Προς το περιεχόμενο

Neo pc

g...laros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να 'μαι πάλι :smile: !!!!

Λοιπόν πήρα μια προσφορά για tower απο φίλο οπου αν και λιγο ακριβή νομίζω οτι αξίζει...

Ιδού λοιπόν:

Θήκη: Zalman - Fatality Black 289

Τροφοδοτικό: OCZ 1000W ProxStream 289

Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHZ LGA775-1066FSB-BOX 301

Μητρική: Gigabyte GA-965P-DQ6 (s775, i965, DDR2) 194

RAM: OCZ RAM 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800MHZ GOLD (Timmings 5-5-5-12) 233

Κάρτα γραφικών: Albatron 8800 GTX 768MB HTDP 499

Σκληρός 1ος: Western Digital 320GB (7200rpm 16MB Cache, SATA 2) 85

Σκληρός 2ος: Seagate 320GB (7200rpm 16MB Cache, SATA2 ) 81

Σύστημα ψύξης Θήκης: Zalman Case FAN 120mm Silent ZM-F3 9

Floppy: 3.5" Black (IDE) 5.90

Τώρα θα ήθελα να μάθω:

1) Γίνεται να "χτιστεί" αυτός ο PC;

2) Οι δύο σκληροί γίνεται να συνδεθούν σε Raid0

3) Οι τιμές είναι απο τον φίλο μου και είναι παρμένες κυρίως απο Πλαίσιο και e-shop.

4) Η συνολική τιμή του είναι 1985,90 Ευρώ (Όντως ακριβώς έτσι;)

5) Αξίζει τα λεφτά του ή θα τα κλέω;

6) Μηπως υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή/αλαγή που θα μπορούσε να γίνει χωρίς να ανέβει το ποσό αλλά καθόλου δυσάρεστο και αν κατέβει;

7) Τι λέτε να τον πάρω παρόλο που υπερβαίνει κατα 686 ευρώ!!!!! τον προϋπολογισμό μου; (Εγώ πάντος ψήνομαι!!!)

mnimes kalitera apo plaisio cellshock 2x1gb 800mhz me tin idia timi 4-4-4-12 timmings(poli kaliteres).'

Trofodotiko ocz den mou fainete kai aksiopisto.

Motheboard se auti tin timi i assus commando einai monodromos.

Kai nai oi diskoi autoi ginonte se raid0.

Δημοσ.
Το ίδιο δεν είναι? Τι αναβάθμιση σε 4 τι αναβάθμιση σε 8 χρόνια ίσα ίσα που ΄θα αντέξω πάλι 8 χρόνια και θα καταφέρω να μαζέψω πάλι αρκετά money για να κάνω την απόλυτη αναβάθμιση πάλι...

Καλή και σεβαστή η άποψη σου μήπως όμως έχεις και μια καλή πρόταση?

Δεν ειναι το ιδιο διοτι πριν 8 χρονια αντε να ειχες φτιαξει στην καλυτερη εναν pentium2 με καρτα γραφικων καμια tnt2...Υστερα τα τελευταια 3-4 χρονια αμφιβαλλω αν εχεις παιξει κανενα παιχνιδι σε σωστες αναλυσεις(τα περισσοτερα δεν πρεπει να ανοιγαν καν)......Οποτε στην ουσια δεν ειχες pc....

Οσο για προτασεις, οι γνωμες των αλλων insomniacs με καλυψαν.....Η επιλογη ειναι δικη σου....

Τελος θα ηθελα να επισημανω οτι η νοοτροπια της κονσολας στα pc δεν ισχυει..

Αν δεν εισαι με ενα κατσαβιδι στο χερι και ανα τακτα χρονικα διαστηματα(αναλογα με τις αναγκες σου) να κανεις ψιλοεπεμβασεις στο hardware,δεν κανεις τιποτα....

Δημοσ.

Μεγάλες υπερβολές σε κουτί και τροφοδοτικό είναι η δική μου διάγνωση. Βάλε πιο «γήινα» προϊόντα σ'αυτές τις κατηγορίες και με τη διαφορά χτύπα ένα καλό UPS...

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα για ποιό λόγο έχεις επιλέξει δύο διαφορετικής μάρκας σκληρούς. Γιατί δεν τους βάζεις ίδιους σε RAID-0 ;

Για μνήμες με timing 5-5-5-12 το Πλαίσιο έβαλε στη σελίδα του μια άλλη μάρκα που κάνουν 70-80 ευρώ λιγότερα.

Για το τροφοδοτικό νομίζω ότι και με 850 Watt θα παίζει άνετα.

Δημοσ.

Πρωτα απ' όλα ευχαριστώ όλους όσους μου απάντησαν στο θέμα μου όπως τους dterzakis και GeorgeMan ... για τις προτάσεις τους αλλα πολύ περισσότερο τα παιδιά που με προσγείωσαν.... ( stefan123, @topos, kostassid, strategos, parsifal, ...). Ευτυχώς κατάλαβα τι τραγικό λάθος πήγα να κάνω και σας ευχαριστώ όλους τώρα όμως πρέπει να επικεντρωθώ στον σκοπό μου πρέπει επιτέλους να πάρω υπολογιστή.... Έχω σκεφτεί τις προσφορές σας και δεν μου είναι καθόλου αντιπαθείς αλλά η αγορά κατα 90% θα γίνει απο το πλαίσιο (αξίζει άραγε η να προτιμήσω το e-shop?) και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορεί να "χτιστεί" ένας υπολογιστείς με τα χαρακτηριστηκά αυτά.... (Μπήκα και στο site του και δεν τα έχει όλα....???).

Επίσης με έναν φίλο (άλλον όχι ο παραπάνω.... Μου έβαλε πολυ αέρα στα μυαλά μου...!!!) μελετήσαμε τις προτάσεις τον άλλον insomniacs και φτιάξαμε την εξής σύνθεση:

Κάρτα γραφ.: Albatron 8800 GTX 768MB HTDP (plaisio - 499) [όπου και με μία μελλοντική αναβάθμιση αντί να βγάλω-βάλω θα πρόσθεσω απλά μια σε σύνδεση SLI]

CPU: INTEL CORE 2 DUO E6420 (μπορώ να περιμένω δυο βδομαδούλες φίλε @topos αλλά θα κυκλοφορήσουν σε BOX έκδοση τουλάχιστον να γλιτώσω τα extra money για cooler?) (Απο τιμή ίδια με Ε6400 οπότε γύρω στα 215)

Σκληρός δισκος: WD 250GB SATA2 16mb x2 σε σύνδεση RAID (eshop - 2 x 70 = 140)

Μητρική: Gigabyte DS4 (eshop - 151)

Μνήμη: Cellshock

Ram V2 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12 (plaisio - 239)

Η τιμή μέχρι τώρα είναι 1244 αλλά μου λείπουν τροφοδοτικό που κατα περίπτωση χρειάζομαι 850W και τέλος ένα Case κατα προτίμηση Fullcase... (Ισως για case πάρω ένα φθηνώ full turboX αλλά απο τροφοδοτικό δεν ξέρω)

Απο εσάς ζητώ την γνώμη σας για το συστηματάκι αυτό αλλά και αν γνωρίζεται αν τελικά θα μπορέσω να το φτιάξω στο πλαίσιο...????

Απο το προηγούμενο σίγουρα καλύτερο ως προς την τιμή αλλά αξίζει????

Μήπως υπάρχει κάποιος που θέλει να εκφράση την αντίθετη άποψη του σε κάποιο απο τα χαρακτηριστικά του???

Είμαι ανοιχτός σε αλλαγές και προτάσεις....

Τέλος υπάρχει κάποιος που ξέρει ακριβώς πότε θα κυκλοφορήσει η cpu core 2 E6420??? (βλέπετε θα τσοντάρουν κι άλλοι επάνω στο σύστημα και δεν λέει να το καθυστερήσω πολύ....!!!!)

Περιμένω απαντήσεις σας με ανυπομονησία....

Υ.Γ. Φίλε kostassid για τον παλιό μου PC ήδη έχω βρει αγοραστή που μου τον παίρνει με 550 ευρω... (sorry!!!)

Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου.

Δεν μπορω να εχω αποψη για το pc σου, αλλ θα σου πω.

Πηγαινε στο Πλαισιο και πες "Θελω εναν υπολογιστη με αυτα τα κομματια. Ποτε θα το εχετε ετοιμο?"

Για το αν εχει ή οχι, μην ασχολεισε. Κατα 99% θα τα βρουν (απο οσο ειδα δεν ειναι και τοσο εξεζητημενα αυτα που ζητας, υπαρχουν σε ολα τα μαγαζια)

Μονο μια συμβουλη απο μενα. Μολις τον παρεις στα χερια σου, δουλεψε τον 2-3 μερες ασταματητα. Δυστηχως υπαρχουν πολλα σκαρτα κομματια στην αποθηκη τους. Αν βρεις κατι καρφι στο μαγαζι. Προσωπικα στον υπολογιστη που πηρα πριν 2 μηνες, αλλαξα 3 φορες τη ram γιατι ηταν σκαρτη. Καμια φορα ομως δεν μου φερανε αντιρρηση.

Φιλικα

alex

• Moderators
Δημοσ.

Τροφοδοτικο για αυτην την συνθεση εγω θα ελεγα αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=921041 .

Αυτο σηκωνει την 8800GTX, αλλά οχι 2 σε SLi. Αλλά ετσι κι αλλιως το SLi δεν το εμπεταλλευονται και παρα πολλά παιχνιδια, και θα εχεις υπερβολική καταναλωση ενεργειας!

Επισης αντι για Cellshock βαλε Team Xtreme μνημες, ιδια τιμη ειναι (και ειναι πλεον καλυτερς των Cellshock).

Ο 6420 βγαινει διεθνως στις 22 απριλη (νομιζω), λογικα μεσα στην ιδια βδομαδα θα τον φερουν κι εδω...

Edit: Καλωσηλθες Alexnir!

Δημοσ.

Eγω παντως θα αγοραζα τα εξης:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=927767

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925683

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=890596

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=920606

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=817376

Kαι θα τα εκανα παραγγελια μεσω νετ να γλιτωσω μερικα ευρω ακομα.....

Οτιδηποτε παραπανω(για μενα) ειναι περιττο,οτιδηποτε παρακατω δεν εχει νοημα....

Ψυκτρα μπορεις να παρεις μια καλη ωστε να πας τον επεξεργαστη 3-3,5 ghz aneta....

Αυτες ειναι οι προτασεις μου....Αν περιμενεις λιγο ακομα μπορεις να παρεις τον 6320-6420 καθως και

τις νεες 8600-nvidia καρτες γραφικων (για sli panta)...

Δημοσ.

epeidi etsi opws pane ta pragmata kati to opoio agorazeis simera aurio exei paliwsei!!! to gaming einai apo ta pio akriva sport... se 3 pragmata omws an kaneis kali epilogi 8a exeis ena erketa kalo pcaki gia 2-3 xronia parapanw ksexna to.. an kai me tous 4pirinous pou vgainoun se sindiasmo me ta paixnidia pou 8a ipostirizoun to direct x 10 prepei oloi na agorasoume 2 Gb mnimi akoma kai mia karta grafikwn tis taksews twn 500 $ asta na pane!!! pare polli mnimi toulaxiston 2 Gb an kai mporeis otan argotera exeis lefta na pros8eseis. ena cpu 2pirino kai oso gia tin karta osa pio polla exeis dwsta ekei afou eisai gamer.. an kai 8a elega oti eimaste se metavatiko stadio kai einai ligo akirh h periodos gia agora pc. kratisou an mporeis kana 6 mino akoma na arxisei o antagwnismos twn etairiwn stis kartes pou ipostirizoun dx10

Δημοσ.

Ξέρει κανείς σε τι τιμές θα κυμαίνονται οι καινούργιοι επεξεργαστές; Παρήγγειλα νέο pc με τον 6400 πάνω και μου βάζετε ιδέες...

Δημοσ.
καλησπερα φιλε μου.

Δεν μπορω να εχω αποψη για το pc σου, αλλ θα σου πω.

Πηγαινε στο Πλαισιο και πες "Θελω εναν υπολογιστη με αυτα τα κομματια. Ποτε θα το εχετε ετοιμο?"

Για το αν εχει ή οχι, μην ασχολεισε. Κατα 99% θα τα βρουν (απο οσο ειδα δεν ειναι και τοσο εξεζητημενα αυτα που ζητας, υπαρχουν σε ολα τα μαγαζια)

Μονο μια συμβουλη απο μενα. Μολις τον παρεις στα χερια σου, δουλεψε τον 2-3 μερες ασταματητα. Δυστηχως υπαρχουν πολλα σκαρτα κομματια στην αποθηκη τους. Αν βρεις κατι καρφι στο μαγαζι. Προσωπικα στον υπολογιστη που πηρα πριν 2 μηνες, αλλαξα 3 φορες τη ram γιατι ηταν σκαρτη. Καμια φορα ομως δεν μου φερανε αντιρρηση.

Φιλικα

alex

Thanks Alex για την συμβουλή σου θα μου είναι πολύ χρησιμή...

Δημοσ.

Ωραίες όλες οι παραπάνω ιδέες αλλά δες κι αυτήν τη mobo :ASUS P5N-E SLI

Υποστηρίζει και 1333FSB και κοστίζει μόνο 118 euros.Ρίχνεις κατακόρυφα το κόστος πιστεύω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...