Προς το περιεχόμενο

Με ποιο πρόγραμμα; Γενική συζήτηση για το υπόμνημα

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύσκολες ερωτήσεις μου βάζεις, Dark. :-)

Η γνώμη μου:

Δεν θα πω ότι αυτή δεν είναι κοινή απορία, αλλά θα προτιμούσα να μην υπάρχουν τέτοια προγράμματα στο υπόμνημα, διότι μου φαίνεται:

1. Ότι είναι όλα λίγο κοροϊδίστικα, ιδίως αυτά που θέλουν και λεφτά: Δεν έχω δει πουθενά τεστ που να δείχνει ότι τα Windows (ιδιαίτερα τα Windows της οικογένειας NT που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι σήμερα, δηλ. 2000/XP/2003/Vista) πάνε καλύτερα αν αφαιρεθούν μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες «περιττές» εγγραφές από το μητρώο.

2. Ότι μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Υπάρχουν εξειδικευμένα εργαλεία συστήματος που βάζουν χέρι στο μητρώο και είναι πραγματικά ωφέλιμα (σαν το ShellExView, π.χ., που μπορεί να σου απενεργοποιήσει από το δεξί κλικ πράγματα που δεν θες) αλλά τα γενικά καθαριστικά μητρώου δεν έχω καταλάβει να φέρνουν πραγματική, σημαντική μετρήσιμη ωφέλεια. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κάνεις το σύστημά σου να πηγαίνει καλύτερα.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σκεφτόμουν να κάνω ένα post «Με ποιο πρόγραμμα: Συμπιέζω decrypted DVDs/MPG/VOB/AVI σε XviD/DivX avis;», αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στο sticky του DivX/DVD Authoring section που θα ήταν ιεροσυλία!

Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ συχνή ερώτηση. Μήπως να τσιγκλίσουμε λίγο τον Cybereddie να ανανεώσει τo 1o ποστ με πιο φρέσκο πράμα (π.χ. MeGUI) και να παραπέμπουμε τους χρήστες εκεί...; :mrgreen:

Υ.Γ. προς τον Eusebius: το forum δεν έχει δυνατότητα για overstrike σε κείμενο; Τώρα μου ήρθε, αναρωτώμενος πώς και δεν «σβήνεις» τα θέματα που καλύφτηκαν. Α, θα κάνω πρόταση στο γνωστό thread!

Δημοσ.
Ωραία η επιλογή των προγραμμάτων αλλά μου φαίνεται ότι αυτή δεν είναι κοινή απορία! :-)

Οι περισσότεροι ξέρουν από την αρχή με τί πρόγραμμα θα κατεβάσουν τόρρεντ. Άλλες είναι οι απορίες που έχουν. ;-)

Άσε που έχουμε ήδη δύο (2) υπομνήματα για τα τόρρεντ: ένα γενικό και ένα ειδικό για το μTorrent.

btw, πρόσθεσα και μια 2η δόση ιδεών για θέματα. Δεν είμαι σίγουρος ότι κάνουν όλα για το υπόμνημα. Απλά ιδέες ρίχνω. :-)

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=192016

Σωστά:) αν βρω κανένα άλλο θέμα που να μπορώ να καλύψω θα το κάνω Post:-D

Δημοσ.
Σκεφτόμουν να κάνω ένα post «Με ποιο πρόγραμμα: Συμπιέζω decrypted DVDs/MPG/VOB/AVI σε XviD/DivX avis;» [...]

Και το αντίστροφο θα ήταν χρήσιμο. Δηλ.

Με ποιο πρόγραμμα: μετατρέπω DVD κλπ. σε XviD/DivX;

Με ποιο πρόγραμμα: μετατρέπω XviD/DivX κλπ. σε DVD;

Άμα καταφέρεις να βγάλεις άκρη και τα συμπυκνώσεις σε μία-δύο απαντήσεις... :-P θα σε ευγνωμονεί όλο το φόρουμ. :-) Η εντύπωση που έχω (χωρίς να παρακολουθώ) είναι ότι γίνεται χαμός σε αυτές τις κατηγορίες (ιδίως άμα βάλουμε στο παιχνίδι και υπότιτλους, μενού κλπ.)...

Από τα προγράμματα που απορείς γιατί κυκλοφορούν ακόμη δωρεάν, το FastStone image capture [...]

Πάει! :-( Η νέα έκδοση (5.4) είναι trial 30 ημερών...

Δημοσ.
Άμα καταφέρεις να βγάλεις άκρη και τα συμπυκνώσεις σε μία-δύο απαντήσεις... :-P θα σε ευγνωμονεί όλο το φόρουμ. :-) Η εντύπωση που έχω (χωρίς να παρακολουθώ) είναι ότι γίνεται χαμός σε αυτές τις κατηγορίες (ιδίως άμα βάλουμε στο παιχνίδι και υπότιτλους, μενού κλπ.)...

Θα το παλέψω! Προς το παρόν ανέλαβα την απομακρυσμένη διαχείριση, το βραδάκι θα το ποστάρω...

Δημοσ.

Νομίζω ότι πρέπει στο πρώτο post να μπει ένας καλύτερος index για τα θέματα που έχουν απαντηθεί. Κάπως έτσι δηλαδή:

Τί έχουμε μέχρι τώρα:

Με ποιο πρόγραμμα:

Πολύ καλή προσπάθεια πάντως και με τη βοήθεια όλων μας θα πετύχει :)

Δημοσ.

Έτοιμη η απομακρυσμένη διαχείριση! Λόγω κεκτημένης ταχύτητας όμως, έγραψα και ένα που δεν βρισκόταν στη λίστα (και μάλλον δεν είναι πολύ κοινή απορία). Eusebius, παρακαλώ φρόντισε για τα δέοντα...

Δημοσ.
Νομίζω ότι πρέπει στο πρώτο post να μπει ένας καλύτερος index για τα θέματα που έχουν απαντηθεί. Κάπως έτσι δηλαδή:

Τί έχουμε μέχρι τώρα:

Με ποιο πρόγραμμα:

Πολύ καλή προσπάθεια πάντως και με τη βοήθεια όλων μας θα πετύχει :)

Thanks. Έτσι είχαμε πει να το κάνουμε, αλλά βαριόμουνα να βάλω τα λινκ. :-P

Έτοιμη η απομακρυσμένη διαχείριση!

Θα πρόσθετα το LogMeIn, που περνάει τα πάντα, έχει και δωρεάν και έχει βολέψει πολύ κόσμο, και θα υποβίβαζα το putty σε σημείωση. :-)

Δημοσ.
Θα πρόσθετα το LogMeIn, που περνάει τα πάντα, έχει και δωρεάν και έχει βολέψει πολύ κόσμο, και θα υποβίβαζα το putty σε σημείωση. :-)

Για το πρώτο, αν το έχεις χρησιμοποιήσει (εγώ όχι) και σε έχει αφήσει ικανοποιημένο, να προστεθεί βεβαίως. Για το PuTTY διαφωνώ κάθετα, έχει βολέψει γενιές και γενιές (που λέει ο λόγος!) φοιτητών Πληροφορικής να έχουν πρόσβαση στα συστήματα των σχολών τους. Ακόμη και σήμερα, στέκεται με πολλές αξιώσεις...

Δημοσ.

Ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει το LogMeIn, αλλά, αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ, θα δεις τί λένε όσοι το χρησιμοποιούν. :-)

Για το putty, δεν διαφωνώ, ΑΛΛΑ: όποιος χρειάζεται putty, κατά πάσα πιθανότητα το ξέρει ήδη το putty και ξέρει και τί κάνει και πώς να το χρησιμοποιεί. Δεν θα έρθει στο Ινσόμνια να ψάχνει το υπόμνημα Με ποιο πρόγραμμα; :-P

Με την ευκαιρία, ιδού μερικές σκέψεις που είχα σημειώσει. Τις βάζω εδώ για συζήτηση, μηπως βγεί κάτι καλό και ξεκάθαρο να μπει στο πρώτο ποστ για μπούσουλας.

Σκέψεις/ιδέες για όσους θέλουν να συνεισφέρουν:

• Να διαλέγουμε κοινές απορίες. Όχι ότι βλάπτει να καλύψουμε και λιγότερο κοινά θέματα, αλλά θα είναι πιο χρήσιμο το τόπικ αν προσπαθήσουμε να καλύψουμε πρώτα τις κοινότερες απορίες.
  • Να διαλέγουμε θέματα στα οποία είναι εύκολο να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση. Π.χ.:
    • Με ποιο πρόγραμμα: απολαμβάνω καλύτερα τη μουσική μου; <= Θέμα (υποθετικό) τρέχα-γύρευε.
    • Με ποιο πρόγραμμα: χωρίζω τον δίσκο μου σε partitions; <= Ευκολότερο: δύο λύσεις υπάρχουν, ή τρεις αν βάλουμε μέσα και το GParted LiveCD.

[*]Να διαλέγουμε θέματα στα οποία έχουμε μια στοιχειώδη εποπτεία του λογισμικού.

[*]Να στοχεύουμε κυρίως σε ένα μέσο επίπεδο γνώσεων.

[*]Να διαλέγουμε θέματα που μας ενδιαφέρουν και παρακολουθούμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις εδώ στο Ινσόμνια και αλλού, και τα οποία θα έχουμε όρεξη να ενημερώνουμε άμα δούμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Και, το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ,

[*]Να βάζουμε ως πρώτο κριτήριο επιλογής των προγραμμάτων, ΟΧΙ τί αρέσει περισσότερο σʼ εμάς, αλλά ποια είναι εκείνα που προτείνονται συνήθως και ποια είναι εκείνα που φαίνεται ότι βολεύουν τους περισσότερους. Μια γρήγορη αναζήτηση στο φόρουμ βοηθάει να δούμε ποια είναι αυτά τα προγράματα.

Δημοσ.

Έκοψα δοκιμαστικά όλα τα μηνύματα για το:

Με ποιο πρόγραμμα: βλέπω και δημιουργώ αρχεία PDF;

Και τα έκανα ειδικό τόπικ:

Με ποιο πρόγραμμα: βλέπω και δημιουργώ αρχεία PDF; Συζήτηση

Ίσως είναι καλύτερα να το κάνουμε για όλα τα ποστ του Με ποιο πρόγραμμα; ~ Για να κρατάμε μια τάξη...

• Members
Δημοσ.

Μήπως τότε να βάζουμε σε κάθε post του τύπου "Με ποιο πρόγραμμα", link στο topic όπου γίνεται η συζήτηση;

edit: χοχο, βλέπω ότι με πρόλαβες... :)

Δημοσ.

Προστέθηκε. To PuTTY δε μειώνεται, που να μου καεί ο C2D! :-P

@gsarig: και changelog!;!;!

• Members
Δημοσ.

@gsarig: και changelog!;!;!

Είδα που το χρησιμοποιεί ο Eusebius σε άλλα topics και ζήλεψα :) :)

Νομίζω πως καλό είναι να χρησιμοποιείται το changelog, κυρίως για τις περιπτώσεις όπου ενημερώνεις το post σου π.χ. με μια νέα έκδοση ενός προγράμματος που παραθέτεις, γιατί αλλιώς ο άλλος μπορεί να μην προσέξει ότι το post σου ανανεώθηκε...

Πάντως αν συνεχίσουμε έτσι και δραστηριοποιηθούν κι άλλοι χρήστες, το topic αυτό έχει πολύ καλές προοπτικές :)

Και κάτι άλλο: δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε οι ίδιοι όλα τα καλά προγράμματα που εκτελούν μια συγκεκριμένη εργασία. Πιστεύω πως μπορούμε να θέτουμε το θέμα προς συζήτηση και από εκεί να προκύπτουν τα 4-5 που θα παρουσιαστούν τελικά στο βασικό topic.

Για παράδειγμα, θα ήθελα να φτιάξω ένα post για τα προγράμματα με τα οποία μπορώ να δω τηλεόραση μέσω tvtuner. Γνωρίζω το christv και μπορώ να φτιάξω μια μικρή παρουσίασή του. Δεν μπορώ όμως να κάνω το ίδιο με άλλα προγράμματα όπως π.χ. το dscaler ή το windvr, τα οποία έχω ακούσει μεν ότι είναι καλά, αλλά δεν τα χρησιμοποιώ και δεν θα μπορούσα να τα περιγράψω σωστά.

Αν λοιπόν, κάποιος μπορεί να κάνει μια μικρή παρουσίαση κάποιου από αυτά ή και άλλων σχετικών προγραμμάτων, μπορεί να το κάνει εδώ (ή και σε ένα νέο topic) και όταν μαζευτούν 3-4 προγράμματα, να ενσωματωθούν σε ένα post του βασικού topic.

Δημοσ.

Η ιδέα σου θα μπορούσε να λειτουργήσει. Αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι δυστυχώς, τελικά θα έχουμε υλοποιήσει ένα είδος έμμεσου wiki, με αυξημένο overhead και δυσκαμψία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...