orfeo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Πρώτα από όλα μπράβο και σε αυτούς που στήσαν το Insomnia και σε αυτούς που του δίνουν ζωή με τα posts τους.<P>Παρακολουθώ τα forums και όλο το αναβάλλω να γραφτώ αλλά τώρα δεν γινόταν αλλιώς.<P>Μου τι δίνει λίγω που ξεκινάω ρωτώντας κάτι αλλά θα επανορθώσω.<P>Αποφάσισα να αγοράσω ένα φορητό, επιτέλους. Σκοπεύω να δώσω γύρω στις 850.000 (πριν τις δώσεις που θα το παν στο μύριο). Μέχρι χθές το θέμα ήταν απλό, θα έπερνα το Compaq Presario 17XL365. Έλα όμως που μου καρφώθηκε ότι το HP OmniBook 6000 είναι καλύτερο. Παρακάτω θα συνοψήσω αυτά που βρήκα τις προηγούμενες ώρες για τα 2 μοντέλα.Βάρος, διαστάσεις, τιμή και θύρες είναι παρόμοια.<P>Compaq : P700,128RAM,15GB HD, 8x DVD, 14.1 TFT, κουκλί,touchpad, 1 χρόνο εγγύηση<P>HP : P700,128RAM, 12GB HD, 6x DVD, 14.1 TFT, touchpad και stick, 3 χρόνια εγγύηση, πιο παλιομοδίτικος σχεδιασμός.<P>Μεχρι στιγμής όλα δείχνουν Compaq εκτός τις εγγύησης. Το θέμα όμως είναι ότι στις σελίδες <BR><A HREF="http://computers.cnet.com/hardware/0-1027-407-2847000.html?tag=st.co.1027-404-2847000.dir-perfcht.1027-407-2847000" TARGET=_blank>Compaq</A><BR>και <BR><A HREF="http://computers.cnet.com/hardware/0-1027-407-1740280.html?tag=st.co.1027-404-1740280.dir-perfcht.1027-407-1740280" TARGET=_blank>HP 6000</A><P>θα δείτε ότι τα 2 μηχανήματα έχουν τέράστιες διαφορές στις επιδόσεις και στην αυτονομία.<P>Τι λέτε να κάνω; Μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες θα αποφασίσω. Κάθε συμβουλή θα εκτιμηθεί, προπαντώς από κατόχους παρόμοιων φορητών.<P>Σας κούρασα αλλά συγνώμη.
trustfm Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 twra isws ki egw na petaxw kammia radio arbila alla apo gnwstous mou [egw den exw proswpikh empeiria] oi compaq einai psiloxalia se epidoseis ontws... ! <BR>des ligo ki edw : <A HREF="http://www.compaqsucks.com" TARGET=_blank>http://www.compaqsucks.com</A> <BR>les ola auta na einai tuxaia ? de xerw ... <BR>apo thn allh oi hp einai polu a3iopisth etaireia.<BR>apla epeidh exw akousei kapoia pragmata sou epistw thn prosoxh sou... elpizw na boh8hsa .
Gregory Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Kai ego pisteuo oti kalitera einai na pareis HP. Exo ena HP Omnibook XE3 kai eimai para poli euxaristimenos.<BR>O palios mou foritos htan to Compaq Pressario 1200 kai to piga 2 fores ston Pouliadi. <BR>Exalou apo oti gnorizo h Compaq exei problima me tin Battaria.( kai bebaia eixa kai ego to idio problima!!!)<P>8etika tis Compaq: Pliri simbatotita me ta Linux ( Den sinantisa kanena problima kata tin egatastasi tou Mandrake h tou Debian)
MoUCLAs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 EGW ayto poy 3erw sigoyra gia thn compaq einai oti den einai symbath me tipota allo ektos apo ton eayto ths.Dhladh ean 8a 8eleis na kaneis mia anaba8mish 8a prepei na epille3eis mono anamesa se prointa ths compaq.Opws epishs ean pa8eis kamia zhmia...poy den sto eyxomai bebaia alla einai kai ayto mesa sto paixnidi.....<P>enas filos moy espase thn o8onh se ena compaq kai gia na thn alla3ei 8elei 300000 kai <BR>malista ayth h timh einai mia poly kalh timh afoy akoyse kai diafores alles e3wpragmatikes<BR>times...........
spinmind Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Εγώ είχα ένα παλιό Omnibook του 1999 με ΡΙΙ 350 και πήγαινε σφαίρα.Τώρα έχω ένα ΧΕ3 από το οποίο είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος.Γενικά η ΗΡ βγάζει πολύ καλά μηχανήματα και εγώ την εμπιστεύομαι.Βέβαια είναι λίγο ακριβή αλλά παίρνεις μηχάνημα!Ειδικά στα φορητά αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν ισχύει ότι κάτι δε δουλεύει καλά-το αντικαθιστώ και τελείωσε... Όσο για την Compaq ένας φίλος μου που είχε ένα Pressario του είχε παρουσίασει απίθανα προβλήματα, κυρίως με τη μπαταρία!<BR>Anyway,εγώ θα σου έλεγα να προτιμήσεις ΗΡ.Το μόνο αρνητικό που έχω παρατηρήσει είναι ότι μερικές φορές μετά από πολλή ώρα λειτουργίας (7-8 ώρες) ζεσταίνεται.<BR>Ελπίζω να βοήθησα...<BR> <p>[ 06-06-2001: Message edited by: spinmind ]
anty Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.<BR>ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ HP <BR>ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ COMPAQ.<BR>ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΑ ARMADA ΤΗΣ COMPAQ.<BR>ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ (ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ)<BR>ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 17XL ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.<BR>ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ MODEM ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ COMPAQ.<BR>ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ DESIGN ΣΤΑ ΦΟΡΗΤΑ.<BR>ΠΧ ΤΑ ARMADA ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ DESIGN, ΑΛΛΑ....<BR>ΑΝ ΘΕΣ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΦΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ 18XL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠΟ ΤΟ 17XL ΑΛΛΑ ....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.<BR>ΦΙΛΕ orfeo , ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ COMPAQ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ EMAIL<P>ΦΙΛΙΚΑ<P>Υ.Γ. ΑΝ ΠΑΣ ΓΙΑ COMPAQ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ(ΜΕΣΑ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΗΤΟΥ) ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
orfeo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Παιδιά ευχαριστώ πολύ, όλους σας. <BR>Βασικά μου είπατε αυτό που είχα καταλάβει από τα διάφορα που διάβασα ψάχνοντας.<BR>H Compaq τουλάχιστον στα Pressario έχει προβλήματα.<BR>Και όπως πολύ σωστά λέει ο spinmind στο φορητό δεν είσαι για προβλήματα.<BR>Andy : Όταν λέω ότι το Compaq είναι κουκλί και το σκέφτομαι δεν το λέω για φιγούρα. Έγω προσωπικά δένομαι με τα μηχανήματα μου. Όταν περνάς ώρες με κάτι θες να το γουστάρεις κιόλας, έτσι δεν είναι;Από αυτή την αποψη είναι σημαντική η εμφάνιση. <P>Τελικά μάλλον θα υπερισχύσει η λογική και η HP.<P>Θα κάνω ένα post μόλις γίνει η αγορά, έτσι για να τελέιώσει το θέμα. Μέχρι τότε δέχομαι γνώμες.<P>Ευχαριστώ πάντως
adams Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Απλα ηθελα να ρωήσω αν εχεις διαβασει το τελευταιο PC magazine εχει ενα αρκετα καλο αφιερωμα στους φορητους....
kitsos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 giati den koitas ligo kai ta asus ??<BR>einai ligo pio akriva alla ....<BR>egw tha proteina compaq , alla me to pack gia tin eggyisi poy proekteinetai sta 3 eti alliws pare hp , sta forita exei megali simasia i eggyisi <BR>pistepse me
Creator666 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 San etereia (stin Ellada) i HP den singrinete!<BR>To service tous einai katapliktiko!<P>Prosopika sta forita exw prokatalipsi pros ta TOSHIBA.<BR>Alla h antiprosopia einai xalia!<BR>8a se parotrina file, gia to HP...
anty Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ.<BR>ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ COMPAQ.<BR>ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 17XL ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ.<BR>ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.<BR>ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ E500, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ COMPAQ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΑΝΕ 2 ΑΛΛΕΣ<P>ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ HP ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ (ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ)ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ SERVICE ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........... <P>ΦΙΛΙΚΑ.<p>[ 07-06-2001: Message edited by: anty ]
orfeo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Για του τέστ του PC Magazine:<BR>Καλό χρυσό, αν και προτιμώ το RAM, αλλά για κοίτα καλύτερα το τεστ. Δεν έχει ούτε ΕΝΑ φορητό τη HP. Γιατί δεν ξέρω. Συνομοσία δεν είναι αλλά έλλειψη σίγουρα.<P>Η HP γενικά είναι ακριβή αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σε φυσιολογική τιμή.<P>Όπως βλέπω πάντως η HP χαίρει εκτίμησης από τους insomniacs.
Alpapa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Ego exo to 18XL191 tis Compaq kai eimai pliros ikanopiimenos tora ta HP den ta exo di gia na sou po diafores alla ena pou ixa di den marese se emfanisi milame tora etsi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.