dimar01 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Καλησπέρα. Προσπαθώ να εγκαταστήσω το suse 10.2 και μου βγάζει το εξής λάθος. grub>setup --stage2 (hd0) (hd1,1) Error 17:Cannot mount selected partition. grub>quit Βγάζει το ίδιο μήνυμα ακόμα κι όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω το grub στο root κι οχι στο mrb. Πρέπει να πω οτι έχω 3 σκληρούς. hd1:windows xp hd2: partition 1 :backup, partition2:suse hd3:ubuntu Το ubuntu το αναγνωρίζει κανονικά. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimar01 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μήπως παίζει ρόλο το οτι στο ubuntu έχω το windows partition ''read only'' και γι αυτο το λόγο το suse δεν μπορεί να γράψει τον grub εκεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bymafe Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 file mou afto to pa8enw kai egw... exw ena skliro adeio teleios.... prospa8w na ta balw me suse 9.2 kai mou lei to idio...... den kserw giati..... telika ebala mandriva 2005....pragmatika g..a.m..ne mou ekgatestise kai tin karta grafikwn... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Απο το SuSE 10.0 και μετα ειχα μονιμως ενα προβλημα. Ηταν αδυνατη η εγκατασταση του grub ενω αντιθετως ηταν παιχνιδακι η εγκατασταση του lilo. Την δε τελευταια φορα προεκυψε ακομα μεγαλυτερο προβλημα (σχετικη αναφορα κανω στο YABT - Yet Another Bootloader Topic: Οδηγός ρύθμισης lilo/GRUB) οταν οχι μονο αρνηθηκε να μπει αλλα κατι πειραξε γενικοτερα (δεν ξερω τι) με αποτελεσμα να μην μπορει να μπει ουτε ο lilo (δεν μπορουσε καν να ρυθμιστει μεσω SuSe ουτε καν μεσω repair system του SuSE). Τελικα με εσωσε το Slax (να ειναι καλα αυτο το live-CD μακραν ανωτερο ολων κατα την αποψη μου) μεσω του οποιου ξαναεγκατεστησα τον Lilo. Θα προτεινα ανεπιφυλακτα την χρηση του Lilo σαν bootloader,ειδικα στο SuSE μετα την εκδοση 10.0). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.