Προς το περιεχόμενο

TI EINAI TO DMA???

MoUCLAs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

DMA= Dynamic Memory Allocation, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ/ΚΑΤΑΝΟΜΗ/ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΝΗΜΗΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ RAM, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ HARDWARE.

Δημοσ.

DMA = Direct Memory Access<P>Για όσα περιφερειακά το υποστηρίζουν επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων απ'ευθείας στη μνήμη χωρίς τη μεσολάβηση του επεξεργαστή αυξάνοντας έτσι τις επιδόσεις.<BR>Δεν το χρησιμοποιούν μόνο οι δίσκοι και τα CD-ROM αλλά και τα disk drives, η παράλληλη θύρα (σε ECP mode), οι κάρτες ήχου για legacy emulation κλπ.<P>Αυτά..... cool.gif" border="0<P>Υ.Γ. Μόλις έκανα το reply είδα τις 2 προηγούμενες απαντήσεις.<BR>Το Dynamic Memory Allocation αναφέρεται σε προγράμματα και όχι συσκευές και δεν έχει σχέση με το DMA για τους δίσκους.<p>[ 09-06-2001: Message edited by: johnnie ]

Δημοσ.

DMA=Direct memory access. Epitaxynei arketa th leitourgeia oson drives to ypostirizoun. Akoma ama thelei to drive na trexei se UDMA (ATA) ama to ypostirizei h mhtrhkh prepei na exeis to dma energopoihmeno.

Δημοσ.

Ρε παιδιά,αν και το Chipset του mobo υποστηρίζει DMA mode έχω πρόβλημα όταν το ενεργοποιώ για το cd-.dvd_rom.Για παράδειγμα όταν βάζω ένα audio cd, το winamp κολλάει.Έχω παλιό σχετικά mobo Soyo 5ed με έναν Pentium πάνω στα 200.Έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers για αυτό άλλα τζίφος!

Δημοσ.

O Υπολογιστής μου>Properties>Device MAnager<BR>edw epilegeis poia syskyeh 8es kai kaneis diplo klik meta pas setting kai kaneis klik sto DMA <BR>soy zhtaei na kaneis epanekinsh thn kaneis kai an meta einai pali epilegmeno shmainei oti h syskyeh soy yposthrizei ayth thn leitoyrgia...

Δημοσ.

Και για όποιον ενδιαφέρεται για Win 2000/XP η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική<BR>Control Panel --> System --> Hardware --> Device Manager --> IDE controllers και μετά σε κάθε κανάλι Advanced Settings transfer mode...<BR> wink.gif" border="0 cool.gif" border="0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...