Προς το περιεχόμενο

Playstation 3 Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The 60GB model in Europe and the recently-released 80GB PS3 in the US differ in that they don't possess the Emotion Engine, but still had a "modified" version of the PS2 Graphics Synthesizer chip. [1]

και τα chip του wii ήταν βελτιωμένες εκδόσεις αυτών του GC και τίποτα παραπάνω, οπότε το backwards compatible wii δεν είναι ακριβώς κατόρθωμα

και ναι, όταν σου δίνουν μία τοστιέρα στα 600 ευρώ έχει και παραέχει σχέση με τι τρόπο σου προσφέρει "compatibility".

Δημοσ.

Εγώ έχω ψιλοκαταλάβει τη μαγκιά κάνει η Sony. Έβγαλε ps2 κανονικά υποστηρίζοντας ps1 παιχνίδια. Το ps3 ξεκίνησε με ps2 αλλά το μετάνιωσε εφαρμόζοντας άλλη τακτική. Έτσι τα νέα μοντέλα έπαιζαν μόνο ps1 παιχνίδια και αυτό επειδή το ps2 υπάρχει ακόμα στην αγορά. Στο ps4 λογικά θα βάλουν ps1 και ps2 συμβατότητα αλλά όχι ps3, ώστε να καταφέρει να μείνει και άλλα χρόνια στην αγορά και να το πάρουν και άλλοι.

Μια γνώμη απλά... :rolleyes:

Δημοσ.

FCC Documents Tip PlayStation 3 'Super Slim'

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2406718,00.asp

Εγώ έχω ψιλοκαταλάβει τη μαγκιά κάνει η Sony.

εγώ όπως το έχω καταλάβει είχε να κάνει πιο πολύ με την τιμή και λιγότερο του ότι το ps2 ήταν στην αγορά.

compatibility που στην (μεγάλη) τιμή του ps3 αγόραζες ΚΑΙ τα κύρια τμήματα του ps2 ήταν λίγο δήθεν compatibility

Δημοσ.

Έχεις δίκιο τελικά. Ορίστε και το custom chip της μητρικής εκείνης που ήταν partial-software BC:

http://www.ps3devwiki.com/images/c/ce/COK-002W-1-873-513-11-front.jpg

Στα δεξιά, το μαύρο τσίπ.

Έτσι ακριβώς είναι.

Το PAL 60gb που έχω έχει partial Hardware BC μαζί με εξομοίωση την Emotion Engine.

Δεν παίζει λίγα παιχνίδια όπως είπε ο Johnvani18, παίζει τα περισσότερα παιχνίδια και τα καλά παιχνίδια του ps2 τα παίζει (σχεδόν) χωρίς προβλήματα.

Στην πορεία αφαιρέθηκε μαζί με το SA-CD player, τις 4 θύρες USB, το memory card reader και τη δυνατότητα για Linux (που είχε άπειρη χρηστικότητα).

Ουσιαστικά και το έχω ξαναπεί το τωρινό ps3 slim που πουλάνε είναι ένα ps2.5 σε σχέση με αυτό που πουλούσαν αρχικά.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα ως προς τα χαρακτηριστικά, αλλά απο θέμα αξιοπιστίας τα νέα PS3 είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα πρώτα PS3. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις κονσόλες ανέκαθεν, βλέπε PS1 όπου οι πρώτες launch είχαν πλαστικά μέρη που έλιωναν (!), και χρειάστηκαν κάποιοι μήνες για να βγάλουν νεα revision με μεταλλικά εξαρτήματα. Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι η Sony για να καλύψει την αρχική ζήτηση, προχειροκατασκευάζει τις κονσόλες της στο launch με φθηνά εσωτερικά υλικά για να μειώσει όσο γίνεται το κόστος, ενώ σταδιακά σιγά-σιγά αυξάνει την ποιότητα εσωτερικά (και την μειώνει εξωτερικά).

Δημοσ.

Ουσιαστικά και το έχω ξαναπεί το τωρινό ps3 slim που πουλάνε είναι ένα ps2.5 σε σχέση με αυτό που πουλούσαν αρχικά.

αυτό άξιζε το κόπο για log in και facepalm

κλασσικό facepalm όχι τίποτα ιδιαίτερο

1317350717_facepalm_3.jpg

Δημοσ.

Δίκιο έχει ο Cortan. Αφαιρέθηκαν features σε κάποιους που τα είχαν ήδη πληρώσει, όπως το Linux. Δεν μιλάω γι΄αυτούς που αγόρασαν τις μεταγενέστερες εκδόσεις του PS3, αλλά γι' αυτούς που είδαν το Install Other OS να τους αφαιρείται φασιστικά χωρίς λόγο.

Αλλά το να έχουν αφαιρεθεί μέχρι στιγμής τα: Install Other OS, Card readers, SACD support, PS2 BC compatibility, Save Game Copy (απαιτεί χουντικά να βάλεις PS Plus σε όσα παιχνίδια έχεις αγοράσει απο ένα σημείο και μετά) και δεν θυμάμαι και εγώ πόσα άλλα (αυτά είναι τα πιο τρανταχτά), συνιστά μεγάλο φάουλ απο την Sony. Βάλε ως τι διαφήμιζε το PS3 πρίν 6 χρόνια, και ως τι το διαφημίζει τώρα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αλλά το να έχουν αφαιρεθεί μέχρι στιγμής τα: Install Other OS, Card readers, SACD support, PS2 BC compatibility, Save Game Copy (απαιτεί χουντικά να βάλεις PS Plus σε όσα παιχνίδια έχεις αγοράσει απο ένα σημείο και μετά) και δεν θυμάμαι και εγώ πόσα άλλα (αυτά είναι τα πιο τρανταχτά), συνιστά μεγάλο φάουλ απο την Sony.

Το μοναδικο παραπτωμα ειναι το bold.

Τα αλλα τα αφαιρεσε απο τα επομενα ps3.Οποιος δεν ηθελε δεν αγοραζε απο κει και περα.Επιλογη της sony και επιλογη τελικα των καταναλωτων ηταν.Αυτοι που ειχαν παρει ps3 με τα αρχικα features ποτε δεν τα εχασαν,δεν βλεπω κανενα λαθος απο την sony εδω.

Αντιθετα ομως εχασαν το other os(και αυτο ειναι λαθος της sony),αν και το 99,99999999% που διαμαρτυρεται γι αυτο ή δεν ηξερε καν οτι υπηρχε ή δεν ειχε ασχοληθει ουτε υπηρχε περιπτωση να ασχοληθει ποτε.

Για το plus τι εννοεις?

H υπηρεσια αυτη τη στιγμη σπερνει btw.

Δημοσ.

Έλα τώρα μην αρχίζεις πάλι Sony Defence Force, εγώ που πλήρωσα δηλαδή μια κονσόλα και μετά απο μερικούς μήνες δεν με άφηνε να μεταφέρω τα saves απο τα παιχνίδια που έπαιξα μετά το FW update (που σε ανάγκαζε να βάλεις PS Plus για να κάνεις cloud backup τα saves σου εκεί), αντί για το USB που μπορούσες να τα κάνεις copy, ΜΟΝΟ όμως όσα παιχνίδια είχες παίξει πρίν το update. Απαράδεκτο. Δηλαδή ένα feature το οποίο ήταν δωρεάν όταν αγόρασα την κονσόλα, τώρα μου το βάζει φασιστικά ως προαιρετικό με την αγορά μίας premium υπηρεσίας (ανεξαρτήτως αν κάποτε θα αγόραζα PS Plus ή όχι).

Επίσης, το BC compability και το Install Other OS είναι ετσιθελικά κλειδωμένα απο το firmware, ενώ είναι πλέον γνωστό οτι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανετότατα μπορούν να επανέλθουν καθώς είναι software restricted, και δεν έχει αφαίρεθει κάποιο εξάρτημα hardware.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έλα τώρα μην αρχίζεις πάλι Sony Defence Force, εγώ που πλήρωσα δηλαδή μια κονσόλα και μετά απο μερικούς μήνες δεν με άφηνε να μεταφέρω τα saves απο τα παιχνίδια που έπαιξα μετά το FW update (που σε ανάγκαζε να βάλεις PS Plus για να κάνεις cloud backup τα saves σου εκεί), αντί για το USB που μπορούσες να τα κάνεις copy, ΜΟΝΟ όμως όσα παιχνίδια είχες παίξει πρίν το update. Απαράδεκτο. Δηλαδή ένα feature το οποίο ήταν δωρεάν όταν αγόρασα την κονσόλα, τώρα μου το βάζει φασιστικά ως προαιρετικό με την αγορά μίας premium υπηρεσίας (ανεξαρτήτως αν κάποτε θα αγόραζα PS Plus ή όχι).

Aυτο αν ισχυει ειναι σωστη η αποψη σου.

Η ταμπελα ''SDF'' δεν ηταν απαραιτητη οπως βλεπεις.Eιδικα οταν το ποστ μου ειναι περα για περα πραγματικοτητα.Απο κει και περα συμπληρωνεις οτι θες/ξερεις/πιστευεις και απανταω σε αυτο.Γι αυτο υπαρχουν τα φορουμς.

Αν και δεν γνωριζω αν το εκανε για το cloud.Περιορισμος στα saves σε καποια παιχνιδια υπηρχε και πολυυυυυ πριν απο το plus.

Τωρα υπαρχει σε ολα?Δεν εχω ιδεα.

Επίσης, το BC compability και το Install Other OS είναι ετσιθελικά κλειδωμένα απο το firmware, ενώ είναι πλέον γνωστό οτι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανετότατα μπορούν να επανέλθουν καθώς είναι software restricted, και δεν έχει αφαίρεθει κάποιο εξάρτημα hardware.

Και γιατι δεν τα επαναφερει?Για να μας σπασει τα νευρα.U mad και τετοια?

(μιλαω για το BC)

Οπως και να χει.Οποια και να ειναι η πραγματικοτητα.Αν δεν σου αρεσει που δεν εχει ps2BC δεν αγοραζεις.Δεν το αφαιρεσε απο τα 60αρια.Ειναι επιλογη τους να αφαιρεθει απο τα επομενα.Το αν μας αρεσει ή οχι ειναι αλλη κουβεντα.

Δημοσ.

Μα δεν πάει έτσι! Υποτίθεται οτι μια κονσόλα που βγαίνει για 6-7 χρόνια εμπλουτίζεται συνεχώς και προσθέτει πράγματα. Δεν αφαιρεί. Τι πάει να πεί αν δεν σου αρέσει δεν το αγοράσεις; Κάτι τέτοιες παθητικές λογικές έχουν φέρει την βιομηχανία εδώ που την έχουν φέρει. Η ευθύνη είναι συλλογική. Αφού δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε, τώρα θα έρθει κάποιος Hirai και θα μας πεί "αν σου αρέσει". Δυστυχώς.

Υ.Γ: Περιορισμοί στα save για copy απο/πρός USB drive δεν υπήρχαν. Γι' αυτό μιλάμε.

Υ.Γ2: Το SDF πάει ακριβώς για το δεύτερο σκέλος του παραπάνω πόστ σου (αλλά εντελώς φιλικά).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα δεν πάει έτσι! Υποτίθεται οτι μια κονσόλα που βγαίνει για 6-7 χρόνια εμπλουτίζεται συνεχώς και προσθέτει πράγματα. Δεν αφαιρεί. Τι πάει να πεί αν δεν σου αρέσει δεν το αγοράσεις; Κάτι τέτοιες παθητικές λογικές έχουν φέρει την βιομηχανία εδώ που την έχουν φέρει. Η ευθύνη είναι συλλογική. Αφού δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε, τώρα θα έρθει κάποιος Hirai και θα μας πεί "αν σου αρέσει". Δυστυχώς.

Υ.Γ: Περιορισμοί στα save για copy απο/πρός USB drive δεν υπήρχαν. Γι' αυτό μιλάμε.

Διαφωνω Tilemaxx.Δεν ειναι θεμα sony ή ΜS.

Η αποψη μου ειναι συγκεκριμενη και αφορα ολες τις εταιριες και ολα τις αναλογες καταστασεις(αφαιρεση,προσθεση χαρακτηριστικων):

-Οταν αγοραζεις μια κονσολα(πχ 60αρι) και σου αφαιρεσουν χαρακτηριστικα τα οποια οταν αγοραζες την κονσολα ηξερες οτι υπαρχουν/υποστηριζονται,τοτε ειναι φαουλ της εταιριας που βγαζει την κονσολα.Ειναι υποχρεωμενη να μην υποβαθμιζει το προιον που αγορασες(το συγκεκριμενο).

-Οταν αγοραζεις μια κονσολα και δεν σου αφαιρουν χαρακτηριστικα τα οποια οταν αγοραζες την κονσολα ηξερες οτι υπαρχουν/υποστηριζονται,τοτε δεν εχει κανει καποιο φαουλ οι εταιρια.

Δεν ειναι υποχρεωμενη στην πραγματικοτητα ουτε να αναβαθμιζει αυτο που αγορασες.

ΥΓ.Επειδη παλιοτερα μετεφερα με USB saves.Θυμαμαι οτι υπηρχαν περιορισμοι.Ηταν αρκετα εκεινα τα παιχνιδια που δεν σε αφηναν να μεταφερεις saves.Αυτο στο λεω εγγυημενα.

Δημοσ.

Σε ένα τωρινό ps3 slim δεν μπορείς να αντιγράψεις τα saves από κονσόλα σε usb στικ?

Το ps plus τι είναι? Μιλάμε αποκλειστικά για saves του ps2?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...