Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογή αντίστοιχη του Dreamweaver στο Linux

nikosdimos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς κάποια εφαρμογή στο linux που να μοιάζει με το Dreamweaver. Έχω χρησιμοποιήσει το Bluefish για λίγο, αλλά δεν με βολεύει πολύ γιατί γράφω κώδικα περισσότερο για design (CSS και τέτοια) και θα με βολεύε πάρα πολύ να έχω τουλάχιστον μια μικρή ιδέα στο πως θα φαίνεται αυτό που φτιάχνω.

Αν μπορεί κάποιος να προτείνει κατί τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατί καλέ μου άνθρωπε έπρεπε να πετάξεις το ΤΟΣΟ άκυρο;

δες καλύτερα τι ζητάει το παλικάρι...

nikosdimos δοκίμασε το Nvu - The Complete Web Authoring System

παίζει ΚΑΙ σε windows...

Το Nvu δυστυχώς έχει να ανανεωθεί πολύ καιρό. Θα έλεγα να δοκιμάσεις και το KompoZer, το οποίο βασίζεται στον πηγαίο κώδικα του 1ου, με αρκετά bug fixes...

nikosdimos κάτι που πιστεύω θα σε βοηθήσει άπειρα, αν και σίγουρα ΔΕΝ είναι αυτό που θέλεις είναι το extention του firefox που λέγεται web developer.

Μπορείς να ανοίξεις μια σελίδα στο internet και να ενεργοποιήσεις την toolbar του web developer και από εκεί να κάνεις edit το html, php css και ότι άλλο θέλεις βλέποντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τις αλλαγές που κάνεις στον κώδικα να εμφανίζονται στην σελίδα που βλέπεις.

Για να το χρησιμοποιήσεις σαν το DreamWeaver (εγώ θα πρότεινα επίσης το Nvu) μπορείς να φτιάξεις στον text editor ένα κενό αρχείο με κατάληξη php στην επιφάνεια εργασίας πχ και να το ανοίξεις από firefox. Με το web developer θα κάνεις τις αλλαγές και θα ενσωματώνεις μόνο αυτές που θέλεις κάνοντας copy paste στο κενό php.

Το Nvu δυστυχώς έχει να ανανεωθεί πολύ καιρό. Θα έλεγα να δοκιμάσεις και το KompoZer, το οποίο βασίζεται στον πηγαίο κώδικα του 1ου, με αρκετά bug fixes...

@parsifal: καλό το KompoZer αλλά δεν μπορώ να κάνω edit αρχεία με κατάληξη .php

Yparxei panta kai to poly kalo Quanta Plus!

@Dionisos: το Quanta+ είναι αρκετά κοντά σε αυτό που ήθελα... θα προσπαθήσω να εξοικειωθώ περισσότερο και θα σας πω εντυπώσεις

nikosdimos κάτι που πιστεύω θα σε βοηθήσει άπειρα, αν και σίγουρα ΔΕΝ είναι αυτό που θέλεις είναι το extention του firefox που λέγεται web developer.

Μπορείς να ανοίξεις μια σελίδα στο internet και να ενεργοποιήσεις την toolbar του web developer και από εκεί να κάνεις edit το html, php css και ότι άλλο θέλεις βλέποντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τις αλλαγές που κάνεις στον κώδικα να εμφανίζονται στην σελίδα που βλέπεις.

Για να το χρησιμοποιήσεις σαν το DreamWeaver (εγώ θα πρότεινα επίσης το Nvu) μπορείς να φτιάξεις στον text editor ένα κενό αρχείο με κατάληξη php στην επιφάνεια εργασίας πχ και να το ανοίξεις από firefox. Με το web developer θα κάνεις τις αλλαγές και θα ενσωματώνεις μόνο αυτές που θέλεις κάνοντας copy paste στο κενό php.

@g1annis: το είχα δει το Web Developer αλλά δεν μου άρεσε... επίσης αυτή η λύση που μου προτείνεις δεν βολεύει καθόλου μα καθόλου όταν θες να φτιάξεις μεγάλα projects αυτό είναι μόνο για να διορθώσεις κάποια λάθη στην σελίδα σου, για debugging δηλαδή. Γιαυτό το λόγω χρησιμοποιώ το Firebug και τώρα τελευταία το Html Validator

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τους.

• 1 μήνα μετά...

Ήταν η περίοδος που έψαχνα εναγωνίως έναν html WYSIWYG editor και δεν έβρισκα με τίποτα, και είχα καταλήξει στο Nvu για windows μέσω WIne. Πριν από λίγο, ανοίγω το lifrea για την καθημερινή εφημεριδο-ανάγνωση και ρίχνω και μια ματιά στα νέα του gnomefiles, όπου βλέπω αυτό:

http://www.gnomefiles.org/app.php/gendesign

Και η ιστοσελίδα του

http://gendesign.sourceforge.net/

Θα το δοκιμάσω και θα πω. Αν το ξέρει κάποιος άλλος ας αφήσει και αυτός κανα σχόλιο.

EDIT: 1000 συγνώμη. Παρακαλώ ξαναδείτε το. Είχα δώσει λάθος link.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...