EJ_Gova Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Έχω δύο DVD-RW συνδεδεμένα στο pc μου.Το NEC 3540A και το 3520Α.Το πρώτο είναι master και το δεύτερο slave. Το mobo μου είναι το Asus A8V Deluxe.Το slave λοιπόν (3520) πολλές φορές εξαφανίζεται από το "My Computer" και δεν είναι καθόλου λειτουργικό. Στην ουσία δεν πάιρνει καν ρεύμα. Ένας τερματισμός μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά μπορεί να υπάρχει δυσλειτουργία στην ανάγνωση δίσκων. Μπορεί να τους αναγνωρίζει κανονικά και να κάνει autorun αλλά εμφανίζει σφάλμα όταν προσπαθείς να τρέξεις ένα αρχείο ή τρέχει κανονικά αλλά υπολειτουργεί όλο το σύστημα. Το πρόβλημα δεν έγκειται στο 3520 καθώς είχα το 3540 slave και παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα. Επίσης πραγματοποίησα format με κανένα αποτέλεσμα όμως. Ξέχασα να αναφέρω ότι και τα δύο recorders επιτρέπουν μέχρι 2x εγγραφή DVD ενώ υποστηρίζουν μέχρι 16x και τα άδεια δισκάκια επιτρέπουν μέχρι 8x. Αυτό το πρόβλημα έχει εμφανιστεί τον τελευταίο μήνα και ισχύει για όλα τα recording progs (Nero, ImageTool, Clone DVD). Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί δε θα τη γλυτώσει τη βαριοπούλα το pc-άκι μου!!Είναι απόλυτα εκνευριστικό!!!
dali13gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Προφανώς το δεύτερο IDE κανάλι έχει γυρίσει σε PIO mode. Πήγαινε στην διαχείριση υλικού, βρες τον IDE controller και στις ιδιότητες του γύρνα το σε: ATA if available. Ίσως να έχει πρόβλημα το καλώδιο και να δημιουργείται αυτό το πρόβλημα.
parsifal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Προφανώς το δεύτερο IDE κανάλι έχει γυρίσει σε PIO mode. Πήγαινε στην διαχείριση υλικού, βρες τον IDE controller και στις ιδιότητες του γύρνα το σε: ATA if available. Ίσως να έχει πρόβλημα το καλώδιο και να δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Δεν αρκεί αυτό, θα ξαναγυρίσει σε PIO. Πρέπει να κάνεις uninstall τον controller και επανεκκίνηση των Windows για να στρώσει. Αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα, αφού αναφέρθηκε ότι έγινε format. Πιθανή έλλειψη ισχύος μου φαίνεται εμένα. Δοκίμασε μόνο με ένα δίσκο και ένα DVDRW συνδεδεμένο. Επίσης, αν παίζουν πολλοί ανεμιστήρες στο κουτί, αποσύνδεσε μερικούς...
EJ_Gova Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δε νομίζω να είναι πρόβλημα ισχύως. Έχω 500άρι τροφοδοτικό. Στη διαχείριση στο Primary IDE Channel είναι επιλεγμένο το "DMA IF AVAILABLE" και για τις δύο συσκευές. Η πρώτη συσκευή είναι σε Ultra DMA Mode 6 ενώ η δεύτερη γράφει "Not Applicate" (το οποίο είναι και το πρόβλημά μου μάλλον). Στο Secondary IDE Channel και οι δύο συσκευές βρίσκονται σε Ultra DMA Mode 2.Τι μπορώ να κάνω? Πρέπει να αναβαθμίσω τους drivers?Είναι από το 2001(default των Windows).
dali13gr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Στο Primary channel πρέπει να έχεις τον δίσκο σου ε; Τα drives είναι στο secondary. Οπότε δοκίμασε και την καλωδιοταινία και δες...
EJ_Gova Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δοκίμασα και άλλη καλωδιοταινία αλλά τζίφος. Το παράξενο είναι ότι μερικές φορές δουλεύει κανονικά (ανεξαρτήτως καλοδιοταινίας) ενώ σήμερα μου επέτρεψαν να γράψω 8X.Μάλλον για το συγκεκριμένο θέμα έφταιγαν τα προηγούμενα άδεια DVD που χρησιμοποιούσα.CD γράφουν πάντα κανονικά.Τις περισσότερες φορές όμως (σχεδόν πάντα) υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αναφέρω.Τι άλλο μπορώ να κάνω?
Shineboy Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Στο παλιό μου PC είχα το ίδιο πρόβλημα: Είχα 2 σκληρούς στο πρώτο IDE Western Digital και Maxtor και 2 dvd στο 2ο IDE, το ένα ήταν NEC 3540 και τελικά αυτό έφταιγε, δεν έπαιζε σωστά με το άλλο recorder που ηταν Pioneer 106, μόνο όταν έβαζα το καθένα μόνο του. Όμως είχα καταφέρει να παίξουν ως εξής: Είχα βάλει το το NEC slave στο 1ο IDE με το 1ο σκληρό master και το Pioneer Slave στο 2o IDE με το σκληρο master αντίστοιχα . Δοκίμασε μήπως έτσι παίξουν και σένα.
parsifal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Αυτά που γράφει ο Shineboy μου έδωσαν μία ιδέα: Υπάρχουν 2 τρόποι να καθορίσεις Master και Slave σε ένα κανάλι IDE 1. Βάζοντας το jumper της κάθε συσκευής στην επιθυμητή θέση. 2. Βάζοντας τα jumpers στη θέση "Cable Select", οπότε Master και Slave καθορίζονται από τη σειρά με την οποία συνδέονται στην καλωδιοταινία. Αν χρησιμοποιείς τη συνδεσμολογία 1, δοκίμασε και την 2 ή τανάπαλιν...
EJ_Gova Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Εάν συνδέσω στο ίδιο Channel σκληρό και DVD-RW δε θα έχω ελλάτωση ταχύτητας διαμεταγωγής στους σκληρούς?Πέφτει στην ταχύτητα των DVD Drives από όσο ξέρω.
parsifal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Εάν συνδέσω στο ίδιο Channel σκληρό και DVD-RW δε θα έχω ελλάτωση ταχύτητας διαμεταγωγής στους σκληρούς?Πέφτει στην ταχύτητα των DVD Drives από όσο ξέρω. Αστικός μύθος! Κάποτε, το έγραφαν μέχρι και περιοδικά του «ειδικού» τύπου! Μόνο όταν λειτουργούν συγχρόνως και οι 2 συσκευές του ίδιου καναλιού. Αντιθέτως, θα έχεις αυξημένη ταχύτητα σε αντιγραφές/μετακινήσεις από δίσκο σε δίσκο...
blackstar Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Αυτά που γράφει ο Shineboy μου έδωσαν μία ιδέα: Υπάρχουν 2 τρόποι να καθορίσεις Master και Slave σε ένα κανάλι IDE 1. Βάζοντας το jumper της κάθε συσκευής στην επιθυμητή θέση. 2. Βάζοντας τα jumpers στη θέση "Cable Select", οπότε Master και Slave καθορίζονται από τη σειρά με την οποία συνδέονται στην καλωδιοταινία. Αν χρησιμοποιείς τη συνδεσμολογία 1, δοκίμασε και την 2 ή τανάπαλιν... +1 gia to cable select, 8ymame kapote me ayton tn tropo katafera na kano 2 WD na pe3oyn sosta.
EJ_Gova Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Αναβάθμισα τα firmware και των δύο συσκευών με τις τελευταίες εκδόσεις. Προς το παρόν δεν έχω εντοπίσει κάποιο από τα προβλήματα που είχα.Αν έχω εξελίξεις θα σας ενημερώσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.