Προς το περιεχόμενο

ο υπολογιστής δεν ανοίγει...

thedurutian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα έναν υπολογιστή για μια φίλη από το e-shop. Αφού λοιπόν τον παρέλαβα του έστησα λειτουργικό και διάφορα προγράμματα και αφού βεβαιώθηκα ότι όλα λειτουργούν της τον έστειλα με το ταχυδρομείο (δεν ζούμε στην ίδια πόλη).

Ο υπολογιστής έφτασε λοιπόν σήμερα στον προορισμό του και η φίλη μου μου λέει ότι δεν ανοίγει καν! Έχει τσεκάρει τα πάντα (ρεύματα, καλώδια, διακόπτες) μέχρι και reset στη μητρική της είπα να κάνει.

Να πω εδώ επίσης ότι η συσκευασία του υπολογιστή φαίνεται κάπως χτυπημένη στο ύψος του τροφοδοτικού (κοντά στις συνδέσεις του πληκρολογίου και του ποντικιού).

Μήπως κανείς σας έχει καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει?

Ή μήπως ο υπολογιστής είναι για service πίσω στο e-shop?

Και αν όντως έχει χτυπηθεί στη μεταφορά από το ταχυδρομείο υπάρχει περίπτωση να το καταλάβουν από το e-shop και να μην δεχτούν το διορθώσουν όπως προβλέπει η εγγύηση?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Ρεπαιδιά ας μου μιλήσει κάποιος! Νιώθω μειονεκτικά...

Εξάλλου πρώτη φορά κάνω post στο insomnia πείτε μου έστω ένα γεια!

Δημοσ.

Κοίταξε, αν δεν τον δεις από κοντά, δεν βοηθάς και πολύ. Από απόσταση είναι δύσκολο να σου περιγράψει το πρόβλημα. Πάντως αν είναι χτυπημένος, δεν μπορείς να κανείς και πολλά πράγματα. Ας προσπαθήσει να βάλει άλλο τροφοδοτικό μέσω κάποιου γνωστού να δούμε αν φταίει το χτύπημα.

Δημοσ.

Βασικός κανόνας για μένα, είναι να μην ασχολούμαι με υπολογιστές άλλον. Ακόμα κ φίλης που τη γουστάρω, δε θα το έκανα γιατί χάνεις τον ύπνο σου. Θα έπρεπε να τον είχε στείλει το eshop κατευθείαν σε εκείνη. Εντωμεταξύ οι γυναίκες έχουν κάτι το "μαγικό" που ενώ σε σένα δουλεύουν, σε αυτές είναι όλα χαλασμένα.

Πιστεύω πώς αν έχει φάει γερό χτύπημα όπως λές, θα έχει πειραχτεί κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος. Διευκρίνησε μας λίγο αυτό το "δεν ανοίγει". Δεν παίρνει καθόλου ρεύμα? Το διακοπτάκι του τροφοδοτικού είναι στο 1?

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά και να πω σε σένα aspirin ότι συμφωνώ μαζί σου και ότι οι ίδιες σκέψεις βασάνιζαν κι εμένα και πριν αλλά και μετά την αγορά του υπολογιστή.

Να σου διευκρινίσω λοιπόν ότι όταν λέω δεν ανοίγει εννοώ ότι δεν παίρνει καθόλου ρεύμα, δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο κουμπί της έναρξης του κουτιού.

και να ανφέρω βέβαια και τα ευχάριστα οτι τελικά αυτό που έφταιγε ήταν η χαμηλή τάση της μπρίζας στην οποία συνδέθηκε ο υπολογιστής, παρόλο το γεγονός ότι με έλεγχο με δοκιμαστικό κατσαβίδι έδινε ένδειξη ρεύματος.

Το πρόβλημα λοιπόν ήταν η μπρίζα και αφού του αλλάξανε θέση επιτέλους άνοιξε.

Το επόμενο πρόβλημα που προέκυψε βέβαια (σιγά μην τελείωνε έτσι) είναι ότι το σπίτι έχει γενικά πρόβλημα με πτώσεις τάσης και ο υπολογιστής κάνει επανεκκινήσεις. Οπότε είμαστε για αγορά ups. Μήπως λοιπόν έχετε να προτείνετε κάποιο value for money ups?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...