Προς το περιεχόμενο

Κανείς που να με καταλαβαίνει?

Giannits

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ σου το εύχομαι να σου κρατήσει όσο πιο πολύ... Είναι πραγματικά υπέροχο και μου λείπει.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

[offtopic]

Luci, μην είσαι τόσο απόλυτος. Στην περίπτωσή του, μπορεί να υπάρχουν πρακτικοί λόγοι που δεν το επιτρέπουν (κυρά και κάνα-δυο κουτσούβελα μου έρχονται αμέσως αμέσως στο μυαλό!)

[/offtopic]

Δημοσ.
Όχι, δεν σου λείπει. Αν σου έλειπε, θα ήσουν.

Μπορεί και να έχεις δίκιο. Ισως να μή μου λείπει αλλά σίγουρα νοσταλγώ τότε που χανόμουν σε ένα κομμάτι μουσικής ή που πέθαινα το βράδυ για μια γκόμενα και το πρωί την είχα ξεχάσει.

edit: Παρσιφάλειε, κανα δυό κουτσούβελα δεν υπάρχουν, απλά μου τέλειωσε.Ε, δεν πειράζει...

Δημοσ.

Ε δν εννοώ να σκάει με το σκέητ σε πλατείες ο άνθρωπος. Απλώς σταματάς να είσαι κάτι όταν αυτό σταματάει να σε ενδιαφέρει. Όταν κάτι σου λείπει ή δεν σου αρκεί, προφανώς και δεν έχει πεθάνει μέσα σου.

εντιτ, με πρόλαβες! συνεχίζω να πιστεύω πως δν είναι αυτά τα ίδια που σου λείπουν αλλά η "επιπολαιότητα" που σε έκανε να τα εκλαμβάνεις πιο γοητευτικά απ' ότι ήταν. Και που τώρα φυσικά θα έχεις ανταλλάξει με γνώση και έλεγχο.

Δημοσ.

εχοντας ζησει σε μια οικογενεια με 3 μουσικους (η μανα μου ειναι καθηγητρια ο αδερφος μου σπουδασε βυζαντινη κι εγω παιζω φλαουτο),καθως επισης να επισημανω οτι ειμαστε πολυτεκνοι (4 παιδια) ποτε το οτιδηποτε δεν εμποδισε κανεναν να εκφραζεται μεσω της μουσικης.σπιτι μου εχουμε ενα στερεοφωνικο σε καθε δωματιο,ο καθενας ακουει τα δικα του.και σιγουρα αν οχι πολυς,μενει ομως χρονος ακομα και με κυρα και κουτσουβελα να την βρεις με το παθος σου (στη μουσικη αναφερομαι παντα....)

οσο για ιδεολογικα υποβαθρα και τα σχετικα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω 2-3 μερες τωρα τι εννοειτε.δηλ επειδη ειμαι αριστερος πχ ακουω μονο παπακωνσταντινου μαρκοπουλο και θοδωρακη?αν,ναι αυτο δεν ειναι μουσικη παιδεια αυτο ειναι μουσικος αποπροσανατολισμος.και φυσικα δεν αναφερομαι ουτε στους προαναφερθεντες καλλιτεχνες ουτε στην οποια ιδεολογια τους.αναφερομαι στους ακροατες και μονο.εμας δηλαδη

Δημοσ.

Όταν λέω οτι βλέπω την μουσική ιδεολογικά δεν ενοούσα κομματικά.

Εννοώ οτι δεν μπορώ π.χ. να ακούω τις σαβούρες που ακούει η πλειοψηφία των συνομιλίκων μου,που το μόνο για το οποίο αναφέρεται ο στίχος είναι η "αγάπη".Έλεος δηλαδή.Άμα έχεις ένα ιδεολογικό υπόβαθρο αυτό εκφράζεται και στη μουσική που ακούς.Υπάρχουν και άλλα πράγματα για τα οποία πρέπει να μιλάει η μουσική.Για την πείνα και την φτώχια,για τους πολέμους,για τους διεφθαρμένους πολιτικούς,κτλ.Π.χ. ακούω Rage Against The Machine γιατι είναι τελείως αντιδραστικοί ως συγκρότημα.Δεν μ'αρέσει το εμπορευματοποιημένο/κονσερβοποιημένο κομμάτι που μου δίνει η Κοκκίνου ή η Παπαρίζου γιατι όλα μιλάνε για ένα θέμα.Την αγάπη.Και η αλήθεια είναι οτι μόνο αγάπη δεν βλέπω γύρω μου.Είναι κάτι σαν τα παραμύθια για μένα,τελείως ουτοπικά.Δεν λέω όμως οτι δεν υπάρχουν τραγούδια που να μου αρέσουν και να μιλάνε γι'αυτό.Αλλά να είναι ένα κομμάτι που το έγραψε ο καλλιτέχνης γιατί το νιώθει αυτό το συναίσθημα και όχι γιατι του το επιβάλει η δισκογραφική του.

Η μέταλ που ακούω είναι το μέσο για να εκφράσω των θυμό-την λύπη-την οργή μου.

Η ραπ είναι το αντίστοιχο για τους προβληματισμούς μου,για τις ανησυχίες μου,για την απογοήτευσή μου απ'τον κόσμο στον οποίο ζώ.

Η χιπ χοπ είναι η μουσική που θα ακούσω όταν νιώθω χαρούμενος για να νιώσω ακόμα πιο ελεύθερος όταν θέλω να ξεφύγω απ'την πραγματικότητα.

Δημοσ.

Τουλάχιστον η δική μου μέρα δε περνάει χωρίς μουσική!! Είναι απαραίτητο συστατικό..! Ωστόσο κάθε στιγμή και ψυχολογία έχει το δικό της είδος.

Δημοσ.
Π.χ. ακούω Rage Against The Machine γιατι είναι τελείως αντιδραστικοί ως συγκρότημα.

Αν δεν σου άρεσαν, θα τους άκουγες επειδή είναι αντιδραστικοί?

Δημοσ.

σωστη ερωτηση...

και ολοι μας περιμενουμε απαντησεις απ'τον topic starter

Δημοσ.

Εγώ ακούω πιο πολύ Nirvana..Αλήθεια φαντάζεστε σε 50 χρόνια εντελώς εκτός εποχής να ακούμε τα ίδια τραγούδια και να μας βλέπουν τα εγγόνια μας..

Θα λένε κοίτα τι ακούνε οι γέροι...Που τα ξεθάψανε..

Δημοσ.

Βασικά στην αρχή δεν μου άρεσαν,ειλικρινά.

Η κιθάρα μάλιστα μου την έσπαγε πάρα πολύ γιατί έχει εναν ήχο που δεν μου ήταν συνηθισμένος.

Τους άκουγα όμως γιατι μ'αρέσε η φιλοσοφία τους.

Τώρα γενικώς τους ακούω και χτυπιέμαι:-P

Δημοσ.

να με σχωρναει η αφεντια σου αλλα αυτο δεν ειναι μουσικη αισθητικη.ειναι ιδιο με τον ιδεολογικο προσανατολισμο που αναφερω πιο πανω.αλλο το ακουω κατι γιατι γνωριζω απο μουσικη και μπορω να κρινω ποιος και γιατι μου αρεσει και αλλο να ακουω μουσικη χωρις να μου αρεσει αυτο που ακουω,φτανει ομως το οτι τα "χωνει"υπαρχουν δοξα τω θεω χιλιαδες ανθρωποι,Ελληνες και ξενοι οι οποιοι τα "χωνουν" στο συστημα η δεν αφομοιωνονται απ'αυτο.ο καθενας τους εχει πολλα να πει μεσα απ'το δικο του μουσικο ειδος,απ'το δικο του προσωπικο υφος.αν ψαχνεις λοιπον καποιον που να ακφραζει τις ιδεες σου,οσο εναλλακτικες κι αν ειναι αυτες,ψαξε μεσα σου να δεις τι ακριβως ζητας.ζητας απλα εναν εριστικο στιχο συνοδευομενο απο μια αδιαφορη ποιοτικα μουσικη η ζητας εναν ωριμο στιχο παντρεμενο με μια μουσικη πανδαισια.

επισης,χωρις να θελω να σε θιξω,ειλικρινα μπορεις να μου πεις γιατι εφοσον στην αρχη δεν σου αρεσε το συγκροτημα που αναφερεις αργοτερα (τωρα δηλαδη) δηλωνεις φανατικος?τι εκανε το μουσικο σου αισθητηριο να κανει στροφη 180 μοιρων.μηπως τελικα ειμαστε (γιατι εχει συμβει και σε μενα αυτο που επισημαινω κανα δυο φορες) θυματα μιας "αλλης","διαφορετικης","εναλλακτικης" πλυσης εγκεφαλου?

Δημοσ.

Προς θεού δεν είπα οτι δεν αποζητώ το αισθητικό.

Όπως είπες στην αρχή,ναι,ξεκίνησα να ακούω RATM λόγο ιδεολογικού προσανατολισμού,και μετ'έπειτα έμαθα να μου αρέσει γενικώς η μουσική τους..

Τώρα γιατί τους ακούω πιο φανατικά δεν ξέρω τι να σου πω.Μπορεί πράγματι να είναι μια πλύση εγκεφάλου που με οδήγησε στο να απολαμβάνω και τον ήχο (πέρα απ'τα μηνύματα),όμως δεν νομίζω οτι οι RATM δεν είναι ενός επιπέδου.Άλλωστε χιλιάδες μεταλάδες τους γνωρίζουν και εκτιμούν την μουσική τους,και θα μπορούσες να πεις οτι πλέον είναι κλασσικό μεταλ συγκρότημα.

Οπότε στην περίπτωση αυτή πιστεύω οτι το ουσιώδες συμπίπτει με το ποιοτικό.

Και γενικώς,πιστεύω οτι η μουσική πρέπει να συνδιάζει ποιότητα και ουσία.Σαν έφηβος είμαι πιο θερμόαιμος και τώρα η ζυγαριά γέρνει λίγο προς την ιδεολογία στο θέμα της μουσικής,ίσως όμως όταν μεγαλώσω να στραφώ πιο πολύ στο καλαίσθητο.:-)

Δημοσ.

μπαινοντας και εγω στο χορο, να πω οτι αλλαξα τελειως αποψη για συγκροτημα (Τρυπες, κι ομως) μολις "ηρθε ο καιρός" δλδ εκατσα να ακουσω γιατι αρεσουν τοσο πολυ στην αδερφη μου και βρηκα καποια πραγματα που δεν ειχα καταλαβει οτι εχουν (στιχους για παραδειγμα)

το ιδιο εγινε και με το μεταλ αργοτερα , και συγκεκριμενα με τους Blind Guardian, εκει μετα απο την πρωτη ψυχρολουσια του poser ειδα τη λυρικοτητα (και τις αναφορες στον Τολκιν)

πολυ μετα αποφασισα οτι το κλασικο ροκ ειναι ο βασιλιας των παντων γιατι δεν ειχα τοση οργη οσο οταν ακουγα Nirvana - R.A.T.M. -κτλ οσο διαθεση να ακουσω "ποιοτικη κιθαρα" ('τανακι Page)

anyhow , δεν νομιζω πως ειναι θεμα εναλακτικης πλυσης εγκεφαλου, αλλα το να ριξεις προσωπικες μπαριερες και προκαταληψεις για να ακουσεις πιο ελευθερα καποιο ειδος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...