harrys23 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Θέλω να ξεφύγω λίγο από τον 12αρι ανεμιστήρα στην cpu που με τρελαίνει το βράδυ επίσης θέλω να κατέβω καμιά 4-5 βαθμούς ακόμα θέλω την βοήθεια σας το σύστημα που έχω είναι τις υπογραφής μου επειδή δεν γνωρίζω περί ύδωρ τίποτα μπορειται να μου συνθέσετε κομμάτια διάφορα από καλό υλικό όπως waterblocks αντλία κ.λ.π??διάβασα κάπου πως βυθιζόμενες αντλίες υγρού δεν κάνουν πολύ θόρυβο είναι αλήθεια?? βρήκα κάτι έτοιμα κιτ νερού σαν αυτο αλλα πουθενά για το δικό μου socket αν αλλαξω το waterblock με κατι αλλο universal type θα κανω δουλεια η ...??? καταστήματα θα προτιμούσα e-shop - multirama η κάποια που να μην δώσω πιστωτική ξανά. το ποσό που διαθέτω είναι στα 120 ευρώ το πολύ παραπάνω με τίποτα μου κόστισε αρκετά το καινούργιο μηχανάκι τις υπογραφής σας ευχαριστώ πολύ.
dterzakis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Θα μπορούσες να εξετάσεις και το ενδεχόμενο μίας thermalright 120 ultra και έναν SilentX ανεμηστηράκι. Η thermalright ultra μία από τις καλύτερες ψύκτρες και ξεπερνάει μερικές low end υδρο-ψύκτρες. Για το SilentX τα λόγια είναι περιτά. Αυτό θα σου στοιχήσει 75 ευρώ. edit: βγήκε και thrmalright ultra 120 extreme με περισσότερα heatpipes review {το ξέρω ότι είμαι offtopic}
harrys23 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Θα μπορούσες να εξετάσεις και το ενδεχόμενο μίας thermalright 120 ultra και έναν SilentX ανεμηστηράκι. Η thermalright ultra μία από τις καλύτερες ψύκτρες και ξεπερνάει μερικές low end υδρο-ψύκτρες. Για το SilentX τα λόγια είναι περιτά. Αυτό θα σου στοιχήσει 75 ευρώ. edit: βγήκε και thrmalright ultra 120 extreme με περισσότερα heatpipes review {το ξέρω ότι είμαι offtopic} εχεις καποιο link για το silentx ??με ενα γρηγορο search δεν βρηκα κατι. EDIT :βρηκα τους εν λογο ανεμιστηρες να δοκιμασω κανεναν?? http://www.newtechlabs.gr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=159_163&products_id=858
dterzakis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Οι SilentX είναι σχεδόν ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις, υπάρχουν 1-2 μάρκες ακόμα που προσφέρουν αντοίστοιχα προϊόντα. Πέρα από αυτές δεν μπορείς να βρεις κάτι ποιο αθόρυβο. Αν είναι πάρε έαν και αν δεν σε καλύπτει, βάλε τον στο case και πάρε την υδρόψυξη σου..
LL_NEO Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 CPU Block Αντλία Radiator 2-3 μέτρα λάστιχο 146 ευρώ, αλλά με πολύ καλό ψυγείο και block. Αν δε σκοπεύεις στο μέλλον να πας και σε block για κάρτες γραφικών μπορείς αντί της L30 να πας για την L20 και να γλυτώσεις κάτι ελάχιστα στα λεφτά και αρκετά σε θόρυβο και σε χώρο...
kostasSTi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 @LL_NEO ωραία τα πραγματάκια που λες στο παλικάρι να πάρει. Έχω μερικές απορίες όμως. Το ψυγείο δε θέλει μια βάση? Είναι όπως στη φωτό ή έχει και κάποια βάση στη συσκευασία. Μετά ανεμιστήρες στο ψυγείο? Βλέπω οτι έχει τρύπες έτοιμες... Πάλι στον ίδιο θόρυβο δεν ερχόμαστε?
harrys23 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Οι SilentX είναι σχεδόν ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις, υπάρχουν 1-2 μάρκες ακόμα που προσφέρουν αντοίστοιχα προϊόντα. Πέρα από αυτές δεν μπορείς να βρεις κάτι ποιο αθόρυβο. Αν είναι πάρε έαν και αν δεν σε καλύπτει, βάλε τον στο case και πάρε την υδρόψυξη σου.. to case mou einai chieftec kai den pernei 12ari alla parigila enan 12ari silenx na doume ti leei kai ti mporei na kanei. se eyxaristo pantos
LL_NEO Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Το ψυγείο δε θέλει μια βάση? Όχι. Η βάση είναι προαιρετική. Κάλλιστα μπορει να βιδωθεί στο case. Όσο για τους ανεμιστήρες. Σαφώς και δεν ερχόμαστε στα ίδια επίπεδα θορύβου. Ακόμα και αν πάρει έναν ανεμιστήρα σαν αυτόν που έχει ήδη πάνω στη ψήχτρα και τους κουμπώσει πάνω στο ψυγείο, μπορεί ανετότατα να τους γυρίσει στα 7 ή στα 5 volt με μια απλή μόντα στα βύσματα τροφοδοσίας και να έχει καλύτερες θερμοκρασίες (απ'οτι με την ψήχτρα) και με ελάχιστο θόρυβο
JOHNX2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Όσο για τους ανεμιστήρες. Σαφώς και δεν ερχόμαστε στα ίδια επίπεδα θορύβου. Ακόμα και αν πάρει έναν ανεμιστήρα σαν αυτόν που έχει ήδη πάνω στη ψήχτρα και τους κουμπώσει πάνω στο ψυγείο, μπορεί ανετότατα να τους γυρίσει στα 7 ή στα 5 volt με μια απλή μόντα στα βύσματα τροφοδοσίας και να έχει καλύτερες θερμοκρασίες (απ'οτι με την ψήχτρα) και με ελάχιστο θόρυβο anti gia modes stin trofodosia ton fans, ine poli pio eukolo kai sigouro na proigithi enas roostatis prin to koumpoma ton fans stin motherboard. etsi tha mpori ana pasa stigmi na auksomioni tis strofes tou anemistira vasi tis katastasis litourgias tou ipologisti. kai me elaxisto kostos (peripou 3-4 euro exi enas rooostatis mazi me ta kalodia kai ta vismata trofodosias)
LL_NEO Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ναι μόνο που ένας ροοστάτης (και by default λέγοντας ροοστάτης δεν εννοείς τον διακόπτη τριών θέσεων) πρέπει να την παλεύει με τα 13-15W ενός 120άρη ανεμιστήρα διότι αν δεν το κάνει πάπαλα. Επιπλέον μερικοί χαμηλής ποιότητας δε λειτουργούν με αντιστασούλα αλλά ουσιαστικά ανοιγοκλείνουν το κύκλωμα συνεχώς με μεταβαλλόμενη συχνότητα (έτσι ωστε τελικά να μειώνονται οι στροφές) προκαλώντας επιπλέον θόρυβο σαν στριγκλησμα στο μοτέρ του ανεμιστήρα. Για αυτό το λόγο είμαι υπέρ του να πειράξεις έναν αντάπτορα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
JOHNX2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 iparxoun roostates gia oles tis tasis litourgias apo 5volt evs kai 220 volt... ego pou dokimasa kai evala roostati sto fan tis psixtas tou epeksergasti mou (sta 12 volt litourgi to fan) litourgise apsoga. kai me glitose apo perito thorivo se stigmes pou den xriazomoun periti psiksi.
LL_NEO Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Πάμε μια πάλι... Διάβασες τι έγραψα; Δε μίλησα για V αλλά για W. Για να στο πω απλά η αντιστασούλα του ροοστάτη πρέπει να μπορεί να σηκώσει το ζόρι απο το κοντρολάρισμα του 12άρη ανεμιστήρα. Κάτι που πολλοί ροοστάτες δε μπορούν να το κάνουν. ΔΕΝ αντιλέγω ότι ο ροοστάτης που έχεις παίζει αποδοτικά. Απλώς λέω ότι με τη μόντα που αναφέρω και η οποία είναι έτοιμη σε λιγότερο απο δυο λεπτά μπορεί κάποιος να έχει το κεφάλι του εντελώς ήσυχο... Ειδικά κιόλας με τα εξαρτήματα που πρότεινα στο παιδί, η μετάβαση απο τα 7V στα 12V θα έχει αμελητέα διαφορά στην απόδοση, καθιστώντας τη δεύτερη επιλογή ουσιαστικά άχρηστη...
JOHNX2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Πάμε μια πάλι...Διάβασες τι έγραψα; Δε μίλησα για V αλλά για W. Για να στο πω απλά η αντιστασούλα του ροοστάτη πρέπει να μπορεί να σηκώσει το ζόρι απο το κοντρολάρισμα του 12άρη ανεμιστήρα. Κάτι που πολλοί ροοστάτες δε μπορούν να το κάνουν. ΔΕΝ αντιλέγω ότι ο ροοστάτης που έχεις παίζει αποδοτικά. Απλώς λέω ότι με τη μόντα που αναφέρω και η οποία είναι έτοιμη σε λιγότερο απο δυο λεπτά μπορεί κάποιος να έχει το κεφάλι του εντελώς ήσυχο... Ειδικά κιόλας με τα εξαρτήματα που πρότεινα στο παιδί, η μετάβαση απο τα 7V στα 12V θα έχει αμελητέα διαφορά στην απόδοση, καθιστώντας τη δεύτερη επιλογή ουσιαστικά άχρηστη... re palikare min arxizis pali ta idia... iparxoun roostates gia kathe isxii kai kathe entasi... pane se ena magazi me ilektronika kai tha vris ta panta. me kostos kato apo 0.70 euro episis o roostatis den exei mesa tou antistasoules... einai apo monos tou mia metavliti antistasi.
grigas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Πάντως Johnx2 μου αρέσει που το παίζεις ειδικός σε κάθε θέμα. Ο ροοστάτης που μας πόσταρες στην φωτογραφία είναι για αλλαγή της έντασης του ρεύματος (των Ampere δηλαδή) και όχι της τάσης. Για αλλαγή τάσης χρησιμοποιούμε ποτενσιόμετρο. Για περισσότερες πληροφορίες δες και εδώ. Τέλος να πω ότι εκτός από τον ροοστάτη και το ποτενσιόμετρο υπάρχει και η βηματική αντίσταση. Αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν θέλουμε να συνδέσουμε έναν ανεμιστήρα και να έχουμε πχ 4 σκάλες. 0, 5, 7, 12 Volt.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.