Προς το περιεχόμενο

Με ποιο πρόγραμμα; Γενική συζήτηση για το υπόμνημα

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέποντας το τρίτο τόπικ μέσα σε δύο μέρες για website downloader, είπα να πω μια ιδέα που είχα από καιρό.

Να φτιάξουμε ένα στίκυ που θα απαντάει στις 10-15 κοινότερες απορίες τέτοιου τύπου και θα παραπέμπει σε χωριστά τόπικ στα οποία γίνεται συζήτηση σχετικά (τα τόπικ αυτά μπορεί να είναι κάποια που υπάρχουν ήδη ή και άλλα που θα τα φτιάξουμε για την περίπτωση).

Πώς περίπου φαντάζομαι το φορμάτ του υπομνήματος:

1. Με ποιο πρόγραμμα κόβω MP3 για το κινητό μου;

• mp3DirectCut (με λινκ, εννοείται)
  • ΜπλαΜπλαΠρόγραμμα2
  • ΜπλαΜπλαΠρόγραμμα3

Δείτε το/τα σχετικό/ά τόπικ: <εδώ βάζουμε το/τα λινκ>

2. Με ποιο πρόγραμμα κατεβάζω ένα ολόκληρο σάιτ;

• ΜπλαΜπλαΠρόγραμμα1
  • ΜπλαΜπλαΠρόγραμμα2

3. Με ποιο πρόγραμμα επαναφέρω τα χαμένα αρχεία μου;

• ΜπλαΜπλαΠρόγραμμα1
  • ΜπλαΜπλαΠρόγραμμα2

4. Με ποιο πρόγραμμα προστατεύομαι καλύτερα από ιούς; :-P

Και ούτω καθεξής.

Τί λέτε;

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
  Eusebius είπε:
[...]Τί λέτε;

Χαρά στο κουράγιο σου! :D

Αρκετά χρήσιμο αλλά για κάποιον περίεργο λόγο όποιος μπορεί να βρει την απάντηση για κάποιο θέμα που τον ενδιαφέρει σε ένα sticky, συνήθως το αγνοεί. Μάλλον θα 'ναι κάτι παρόμοιο με το γνωστό-άγνωστο search.

Αν έχεις τη διάθεση να το ανανεώνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα +1 :)

Δημοσ.

Το βασικότερο είναι να πείσουμε τους εαυτούς μας να κοιτάμε τα sticky. Για παράδειγμα, ο οδηγός του madsc για Unattended Windows Installation ενώ είναι sticky και ενημερωμένος σαν topic, κάθε λίγο και λιγάκι πέφτουν παρόμοια topics σαν βροχή.

Εγώ πάντως το βρίσκω πολύ καλή ιδέα και η συνεισφορά όλων των ενδιαφερομένων θα είναι χρήσιμη (μη φας το μπαλάκι όλο μόνος σου)

Δημοσ.

Αν και με βγάζεις offtrack από ένα tutorial που ετοιμάζω, νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα και προσφέρομαι να βοηθήσω! Μάλλον όμως θα πρέπει να έχει και κάποιου είδους ευρετήριο, οργανωμένο κατά κατηγορίες, π.χ. εργασίες σχετικές με ήχο, βίντεο, internet κλπ. Οπότε προκύπτει το θέμα: Σε ποιο section του Insomnia θα πρέπει να μπει...;

Hint: Λύσεις υπάρχουν πολλές στο thread με τα freeware, ένα ξεσκαρτάρισμα θέλει. Για τη διαμόρφωση των ερωτήσεων όμως, θέλει συμμετοχή του κόσμου με προτάσεις εδώ.

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο vagpap για τα στίκυ πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν! :-P

Πάντως κι εγώ σαν συλλογική δουλειά το βλέπω. Δεν γίνεται να συντηρηθεί από έναν άνθρωπο. Αν είχαμε ένα wiki θα ήταν ωραία.

Είχε πει κάπου στο φόρουμ του φόρουμ ο Hal ότι το wiki είναι μέσα στις σκέψεις. Και είχα πει ότι θα ήταν ωραία αν είχε και κάτι που βρίσκω ότι λείπει από ανάλογες περιπτώσεις, καλό integration με το φόρουμ.

Δηλ., στην περίπτωση που λέμε τώρα:

Έχουμε στο wiki τη σελίδα: http://insomnia.gr/wiki/What_program

Το περιεχόμενο του πρώτου ποστ του στίκυ τραβιέται κατευθείαν από τη σελίδα του wiki.

Όταν πατάς edit στο ποστ, σε στέλνει στο wiki. Εκεί, αν έχεις δικαιώματα (που θα δίνονται σύμφωνα με κάποια κριτήρια), κάνεις edit το κείμενο.

Δημοσ.

Ναι, wiki είναι έξοχη ιδέα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ενιαίο look'n'feel με το υπόλοιπο forum (και καλό intergration, όπως ανέφερες Eusebius).

Δημοσ.

Όντως πολύ καλή η ιδέα! Γιατί δεν ξεκινάμε;

Και κάτι ακόμα! Τι λέτε να κάνουμε 2 σειρές από απαντήσεις για κάθε ερώτηση, η μια να δίνει freeware προγράμματα και η άλλη sharewhare;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
  Eusebius είπε:
Πάντως κι εγώ σαν συλλογική δουλειά το βλέπω. Δεν γίνεται να συντηρηθεί από έναν άνθρωπο. Αν είχαμε ένα wiki θα ήταν ωραία.

Μια ιδέα είναι να οργανωθεί ως εξής:

Κάθε λογική ενότητα να είναι ξεχωριστό μήνυμα (post) στο ίδιο θέμα (topic), και να την έχει ξεκινήσει διαφορετικό μέλος.

Π.χ.

[1ο μήνυμα: Mp3 related - ποστάρει/συντηρεί το μέλος1]

μπλα μπλα μπλα

[2ο μήνυμα: Video related - ποστάρει/συντηρεί το μέλος2]

μπλα μπλα μπλα

κοκ.

Έτσι, αφού το κάθε μέλος αναλαμβάνει/συντηρεί ένα μήνυμα, φέρνει σε κάτι από wiki, ενώ δεν χάνεται το ενιαίο του θέματος.

Όμως, στο πρώτο μήνυμα θα πρέπει να μπει και εισαγωγή, που να εξηγεί πώς δουλεύει το θέμα,

και επίσης να μην επιτρέπονται ευχαριστίες/παρατηρήσεις/συζητήσεις αλλά να υπάρχει ένα άλλο παράλληλο topic γι' αυτά (που να αναφέρεται και αυτό στην εισαγωγή).

Δημοσ.

Σαν ιδέα δεν χρειάζεται συζήτηση , είναι πολύ καλή.

Από wiki κλπ δεν πολυκατέχω αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι σίγουρα τα θέματα-ερωτήσεις θα αρχίσουν από λίγα και θα καταλήξουν σε άπειρα.

Αρα για μένα αρχικό πρόβλημα είναι πως όταν μπαίνω να δώ πχ. 500 θέματα θα είναι έξυπνα βαλμένα.

Η κατηγοριοματοποίηση δηλ. είναι το κεντρικό πρόβλημα σε πρώτη φάση.

Ισως, ιδέα να οργανωθούν είναι όπως πχ. τα έχουν διάγορα sites για downloads. (download.com κλπ.) Μενου , υπομενου κλπ.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο γίνεται.

Δημοσ.

Λοιπόν... Η ιδέα του Άλκη μου φαίνεται πολύ καλή! :-)

Έτσι δεν χρειαζόμαστε wiki!

Δηλαδή... Πώς το φαντάζομαι:

Υπόμνημα με τίτλο: ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Το πρώτο ποστ εξηγεί τί είναι το τόπικ, δίνει λινκ σε ένα άλλο τόπικ για τη συζήτηση του υπομνήματος (μπορεί να είναι κι αυτό που είμαστε τώρα) και μετά περιεχόμενα (με υπερσυνδέσμους) για τα θέματα των ποστ που ακολουθούν από κάτω:

Με ποιο πρόγραμμα κάνω εκείνο;

Με ποιο πρόγραμμα κάνω το άλλο;

Με ποιο πρόγραμμα κάνω το παράλλο;

Και ούτω καθεξής.

Πώς θα είναι το περιεχόμενο των επιμέρους ποστ. Ας πάρουμε για παράδειγμα την κοπτοραπτική των MP3:

------------

^ Δηλ. λινκ προς το ειδικό τόπικ που θα γίνεται η συζήτηση. Στο Υπόμνημα δεν θα γίνεται συζήτηση, όπως λέει ο Άλκης. Μόνο θα ποστάρουμε τα πορίσματα: ποιο λέμε ότι είναι καλύτερο για τη δουλειά.

Τα προγράμματα:

Σχόλια:

Ένα σχολιάκι 100-150 λέξεις για την ειδική κατηγορία προγραμμάτων, ανάλογα με την κρίση του συντάκτη του ποστ.

------------

Άμα σας αρέσει κι εσάς η γενική ιδέα του Άλκη, φτιάχνω το υπόμνημα την Κυριακή και μετά επιμερίζουμε την εργασία.

Δημοσ.

Eusebius, σαν mod που είσαι, μας λύνεις και λίγο τα χέρια: εμείς μπορούμε να ποστάρουμε εδώ, και αν κάποιο post είναι αρκετά καλό και πληροί τις προϋποθέσεις, να το μετακινείς στο υπόμνημα.

Θα κάνω μια αρχή μέχρι το βράδυ, ποστάροντας

Με ποιο πρόγραμμα: Γράφω και βλέπω ελληνικά στο command prompt;

και αν το εγκρίνεις, φτιάχνεις το υπόμνημα και το μετακινείς σ' αυτό (πιστεύω ότι το vb έχει επιλογή split topic => this message only => merge with another topic)...

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον alkisg. Βέβαια πέφτει δουλίτσα σε εσένα Eusebius (για τη μεταφορά) αλλα θεωρώ ότι έτσι θα φτιαχτεί ένα καθαρό thread βγαλμένο από ένα άλλο που θα είναι λίγο κουλουβάχατο...

Δημοσ.

πολύ καλή ιδέα πράγματι, και μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις λίστες με κάποια βαθμολογία που θα βγεί από τα μέλη (poll ή κάτι άλλο) έτσι ώστε να μπορεί κάποιος που δε γνωρίζει να επιλέξει γρήγορα ένα σωστό πρόγραμμα.

Πρώτα όμως νομίζω πως πρέπει να ορίσουμε τις κατηγορίες

επίσης θα είχε ενδιαφέρον νομίζω και ένα θέμα με το σετ προγραμμάτων που χρησιμοποιεί ο καθένας :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...