temeteron Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα σας, Πρόκειται να αναβαθμίσω την μνήμη του Laptop μου. Απο 2x256=512MB που έχω θέλω να την κάνω 2GB μιας και το Laptop υποστηρίζει Dual Channel μνήμες DDR2 στα 533Mhz ο φορητός είναι Acer1694_Wlmi ξέρει κανείς ποιό ζευγάρι Ram 1x1=2GB είναι οι καλύτερες σε επιδόσεις και χρόνους ; Τι προτείνεται ;
waves Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Γενικά, από τη στιγμή, που θα πας στα 2GB RAM από τα 256 θα δεις διαφορές. Τώρα, όσο υψηλότερη η συχνότητα τόσο καλύτερα.Για παράδειγμα με 2Gb Ram (2x1Gb στα 667Mhz) θα δεις αρκετά υψηλές επιδόσεις. Απλά ψάξε να δεις αν και ποιες μνήμες σηκώνει ο Η/Υ σου. Από μάρκες καλές θεωρούνται διάφορες π.χ. Transcend.
temeteron Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 512ΜΒ RAM έχω (2x256). Είμαι ανάμεσα σε Transcend 95 ευρώπουλα στο Πλαισιο και σε μια άλλη μάρκα δεν θυμάμαι τώρα που υπάρχει στο Eshop στα 79 ευρώπουλα απο C αρχίζει το όνομα της μιλάμε για 1 GB για 2 GB η τιμή πάει x2. Το θέμα είναι η συμβατότητα κάτι άκουσα και με ανησύχησε!
basilis5 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 γιατι δεν ρωτας στο μαγαζι που θα τις παρεις;εκει θα ξερουν στο eshop για παραδειγμα εχει δωρεαν εγκατασταση,αρα κατι θα ξερουν παραπανω στο δικο μου το σονυ,εχει μνημες 533 αλλα αν πας να αναβαθμισεις ,οι μνημες που δινει σαν επισημο αξεσουαρ η σονυ,ειναι 667 δεν ξερω γενικα ομως αν τις υποστηριζει ενα λαπτοπ 100%. μπορεις επισης να παρεις στην αντιπροσωπεια να ρωτησεις
temeteron Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Ρε παιδιά δεν ξέρουν τι τους γίνεται... Παίρνω ALMAN αντιπροσωπεία μου λέει πως δεν έχει μνήμες πάνω απο 512MB γιαυτό το μοντέλο και μου λέει κάτι τρελές τιμές 150 ευρώ η 512MB μοντέλο NANYA κάπως έτσι και 200 ευρώ 512ΜΒ SAMSUNG άσε που ζητάνε και 90 ευρώ για την γελία τοποθέτηση. Παίρνω Πλαίσιο μου λέει ότι έχει 1GB μνήμη DDR2 στα 533Mhz και την έχει 240 ευρώ Transcend λέει είναι ακριβή αλλα συμβατή με το Laptop μου. Έλεος τι τιμές είναι αυτές δηλαδή θα θέλω 500 ευρώ για να βάλω 2GB RAM! Παίρνω ESHOP μου λέει 79 ευρώ η μνήμη 1GB DDR2 στα 667Mhz και δωρεάν τοποθέτηση όπως είπες Βασίλης5. Μιλάω μαζί τους για τι τόσο μεγάλη διαφορά μήπως υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας μου λένε πως δεν γνωρίζουν αν θα έχω πρόβλημα ασυμβατότητας τι τεχνικοί είναι αυτοί ; Τότε ποιος ξέρει ; HELP παιδία ποιός έχει Acer1694wlmi Centrino DDR2 RAM στα 533Mhz ας μου πει αν έχει βάλει μνήμες 1GB για να ξέρω τι θα βάλω!
opera Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 δες φίλε μου που από το όνομά σου δηλώνεις ποντιακής καταγωγής, 1ον μάθε από την αντιπροσωπεία το part number της μνήμης που σε ενδιαφέρει π.χ. 1gb, έτσι θα βρεις συμβατή μνήμη. 2ον εγώ ψώνισα από εδώ οικονομικά http://www.memory-configurator.com/ ίσως βρεις συμβατή μνήμη και χωρίς το part number αλλά με το μοντέλο του υπολογιστή σου.
basilis5 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Ρε παιδιά δεν ξέρουν τι τους γίνεται...Παίρνω ALMAN αντιπροσωπεία μου λέει πως δεν έχει μνήμες πάνω απο 512MB γιαυτό το μοντέλο και μου λέει κάτι τρελές τιμές 150 ευρώ η 512MB μοντέλο NANYA κάπως έτσι και 200 ευρώ 512ΜΒ SAMSUNG άσε που ζητάνε και 90 ευρώ για την γελία τοποθέτηση. Παίρνω Πλαίσιο μου λέει ότι έχει 1GB μνήμη DDR2 στα 533Mhz και την έχει 240 ευρώ Transcend λέει είναι ακριβή αλλα συμβατή με το Laptop μου. Έλεος τι τιμές είναι αυτές δηλαδή θα θέλω 500 ευρώ για να βάλω 2GB RAM! Παίρνω ESHOP μου λέει 79 ευρώ η μνήμη 1GB DDR2 στα 667Mhz και δωρεάν τοποθέτηση όπως είπες Βασίλης5. Μιλάω μαζί τους για τι τόσο μεγάλη διαφορά μήπως υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας μου λένε πως δεν γνωρίζουν αν θα έχω πρόβλημα ασυμβατότητας τι τεχνικοί είναι αυτοί ; Τότε ποιος ξέρει ; HELP παιδία ποιός έχει Acer1694wlmi Centrino DDR2 RAM στα 533Mhz ας μου πει αν έχει βάλει μνήμες 1GB για να ξέρω τι θα βάλω! ΑΛΜΑΝ απο οτι ξερω ειναι απλα εξουσιοδοτημενο σερβις πλαισιο:κοροιδα ψαχνουν; eshoρ:ξανα παρε τους και ρωτα αν παρω μνημη που μου την υποδεικνυεται κα τοποθετειτε εσεις και δεν ειναι συμβατη τι γινεται; αν κοιταξεις στο http://www.corsairmemory.com/corsair/configurator_search.html υπαρχει αναζητηση να βρεις ποια ακριβως μνημη χρειαζεται το λαπτοπ σου και συμφωνα με την εταιρια ειναι 100% συμβατη επισης σκεψου και την λυση ξενου καταστηματος,ειδικα απο αγγλια που ειναι σουπερ αξιοπιστα, εφοσον ομως εχεις στειλει email και ρωτησεις περι συμβατοτητας
temeteron Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Το θέμα είναι πως 240 ευρώ η συμβατή μνήμη που μου λένε απο το πλαίσιο με τα 79 του Eshop που δεν ξέρουν αν είναι συμβατή είναι μεγάλη διαφορά η αντιπροσωπεία δεν ξέρει για τις άλλες πέρα απο την Nanya και την Samsung που είναι πανακριβές και δεν βγαίνουν πάνω απο 512MB. Δεν ήξερα πως υπάρχουν ασυμβατότητες στα Laptop τα Desktop-PC δεν έχουν πρόβλημα τα Laptop γιατι όμως ; Μήπως μια τακτική για να κερδίζουν Φράγκα οι απατεώνες
opera Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δες εδώ για το δικό μου hp pavillion 6105 το 1 γίγα με τα ταχυδρομικά στοιχίζει 77,60 ευρώ ενώ στην hp Ελλάδα μου ζητάνε 155 ευρώ. http://www.memory-configurator.com/memory/TS1GHP994A.html
temeteron Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Εγω φοβάμαι αν την αγοράσω και δεν έχει συμβατότητα. Απο Multirama που είπανε στα 145 ευρώ Kingstron και 30 ευρώ τοποθέτηση με δική τους ευθύνη χμμμ στην Cosmodata 80 ευρώ μια μάρκα που δεν έχω ξανακούσει με εφόρου ζωής εγγύηση και 12 ευρώ τοποθέτηση δεν διευκρίνησε όμως το τεχνικό τμήμα αν θα είναι υπεύθυνο κατά την τοποθέτηση λέγοντας πως αν έχω ετοιμοθάνατο λάπτοπ πως θα το καταλάβει αυτός τι γελίοι που είναι . Δεν βιάζομαι θα το ψάξω το θέμα πάντως πάνω απο 80 ευρώπουλα εγώ δεν δίνω για μνήμη 1GB. Αν είναι κάποιος που έχει ίδιο φορητό με τον δικό μου ή παρόμοια εμπειρία ας Ποστάρει!
opera Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία για το ποιός πρέπει να τοποθετήσει τη μνήμη για να ισχύει η εγγύηση. Η ΗΡ μου είχε πει ότι μου τη στέλνει και την τοποθετώ μόνος μου, όπως και να έχει αν το στείλω για σέρβις την αφαιρώ πριν το στείλω αν χρειαστεί ποτέ.
temeteron Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Υπάρχει κίνδυνος αν δεν είναι συμβατή η μνήμη να καεί το Laptop ? και πείτε μου τι είναι το CL ? είδα στο eshop μια μνήμη 1GB Twinmos ddr2 στα 533Mhz με CL 4 εγω στο sandra το μόνο που είδα όσον αφοράει τις πληροφορίες για την δικιά μου μνήμη ήταν 4.0-3-5. Μπορεί να βοηθήσει κανείς ; Αύριο θα πάω απο το κατάστημα eshop να γίνει η δοκιμή των μνημών Twinmos να δούμε αν υπάρχει συμβατότητα. ΥΓ φίλε opera το Laptop είναι εκτός εγγύησης!
M_e_v Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 an kapoios exei ram sta 533 kai valei mnimi sta 667, 8a ypar3ei provlima??
@topos Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Οχι απλα θα λειτουργησουν και οι δυο με 533 συχνοτητα..
M_e_v Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ 1GB DDR-2 SDRAM PC2-4200 533 και 1GB DDR-2 DIMM PC2-4200 533??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.