D-Lux Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 'Εχω το εξής configuration (θα περιλάβω μόνο αυτά που είναι σχετικά με το πρόβλημα): AMD FX-55 ASUS A8N-SLI Deluxe - latest BIOS v1016 WD RAPTOR 150GB (SATA) and another 4 HDDs Είχα τα 64αρια σε ένα Maxtor 60GB IDE και έτρεχαν τέλεια για 2 χρόνια χωρίς κανένα format μέχρι που αποφάσισα να τα βάλω στον RAPTOR για να τρέχει πιο γρήγορα το σύστημα. 'Εχω βγάλει απο το σύστημα όλους τους σκληρούς κι έχω αφήσει πάνω μόνο τον RAPTOR και το DVD drive. Τον RAPTOR τον έχω πάνω στο πρώτο SATA slot στον primary nVidia controller και όχι στον secondary Silicon Image SATA Controller. Τρέχω το Windows setup και πατάω F6 όταν το ζητάει για τους SATA drivers και τους κάνει install: 1. nVidia Raid Class Driver 2. nVidia nForce Storage Controller Με το που τελιώνει η αντιγραφή των setup files στον σκληρό το PC κάνει restart για να συνεχίσει το setup, κι εκεί μου βγάζει το εξής μήνυμα: error loading operating system. 1. 'Εχω δημιουργήσει τους floppy SATA drivers από το motherboard CD της ASUS. 2. 'Εκανα install σε PC φίλου μου τα WinXP 64 σε SATA drive χωρίς κανένα πρόβλημα πριν 1 εβδομάδα ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα και drivers με το ίδιο ακριβώς Windows CD που χρησιμοποιώ τώρα. 3. Η motherboard του φίλου μου είναι ακριβώς η ίδια με την δικιά μου. Η μόνη διαφορά είναι οτι στην περίπτωση του ο σκληρός ήταν ένας Maxtor SATA. Τι έχω δοκιμάσει ως τώρα: 1. Έχω κάνει update τα files από τον SATA driver του floppy με τα αντίστοιχα files απο τον τελευταίο nVidia driver: 6.86_nforce_winxp64_international_whql.exe. Πήρα τα αρχεία από τα εξής directories του driver: 1. \IDE\WinXP\sata_ide 2. \IDE\WinXP\sataraid 1. Ενεργοποίησα το NVRaid στο BIOS μαζί με το SATA port που είναι ο σκληρός 2. Δοκίμασα installation με το BIOS στα default settings 3. Checkara οτι το BOOT sequence στο BIOS είναι το σωστό όσο αναφορά τις συσκευές 4. Δοκίμασα installation χωρίς τους SATA drivers απο το floppy Υπάρχει κάποιος να προτείνει κάτι αν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα? 'Εχω μπει σε διάφορα forums κι έχω δοκιμάσει ότι έχω διαβάσει ως τώρα αλλά συνέχεια το ίδιο κόλλημα και πριν 1 εβδομάδα έκανα ακριβώς το ίδιο installation για τον φίλο μου με σχεδόν το ίδιο configuration και δεν μπορώ να βρω τι φταίει. Η όλη διαδικαία είναι εύκολη κι απλή, απλώς θέλω να κάνω install τα Windows σε ένα single SATA σκληρό, ούτε RAID ούτε τίποτα. Οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ
FocusX Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Tο ίδιο μου συνέβη στη δική μου μητρική (A8N SLI PREMIUM) και x64. Είχα 3 σκληρούς. Μετά από αρκετά μπινελίκια και 2 ξενύχτια η λύση ήταν απλή... Στο bios στις ρυθμίσεις του raptora, στο πεδίο access mode βάλε το large, από auto που είναι...
D-Lux Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Φίλε μου σε ευχαριστω πάρα πολύ! Δούλεψε! 'Εχω στείλει post σε 4 διαφορετικά forums and you hit the spot επειδή σου έτυχε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες και απάντησες. Να'σαι καλά!
FocusX Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2007 Ασε, είχα απηυδήσει με το πρόβλημα αυτό. :-x Να'σαι καλά φίλε, χαίρομαι που βοήθησα
D-Lux Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2007 Ki egw eixa arxisei na apelpizomai giati an deis sto post mou eixa dokimasei ta panta gia na arxisw na svinw pithanotites kai vasika den iksera ti allo na kanw.... Se euxaristw poli gia alli mia fora!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.