Pepozzz Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα, παιδιά! Έχω ένα προβληματάκι και θα επιθυμούσα λίγη βοήθεια, αν γίνεται! Έχω στον δεύτερο υπολογιστή μου τον επεξεργαστή που αναφέρω στο τίτλο του μηνύματος. Ξαφνικά, παρατήρησα ότι τόσο στα windows, όσο και κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, βγάζει ότι δουλεύει στα 913MHz, με το fsb στα 133. (κανονικά δεν θα έπρεπε να δουλεύει στα 266, όσο είναι ο επεξεργαστής Βέβαια, η συχνότητα θα έπρεπε να είναι στα 2GHz. Έβαλα στο BIOS default settings, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Άλλωστε, δεν είχα πειράξει και τίποτα. Έχω μια μητρική Κ7Ν2 της MSI, chipset nforce2 delta κάτι... To ΒΙΟS το ανανέωσα online από την MSI! Υπάρχει περίπτωση να άρχισε να τα "παίζει" ο επεξεργαστής; Δεν το πολυπιστεύω... Δεν θα δούλευε καθόλου, σε μια τέτοια περίπτωση. Οποισδήποτε ξέρει κάτι και μπορεί να βοηθήσει, θα του ήμουν υπόχρεος! Ευχαριστώ πολύ!
dali13gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Κοίτα να δεις που είχα το ίδιο πρόβλημα πρίν καμία πενταετία. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να εχει ένα dip switch πάνω στη μητρική που πρέπει να πειράξεις για να τον βλέπει κανονικά. 'Η με κάποια ρύθμιση από το BIOS. Κι εγώ μετά από αναβάθμιση του BIOS το είχα πάθει.
Pepozzz Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μια διευκρινησούλα: το bios update το έκανα μετά την εμφάνιση του προβλήματος...
Delirium Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Gia dokimase clear cmos :idea: Einai "koufo" na ton vlepei os 913MHz kai malista me fsb 133 Diladi me ti pollaplasiasti ton vlepei? 6.8?? Eisai 100% sigouros gia to fsb tou -to opoio, parepiptontos, ston 2400+ einai pragmati 133!- kai gia ta 913MHz ? ?
Pepozzz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Σόρρυ, 931 ήθελα να γράψω... Πολλαπλασιαστής δηλ. 7... Το Clear Cmos το έχω δοκιμάσει, αλλά τίποτα... Μία από τα ίδια! Υπάρχει περίπτωση να φταίνει οι μνήμες που επειδή άλλαξα κουτί και έβαλα τον σκληρό σε μία θέση που εμποδίζει τη 1η θέση των μνημών, είναι στις θέσεις 2,3; (2 256άρια τσιπάκια) Κουφά πράγματα! Ερώτηση: Είναι σίγουρα 133 το σωστό fsb? Γιατί διαβάσω εγώ 266? Eίναι άλλο αυτό που διαβάζω; Χαρακτηριστικά, αναφέρω το site (ένα από τα πολλά): http://www.bizrate.com/cpus_computerprocessorupgrades/amd-athlon-xp-2400-2-ghz-cpu--pid7222711/information.html Aν και αλλού βλέπω 133*15...
Delirium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Σόρρυ, 931 ήθελα να γράψω... Πολλαπλασιαστής δηλ. 7...Το Clear Cmos το έχω δοκιμάσει, αλλά τίποτα... Μία από τα ίδια! Υπάρχει περίπτωση να φταίνει οι μνήμες που επειδή άλλαξα κουτί και έβαλα τον σκληρό σε μία θέση που εμποδίζει τη 1η θέση των μνημών, είναι στις θέσεις 2,3; (2 256άρια τσιπάκια) Κουφά πράγματα! Ερώτηση: Είναι σίγουρα 133 το σωστό fsb? Γιατί διαβάσω εγώ 266? Eίναι άλλο αυτό που διαβάζω; Χαρακτηριστικά, αναφέρω το site (ένα από τα πολλά): http://www.bizrate.com/cpus_computerprocessorupgrades/amd-athlon-xp-2400-2-ghz-cpu--pid7222711/information.html Aν και αλλού βλέπω 133*15... O 2400+ paizei sta 15 [pollaplasiastis] X 133 fsb [alla ypologizete 2plo, X2, gia na "symfonei" kai me tis mnimes] diladi sta 2000MHz :-P Dokimase na oriseis manually => apo to bios to fsb sta 133 kai tis mnimes sta 266MHz. Dokimase akomi kai me tis 2 mnimes ennalax, ana mia epano, kai se diaforetika slots, mipos kapoia ram i slot, vgazei provlima :|
makellarispn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μήπως κάποιος έχει πειράξει το jumper του fsb?Δεν το ξέρω αλλά ίσως να υπάρχει κάτι τέτοιο στη μητρική σου.Στην δική μου το έχω...Το fsb σου είναι σωστό 133 και ο multiplyer 15 σωστό.
@topos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Mπας και επεσε το fsb σου στα 66? Για τις μνημες εχεις 2χ66=133 που ειναι λογικο. Αλλα με 66fsb για τον επεξεργαστη σου θα επρεπε να ειχες 15*66=990 που δεν κολλαει με το 913 που σου βγαζει εσενα...
Delirium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Tora einai san na exeis "ksekleidosei" ton pollaplasiasti kai na ton exeis valei stin xamiloteri timi = 7 Dokimase, ektos ton parapano, an mporeis na oriseis apo to bios ton "original" multiplier tou = 15 :razz:
Pepozzz Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Πρώτα απ' όλα, ευχαριστώ για τη βοήθεια σας! Λοιπόν, οι πληροφορίες είναι αυτές που αναφέρει ο φίλος Delirium. Κάποια βλακεία γίνεται και το auto στον multiplier τον βάζει στα 7, ενώ θα έπρεπε στα 15. Στο επίσημο site της MSI λέει ότι έτσι τα βάζεις (133,auto) και δουλεύει κανονικά. Αλλά... Δοκίμασα να βάλω τις μνήμες στα 266, αλλά καμία διαφορά. Η μοναδική "λύση" που δούλεψε είναι να βάλω το fsb στα 166 και τον multiplier στο 12. Έτσι, βέβαια, είναι σαν ένα είδος overclocking, απ' όσο ξέρω, με τις μνήμες να δουλεύουν στα 333MHz. Έτσι δεν είναι; Ή κάνω λάθος; Πάντως, αυτό γράφει όταν bootάρει ο υπολογιστής. Ξέχασα να αναφέρω ότι οι manual ρυθμίσεις του πολ/στη δίνουν 7-13, και μάλιστα το 13 μαλακ****** όταν το επιλέγεις, είναι σαν να βάζεις 7! Για αυτό, μέγιστο πιάνει με το 12.5. Αυτά. Ευχαριστώ και πάλι!!!
parsifal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τον τρέχεις στα 166ΜΗz FSB, αρκεί να έχεις τουλάχιστον DDR333 μνήμη. Έχω τον ίδιο Athlon, ακριβώς την ίδια σειρά και τον τρέχω σχεδόν από τότε που τον αγόρασα στα 170MHz με πολλαπλασιαστή 12,5. Οι συγκεκριμένοι Thouroughbred B έχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, σε μητρικές όπως η δική μου με το KT400 ξεκλείδωνε βραχυκυκλώνοντας 2 συγκεκριμένα pin slots με συρματάκι (και διαλέγοντας multi μέσω dip switches), στις περισσότερες με το nForce2 γινόταν αυτόματα και διάλεγες από το BIOS πολλαπλασιαστή.
Delirium Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2007 An eisai statheros tora ekei, min to fovasai :razz: Alloste 12X166 einai kalytera apo 15X133 :wink:
Pepozzz Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Μια χαρά σταθερός είναι! Άλλωστε, κυρίως για το Ίντερνετ τον έχω! (μη με φάτε, λέγοντας μου: καλά, για το Ίντερνετ θέλεις 2000MHz;!!! Αφού τον έχω, γιατί να μην τον εκμεταλλεύομαι!) Βλέπω και καμιά φορά τίποτα video xvid, αν είναι πιασμένος ο καλός υπολογιστής... Η μία μνήμη πρέπει να είναι 266άρα... η άλλη είναι στα 333. Λέτε να τα παίξει η πρώτη μνήμη; Αν και νομίζω ότι στο BIOS τις έχει στα 266! (δηλ. ασυγχρόνιστες με cpu). Τέλος πάντων, αφού δουλεύει!!! Ευχαριστώ παίδες! Να 'στε καλά για την πολύτιμη βοήθειά σας!
Delirium Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Exmm, tote mporeis na ton afiseis sta 931MHz & na to kaneis aneta athoryvo internet pc/media center :razz:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.