Προς το περιεχόμενο

Αξιζει η ASROCK 4COREDUAL-VSTA

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξιζει η ASROCK 4COREDUAL-VSTA

Σκεφτομαι να παρω επεξεργαστη Core 2 Duo αλλα δεν θελω να αλλαξω την AGP καρτα γραφικων μου και τις μνημες μου που ειναι DDR1 οποτε θελω κατι σαν αυτην την μητρικη. Ειναι καλη? Υπαρχει καλυτερη και με περιπου τα ιδια λεφτα?

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με το pc.

Αν θές μητρική που να σου δίνει άπειρες δυνατότητες υπερχρονισμού για να ξεζουμίσεις ότι έχει ο επεξεργαστής σου,απλά δέν κάνει η Asrock για εσένα.

Αν ψάχνεις μια "τίμια" μητρική για να χρησημοποίσεις παλιο hardware πιστεύω είναι οτι καλύτερο υπάρχει (ή μάλλον η μονάδική λύση που υπάρχει).

Ανάλογα με το μοντέλο του επεξεργαστή μπορείς να κάνεις και το ανάλογο o/c.Δοκίμασε κάτι σε c2d 4300 αφού λόγο multiplyerΧ9 μπορείς να πάς τον επεξεργασή αυτόν απο 1,86--->2,70Ghz χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Εγω βασικα θα επαιρνα τον INTEL CORE 2 DUO E6400 2.13 GHZ. Απο οτι εχω δει και αυτο το motherboard που λεω εχει δυνατοτες overclocking! Κανω λαθος ?

Δημοσ.

Κοίτα,σου αντιπροτείνω τον 4300 εκ'πείρας!Εχω και εγώ τον 6400 με ΑsRock 4CoreDual-VSTA(τραγική σύμπτωση?) και έχει πολλαπλασιαστή 8 (8Χ266=2,13Ghz).Η συγκεκριμένη μητρική ναι μέν έχει κάποιες τυπικές δυνατότητες o/c άλλα δέν είναι και κάτι το συγκλονιστικό.Το μόνο που μπορείς να πειράξεις ουσιαστικά είναι το FSB,αφού πολλαπλασιαστής και voltage είναι κλειδωμένα.Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το FSB υπάρχει κάποιο bug που δέν σου επιτρέπει να το πάς παραπάνω απο τα 300mhz χωρίς να έχεις αστάθεια στο σύστημα.Αν λάβεις αυτό υπόψην βλέπεις οτι ο 4300 πάει 9Χ300=2,7Ghz ενώ ο 6400 πάει 8Χ300=2,4Ghz.Ευελπιστώ μελλοντικά να βγεί κάποια έκδοση bios που να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα,την παρούσα στιγμή όμως μάλλον συμφέρει πιο πολύ ο c2d 4300 με την συγκεκριμένη μητρική.

Δημοσ.

OK ευχαριστω! Κατι αλλο τωρα με την μητρικη εισαι ευχαριστημενος θελω να πω εχει προβληματα ή οχι! Ααα και απο αποψη οδηγων με τα vista πως τα παει?

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστιμένος,ναι.Ξέρω καλά οτι απο μία μητρική των 60-κάτι ευρώ δέν θα μπορούσα να περιμένω πολλά πράγματα,αλλά πραγματικά πιστεύω οτι αξίζει τα χρήματα που θα δώσεις.Μέχρι στιγμής αποδείχτηκε σταθερότατη με και χωρίς o/c,λειτούργησε με ΙDE και SATA Ι/ΙΙ σκληρούς και ήταν συμβατή και με DDR και με DDR2 μνήμες (όχι ταυτόχρονα,ένα είδος μνήμης κάθε φορά!).

Απο οδηγούς για την συγκεκριμένη μητρική κοίτα εδώ. Λογικά οι drivers θα ενημερώνονται συχνά αφού η mobo έχει και Vista Premium Certification -που μεταξύ μας,δεν μου λέει τίποτα αυτό...-

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις τις DDR μνήμες με DDR2. Στον Core 2 Duo θα δεις αισθητή διαφορά στις επιδόσεις.

Δημοσ.

Εγώ είδα διαφορά από DDR(400) σε DDR2(667) σε παρόμοια μητρική asrock με επεξεργαστή pentium D 3.4GHz. Γιαυτο και το αναφέρω.

Δημοσ.

Nα κανω και εγω μια ερωτηση?Η pci-express θυρα τρεχει στα 16x η στα 4x,γιατι αν συμβαινει αυτο λογικα θα υπαρξει προβλημα με τις επερχομενες καρτες γραφικων....

Δημοσ.
Είναι τραγική αυτή η κάρτα.

Έχει 7.1 ήχο αλλά όχι Gigabit δίκτυο!

Χα,και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας;

Τραγικό είναι το γεγονός να δώσεις 250+ ευρώ για "κάρτα" και να μπορείς να κάνεις τα ΙΔΙΑ ακριβώς πράγματα με μια αντίστοιχη των 90-120 ευρώ.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το pci-eX4 Vs pci-eX16 σε μετρήσεις με VGA που κυκλοφορούν >αυτή τη στιγμή< υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 10%.Οι μελλοντικές υλοποιήσεις vga ενδεχομένως να δώσουν μεγαλύτερη διαφορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...