Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για 2 adsl γραμμές

Angeldust

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στο PC μια ασύρματη κάρτα δικτύου και μια ενσύρματη. Στο σπίτι μου συνδέομαι με το router ενσύρματα με την ADSL γραμμή η οποία υπάρχει.

Ο αδερφός μου (στο πάνω σπίτι) έχει και αυτός ADSL (σε άλλη γραμμή φυσικά) και χρησιμοποιεί Wireless modem-router.

Τι θέλω να κάνω τώρα (αν γίνεται...)

Θέλω κάποια προγράμματα (πχ Firefox, Azureus) να παίρνουν internet απο την δική μου γραμμή (το ενσύρματο δηλαδή) και κάποια άλλα να παίρνουν internet απο το Wireless. Θέλω να παίζουν φυσικά ταυτόχρονα και όχι να απενεργοποιώ την μία απο τις 2 κάρτες κάθε τρεις και λίγο.

Πως ακριβώς θα το ρυθμίσω αυτό?

Δημοσ.

Καλημερα

Απο την στιγμη που εχεις 2 default gateways για το internet στο pc σου(1 μεσω του καλωδιου και μια μεσω wireless) ειναι αδυνατον τα τα προγραμματα

να καταλαβουν οτι πρεπει να στειλουν πακετα αλλα απο την μια διαδρομη αλλα απο την αλλη(εκτος βεβαια αν κανεις disable καποιo interface).

Για να ειναι εφικτο αυτο χρειαζεσαι ενα router το οποιο μπορει να διαχειριστει

2 γραμμες internet ταυτοχρονα κανοντας load balancing και failover (aν καποια απο τις 2 πεσει).

Υπαρχει βεβαια και μια πιο μπακαλιστικη λυση να βαλεις static routes στο pc σου τα οποια θα στελνουν μερικα ranges απο ips του internet στο ενα gateway και τα αλλα στο αλλο gateway πχ

route add 193.0.0.0 mask 255.0.0.0 192.168.1.1 -p

router add 200.0.0.0 mask 255.0.0.0 192.168.2.1 -p

οπου 192.168.1.1=gateway1 και 192.168.2.1=gateway2

αλλα αυτο δεν θα στο προτεινα γιατι ειναι μεγαλο μπλεξιμο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...