μου πειτε που το λεει αυτο? π.χ. στο site της Asrock δεν λεει τιποτα τετοιο απ΄οτι ειδα.
Delirium Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2007 ρε παιδια συγγνωμη κιολας αλλα δεν εχω καταλαβει που λεει οτι το pci express ειναι χ4 και οχι χ16. Μπορειτε να μου πειτε που το λεει αυτο? π.χ. στο site της Asrock δεν λεει τιποτα τετοιο απ΄οτι ειδα. Einai aplo file: i 4COREDUAL-VSTA einai idia akrivos mitriki, me tin 775DUAL-VSTA [moni tous diafora oti foraei to ultra oxi to pro] H 775DUAL-VSTA apodedeigmena paizei sta 4X -kai den exoun allaxei katholou, os pros afto eidika, tin 4COREDUAL-VSTA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.