patrickdrd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα σε όλους! Sorry, αν έχει αναφερθεί κάπου, αλλά δεν το έβρισκα και είπα να ρωτήσω... Όταν βάλω να παίξει ένα αρχείο βίντεο με το Media Player Classic οι υπότιτλοι φαίνονται αρκετά μικροί, δοκίμασα να τους αλλάξω μέσα από το πρόγραμμα και μέσα από το vosub (δεξί κλικ στο βελάκι στο tray), αλλά τίποτα! Η γραμματοσειρά δεν αλλάζει με τίποτα! Ξέρει κανείς που πρέπει να πάω για να αλλάξω το μέγεθος της γραμματοσειράς, γιατί βλέπω από tv (σύνδεση με pc) και μου χουν βγει τα μάτια! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Kyanh_Akth Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 otan einai se morfh, .idx + .sub nomizw den mporeis na allakseis to megethos tous...
patrickdrd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 όχι srt είναι... το convertxtodvd πως τους αλλάζει π.χ.; ή το subtitle workshop; κάπως γίνεται, αλλά από που;
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Απενεργοποίησε το VobSub (για να μη βλέπεις 2ους υποτίτλους) και στο Media Player Classic πήγαινε Options -> Output. Εκεί πρέπει να επιλέξεις τον κατάλληλο renderer για υποστήριξη υποτίτλων, κάποιον από τους 2 που είναι μαρκαρισμένοι με διπλό αστεράκι **. Άλλη καλή λύση (και με πολύ πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα) είναι να χρησιμοποιείς τον ffdshow codec που έχει υποστήριξη υποτίτλων στις ρυθμίσεις του.
patrickdrd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μα δεν βλέπω 2ους υπότιτλους, απλά εμφανίζονται στο tray και το vosub και το ffdshow codec, πως απενεργοποιώ το vosub και κρατάω μόνο το δεύτερο και από που το ρυθμίζω; φαντάζομαι εννοείς το directshow video, εκεί έχω system default
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Απενεργοποίηση του VobSub: Start -> Programs -> VobSub -> DirectVobSub configure Ενεργοποίηση υποτίτλων στο ffdshow: Start -> Programs -> ffdshow -> Video decoder configuration Για να παίζει δε, και idx+sub: Αν κάνεις τα παραπάνω, φυσικά δε χρειάζεται να πειράξεις το DirectShow Video στον MPC...
patrickdrd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ενδιαφέροντα όλα αυτά, μια τελευταία ερώτηση: πως ανοίγω το ffdshow -> Video decoder configuration; Δεν υπάρχει στο start -> programs, δεν το έχω εγκαταστήσει ξεχωριστά, αλλά υπάρχει μέσα από το k-lite codec pack
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ενώ παίζει ένα βίντεο στον MPC και έχει φορτωθεί ο ffdshow: Δεξί κλικ πάνω στην εικόνα -> Filters -> ffdshow MPEG-4 Video Decoder...
patrickdrd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ωραία, ευχαριστώ πολύ, τα έκανα! 1) Απ' ότι είδα το ffdshow έχει να κάνω export τα settings και το έκανα, το πρώτο που κάναμε, να μην φορτώνει το vobsub μήπως ξέρεις που είναι στην registry; 2) Έβαλα tahoma 32 bold, να το βάλω και στο convertxtodvd; Ή μπορεί να βγαίνουν εκτός γραμμής;
parsifal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 1. HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\DVobSub, αλλά δε βλέπω key που να αντιστοιχεί στο enable/disable. Για τις άλλες ρυθμίσεις υπάρχουν κανονικά. Ίσως κάνει αυτόματα register/unregister το φίλτρο DVobSub.ax ...;;; 2. Παίζει ρόλο και η ανάλυση του αρχείου που αναπαράγεται. Π.χ. σε avi 352x288, font size 32 θα είναι υπερβολικό. Λέω να κάνεις ένα preview πριν από κάθε μετατροπή.
patrickdrd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ίσως να είναι το >HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\DVobSub\General\LoadLevel Anyway, θα τα κάνω κι αυτά export και.. βλέπουμε! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε!
patrickdrd Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 κάτι άλλο: πως ενεργοποιώ το ffdshow audio decoder και το κάνω configure ώστε να κάνω volume normalization;
parsifal Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Καλησπέρα. Start ► Run... ► cmd /c "rundll32 c:\<ffdshow install directory>\ffdshow.ax,configureAudio" Από την ενότητα Codecs επιλέγεις τί είδους audio streams θέλεις να γίνονται decode, αλλάζοντας στο αντίστοιχο drop-down box από disabled σε π.χ. libmad για τα mp?, liba52 για τα AC3 κλπ. Μετά, βάζεις τικ στην ενότητα Volume και κάνεις τις ρυθμίσεις που θες. Αν χρησιμοποιείς Media Player Classic και θέλεις αυτό να αποκωδικοποιεί τον ήχο, και απλά να φορτώνεται το ffdshow μόνο για το normalization του ασυμπίεστου πλέον audio που παράγει η αποκωδικοποίηση του MPC, αρκεί να αλλάξεις μόνο το Uncompressed σε All suported
patrickdrd Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 έκανα τελικά το normalize από το audio switcher μέσα από το media player classic, το έκανα boost στο full ώστε να ρυθμίζω εγώ που το θέλω ερώτηση: μπορώ να χρησιμοποιώ το ffdshow για όλα τα video files, γιατί από ότι έχω δει δεν φορτώνεται π.χ. για asf files
parsifal Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δημοσ. 21 Απριλίου 2007 Δεν έχω κανένα asf τώρα πρόχειρο να τεστάρω, αλλά νομίζω ότι χρησιμοποιούν κάποιον/ους από τους WMV?/MP4? codecs...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.