Προς το περιεχόμενο

Βελτίωση ποιότητας υποτίτλων στον VLC

Chupacabra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άρχισα να πειραματίζομαι σήμερα με τον VLC, κυρίως λόγω της ευκολίας χειρισμού με το Apple Remote. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον MPlayer, χωρίς κανένα πρόβλημα (εκτός του remote control).

Η κυριότερη απορία μου για τον VLC είναι η εξής:

Πως μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα των υποτίτλων που εμφανίζονται? Όποιο font και να βάλω, οι υπότιτλοι φαίνονται σχετικά "σπασμένοι" (ειδικά σε fullscreen), σε αντίθεση με τον MPlayer όπου εμφανίζονται τέλεια. Κάτι λέει μέσα στις ρυθμίσεις για Freetype2 Font Renderer, αλλά μου πετάει σφάλμα λάθους στην αρχή όταν το ενεργοποιώ.

Ακόμη, αρκετά συχνά crashαρει χωρίς λόγο...

Έχω iMac 20" Intel Core2Duo, 10.4.9. με όλα τα updates και έχω δοκιμάσει τις τελευταίες εκδόσεις του VLC, τόσο την Intel-only, όσο και την UB.

Θα ήθελα τις προσωπικές σας ρυθμίσεις του VLC, τόσο στους υπότιτλους, όσο και στα υπόλοιπα (ποιότητα εικόνας-ήχου). Το ιδανικό θα ήταν (αν κάποιος είχε την διάθεση) να φτιαχτεί ένας αναλυτικός οδηγός ρυθμίσεων του VLC, για όλες τις οθόνες των ρυθμίσεων στα Preferences.

Thanx in advance

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμη, αρκετά συχνά crashαρει χωρίς λόγο...

Έχω iMac 20" Intel Core2Duo, 10.4.9. με όλα τα updates και έχω δοκιμάσει τις τελευταίες εκδόσεις του VLC, τόσο την Intel-only, όσο και την UB.

Και σε εμενα το ιδιο. Ιδιαιτερα με αρχεια mkv, αλλα και με avi. Η προηγουμενη εκδοση ηταν πιο σταθερη, αλλα δεν υποστηριζε το Apple Remote... :cry:

...και σε εμένα...και στο Mac Pro μου με 10.4.9 και στο MacMini Intel που έχω στην τηλεόραση μου χτυπάει συχνά χωρίς λόγο...και ναι όντως πολύ πιο εύκολα με αρχεία .mkv και όταν κουνάς την μπάρα της ταινίας/video σε fullscreen...

Σε έναν φίλο μου με Hackindos 10.4.8 όμως, που έχει βάλει το VLC...δεν του έχει crashάρει ούτε μια φορά...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...