Trapper Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Επεσε ένα παλιό pc στα χέρια μου που θέλω να του περάσω τα Win 98 και του σύνδεσα πάνω ένα cd-rom. Από το bios το βλέπει αλλά όταν μπαίνω με δισκέττα εκίνησης συμβαίνει το εξής παράδοξο. Οταν είμαι στο A: του δίνω εντολή D: αλλάζει κανονικά drive. Οταν όμως μετά του πατήσω setup μου βγάζει το μήνυμα not ready reading drive d. Τι πρέπει να κάνω;
random Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 εκτος του setup, αλλες εντολες dos εκτελουντε στο cd; δωσε : D: ,enter, και μετα DIR, enter. παιζει; DOS cd drivers εβαλες σε config.sys kai autoexec.bat ? ανοιξε, κλεισε το tray, perimene 10 sec, ξαναδώσε dir or setup ή ελενξε το cd μηπως ειναι χαραγμενο (απο win δοκιμασε ενα full file copy, μηπως καποια δεν διαβαζονται)
Trapper Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 εκτος του setup, αλλες εντολες dos εκτελουντε στο cd;δωσε : D: ,enter, και μετα DIR, enter. παιζει; Ούτε dir κάνει, ούτε τπτ DOS cd drivers εβαλες σε config.sys kai autoexec.bat ? Αυτό δεν το κατάλαβα, οπότε μάλλον δεν το έχω κάνει. Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά τι πρέπει να κάνω;
random Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2007 δεν εχω χρόνο τωρα να εξηγήσω πολλά, υποθετω εχεις 1. μια δισκετα bootable ειτε win98, ειτε dos 2. ενα cd των win98 που δεν ειναι bootable (αλλιως θα ειχες τελειωσει, και δε θα χρειαζοταν δισκετα, ετσι; ..) 3. ενα αλλο pc2 με στημενα οποιαδηποτε windows ----------------- 1. βαλε το δισκο στο pc2, κανε φορματ σε fat32 ή fat16, 2. αντεγραψε ολα το cd των win98 σε ενα φακελο του δισκου c:\cdwin 3. ξαναβαλτον στο παλιο pc1, bootαρε με τη δισκετα, 4. μπες στον c:, δωσε cd cdwin 5. εκτέλεσε το setup ετσι δεν θα χρειαστεις χρηση του cdrom στο παλιό
smilefreeware Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 @random υποθετω εχεις 1. μια δισκετα bootable ειτε win98, ειτε dos Αν δεν έχεις τότε : Ο υπολογιστής μου / δεξί κλικ στο drive A / Διαμόρφωση και επέλεξε Δημιουργία μιας δισκέτας εκκίνησης του MS-DOS.
Trapper Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 δεν εχω χρόνο τωρα να εξηγήσω πολλά, υποθετω εχεις 1. μια δισκετα bootable ειτε win98, ειτε dos 2. ενα cd των win98 που δεν ειναι bootable (αλλιως θα ειχες τελειωσει, και δε θα χρειαζοταν δισκετα, ετσι; ..) 3. ενα αλλο pc2 με στημενα οποιαδηποτε windows ----------------- 1. βαλε το δισκο στο pc2, κανε φορματ σε fat32 ή fat16, 2. αντεγραψε ολα το cd των win98 σε ενα φακελο του δισκου c:\cdwin 3. ξαναβαλτον στο παλιο pc1, bootαρε με τη δισκετα, 4. μπες στον c:, δωσε cd cdwin 5. εκτέλεσε το setup ετσι δεν θα χρειαστεις χρηση του cdrom στο παλιό Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Σήμερα βρήκα επιτέλους χρόνο και μπόρεσα και ασχολήθηκα με το μηχάνημα. Εκάνα όσα μου είπες, ξεκινάει κανονικά η εγκατάσταση αλλά δυστυχώς μου βγάζει άλλο πρόβλημα αυτή τη φορά (όχι που δεν θα έβγαζε :evil: ). Μου εμφανίζει ένα μήνυμα που λέει: Setup cannot create files on your startup drive and cannot setup Windows 98. If you have HPFS or NTFS, you must create an MS-DOS boot partition. If you have LANtastic server or SuperStar compression disable it before running setup. See setup.txt on Setup Disk 1 or the Windows 98 compact disc. Επαιξα με τα jumper μην τυχόν και φταίνε αυτά, αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.