naruto14 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 παιζει κανεις σας σε ζεστο περιβαλλον αυτες τις μερες που εχει ζεστη; ενα περιεργο πραγμα συμβαινει,η κονσολα μου ειναι λες κ δεν ανεβαζει στροφες το ανεμιστηρι.Ενω ξεκιναει με το κανονικο τερμα γκαζια στην αρχη κ μετα ηρεμει,μετα ανεβαινει 1-2 σκαλες κ αυτο ηταν... εχω καιρο να το ακουσω να ζεσταινεται,ειναι ιδεα μου η τιποτα αλλο; Να αναφερω οτι το εχω ανοιξει για καθαρισμα χωρις ομως να αφαιρεσω heatsinks κλπ! Εγώ δεν έχω ανοίξει ακόμα το ps3 με τις ζέστες. Πάντως πρόσεξα και πως το κινητό μου ζεσταίνεται υπερβολικά. Το καλοκαίρι τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ζεσταίνεται εύκολα η κονσόλα?
cortaN@ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Εγώ δεν έχω ανοίξει ακόμα το ps3 με τις ζέστες. Πάντως πρόσεξα και πως το κινητό μου ζεσταίνεται υπερβολικά. Το καλοκαίρι τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ζεσταίνεται εύκολα η κονσόλα? H απλούστερη λύση είναι να παίζεις μέσα σε έναν κλειστό χώρο που είναι airconditioned. Έτσι μειώνεις πολύ τις θερμοκρασίες. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείς να πάρεις μία βάση για το ps3 με μεγάλο ανεμιστήρα από κάτω που να διαχέει πιο γρήγορα τη θερμότητα προς τα έξω και προς τα πάνω και να τοποθετήσεις το ps3 σε ανοικτή θέση τουλάχιστον 20 με 30cm μακριά από οτιδήποτε άλλο. Επίσης είναι καλό να το τοποθετείς, αν δε έχεις βάση, πάνω σε μάρμαρο, σε πλακάκι ή σε γυαλί πάρα σε ξύλο, πλαστικό ή χαλί, ρούχο κτλ. Τέλος φρόντισε να έχει καθαρές τις γρίλιες για τη σωστή απαγωγή του αέρα μέσω του ανεμιστήρα. Αυτά για αρχή
Vole Maulder Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δεν υποτίθεται πως αν πάει να υπερθερμανθεί κλείνει μόνο του το ps3; Οσο για το τι μπορείς να κάνεις. Ο,τι μπορείς να κάνεις και για να μη ζεσταίνεσαι εσύ. Καλός αερισμός ή κλιματιστικό. Και όσα είπε από πάνω ο Cortan@ πιο αναλυτικά και με πρόλαβε.
cortaN@ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δεν υποτίθεται πως αν πάει να υπερθερμανθεί κλείνει μόνο του το ps3; Οσο για το τι μπορείς να κάνεις. Ο,τι μπορείς να κάνεις και για να μη ζεσταίνεσαι εσύ. Καλός αερισμός ή κλιματιστικό. Στα φατ σου βγάζει μήνυμα για υπερθέρμανση, που αν ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν έχει χαλάσει (γιατί σε μερικά χαλάνε), είναι ένα καλό proactive στοιχείο, ώστε να αποτραπεί το λιώσιμο των συνδέσεων των chips της cpu και της gpu που θα οδηγήσουν σε ylod. Στο slim, επειδή δεν έχω πιάσει στο χέρι μου slim, δεν ξέρω αν έχει το ίδιο μήνυμα ή αν κλείνουν από μόνα τους.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 περα απο τα οσα σωστα λετα,σκεφτομαι μιας και θα του ανοιξω το καπακι παλι να δω μηπως δεν εχω βαλει τιποτα καλα,να το αφησω ανοιχτο κ να βαλω ανεμιστηρα δαπεδου να χτυπαει πανω στο heatsink!
naruto14 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 H απλούστερη λύση είναι να παίζεις μέσα σε έναν κλειστό χώρο που είναι airconditioned. Έτσι μειώνεις πολύ τις θερμοκρασίες. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείς να πάρεις μία βάση για το ps3 με μεγάλο ανεμιστήρα από κάτω που να διαχέει πιο γρήγορα τη θερμότητα προς τα έξω και προς τα πάνω και να τοποθετήσεις το ps3 σε ανοικτή θέση τουλάχιστον 20 με 30cm μακριά από οτιδήποτε άλλο. Επίσης είναι καλό να το τοποθετείς, αν δε έχεις βάση, πάνω σε μάρμαρο, σε πλακάκι ή σε γυαλί πάρα σε ξύλο, πλαστικό ή χαλί, ρούχο κτλ. Τέλος φρόντισε να έχει καθαρές τις γρίλιες για τη σωστή απαγωγή του αέρα μέσω του ανεμιστήρα. Αυτά για αρχή Αυτή τη βάση με τον μεγάλο ανεμιστήρα που την βρίσκω? Αν βάλω έναν ανεμιστήρα να χτυπάει πάνω στο ps3 θα κάνει δουλειά?
cortaN@ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 περα απο τα οσα σωστα λετα,σκεφτομαι μιας και θα του ανοιξω το καπακι παλι να δω μηπως δεν εχω βαλει τιποτα καλα,να το αφησω ανοιχτο κ να βαλω ανεμιστηρα δαπεδου να χτυπαει πανω στο heatsink! Ποιο έχεις? Το φατ ή το σλιμ ?
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 δε σλιμ ουαν 250αρα κονσολα απο τις πρωτες που ειχαν ερθει 2004Β αν δεν κανω λαθςος!
cortaN@ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Αυτή τη βάση με τον μεγάλο ανεμιστήρα που την βρίσκω? Αν βάλω έναν ανεμιστήρα να χτυπάει πάνω στο ps3 θα κάνει δουλειά? O ανεμιστήρας όχι και τόσο..αν και μπορεί να διακινεί τα θερμά ρεύματα αέρα λίγο πιο γρήγορα. Αλλά ειδικά με μεγάλη ζέστη είναι σαν να ρίχνεις μεγάλες ποσότητες θερμού αέρα στο ps3. Not recommended Τέτοια βάση π.χ. πουλάει το Πλαίσιο ως turbo-x (και από τα λίγα σχετικά ιδιοπροιόντα του Πλαίσιο που μου αρέσουν), γενικά αν κάνεις ένα search θα βρεις αρκετές. Και πάλι όμως μην περιμένεις θαύματα με τόσο ζέστη. Η αποδοτικότερη λύση είναι ο airconditioned χώρος, καθώς πέφτει η θερμοκρασία δωματίου συνολικά και προσομοιώνει συνθήκες χειμερινών/ανοιξιάτικων μηνών. δε σλιμ ουαν 250αρα κονσολα απο τις πρωτες που ειχαν ερθει 2004Β αν δεν κανω λαθςος! Δες παραπάνω την απάντησή μου στον Ναρούτο για ανεμιστήρα δαπέδου.
naruto14 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 O ανεμιστήρας όχι και τόσο..αν και μπορεί να διακινεί τα θερμά ρεύματα αέρα λίγο πιο γρήγορα. Αλλά ειδικά με μεγάλη ζέστη είναι σαν να ρίχνεις μεγάλες ποσότητες θερμού αέρα στο ps3. Not recommended Τέτοια βάση π.χ. πουλάει το Πλαίσιο ως turbo-x (και από τα λίγα σχετικά ιδιοπροιόντα του Πλαίσιο που μου αρέσουν), γενικά αν κάνεις ένα search θα βρεις αρκετές. Και πάλι όμως μην περιμένεις θαύματα με τόσο ζέστη. Η αποδοτικότερη λύση είναι ο airconditioned χώρος, καθώς πέφτει η θερμοκρασία δωματίου συνολικά και προσομοιώνει συνθήκες χειμερινών/ανοιξιάτικων μηνών. Δες παραπάνω την απάντησή μου στον Ναρούτο για ανεμιστήρα δαπέδου. Δεν υπάρχουν λεφτά για airconditioner . Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα πάρω με την προϋπόθεση ότι θα παίζω πόσες ώρες ps3? EDIT: Που υπάρχουν αυτά στο πλαίσιο? Δεν τα βρίσκω.
cortaN@ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δεν υπάρχουν λεφτά για airconditioner . Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα πάρω με την προϋπόθεση ότι θα παίζω πόσες ώρες ps3? EDIT: Που υπάρχουν αυτά στο πλαίσιο? Δεν τα βρίσκω. Με το slim γενικά δε θα έχεις πρόβλημα. Αν έχει τρελή ζέστη, παίζε 2-3 ώρες, μη χτυπάς και εσύ 8ωρο ρε παιδί μου. Καλοκαιράκι είναι, βγες έξω, κάνε καμιά βόλτα Είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε ακόμα και να θερμαίνεται να μην χαλάει. Είδες μερικές φορές τι κάνει η τοστιέρα πολυτελείας? Το πολύ πολύ αν έχει τρελή ζέστη κάποια μέρα, μαζί με το bluray βάλει και ένα τοστάκι να ψηθεί. Ό,τι πρέπει
naruto14 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Με το slim γενικά δε θα έχεις πρόβλημα. Αν έχει τρελή ζέστη, παίζε 2-3 ώρες, μη χτυπάς και εσύ 8ωρο ρε παιδί μου. Καλοκαιράκι είναι, βγες έξω, κάνε καμιά βόλτα Είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε ακόμα και να θερμαίνεται να μην χαλάει. Είδες μερικές φορές τι κάνει η τοστιέρα πολυτελείας? Το πολύ πολύ αν έχει τρελή ζέστη κάποια μέρα, μαζί με το bluray βάλει και ένα τοστάκι να ψηθεί. Ό,τι πρέπει Χαχαχα. Ναι βρε δεν σου είπα 8 ώρες. Κάπου στις 2-3 έλεγα και εγώ. Άρα δεν χρειάζομαι τίποτα? Άντε γιατί τα λεφτά πρέπει να επενδυθούν αλλού (οθόνη, ηχεία, True Blue)
mtzs Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δεν υπάρχουν λεφτά για airconditioner . Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα πάρω με την προϋπόθεση ότι θα παίζω πόσες ώρες ps3? EDIT: Που υπάρχουν αυτά στο πλαίσιο? Δεν τα βρίσκω. ψαξε στο ebw ειχα δει εκει οτι ειχε στα ps3 accessories
naruto14 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 ψαξε στο ebw ειχα δει εκει οτι ειχε στα ps3 accessories Για την ώρα θα μείνω έτσι και αν δω ότι ζεσταίνεται πολύ μέσα στο καλοκαίρι θα πάρω ένα.
Vole Maulder Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Φαντάζομαι πως αυτή είναι η βάση; http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Laptop-Acc/Stands/Turbo-X-Notebook-Cooler-NC617-I600.htm Εχει και μια άλλη Turbo-X φτηνή, αλλά έχει πολλά αρνητικά σχόλια. Υπάρχουν και κάτι βάσεις στο ebay πολύ φτηνές με τρεις μικρούς ανεμιστήρες. Αμφιβάλλω αν θα καταφέρεις τίποτα ουσιαστικό έτσι, πάντως. Δεν υπάρχει σχάρα κάτω από το PS3. Το κυριότερο, κατά την άποψή μου, είναι ο ζεστός αέρας που βγαίνει από πίσω να μην ανακυκλώνεται στη διαδικασία της ψύξης. Απ' ό,τι βρίσκω, πάντως, το slim βγάζει warning και κλείνει σε περίπτωση υπερθέρμανσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις