Xristaras12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Σε ορισμένα παιχνίδια, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει ή μου φαίνεται μόνο εμένα λίγο ενοχλητικό, βλέπω κάτι μικρές γραμμές - αμυχές στην οθόνη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό γίνεται σε ορισμένα παιχνίδια όχι σε όλα, μετά από λίγο έρευνα στο web κατάλαβα ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να υπάρχει λόγω ότι αυτά τα παιχνίδια που έχουνε αυτό το πρόβλημα δεν έχουνε ενεργοποιημένο το vsync, μάλλον οι προγραμματιστές δεν το βάλανε on, γιατί ίσως δεν το σήκωνε η δύναμη της κονσόλας. Στο pc πάντως το vsync στο on χρειάζεται αρκετή δύναμη από την κάρτα γραφικών, μάλλον κάτι τέτοιο θα ισχύει και στις κονσόλες! Απαράδεχτο κατά την γνώμη να μην το βάζουνε στις κονσόλες, θα έπρεπε να είναι must, έπρεπε να προβλέπεται. το εχω παρατηρησει σε multiplatform κυριως,ειτε racing ειτε rpg.
Padaz Bloody Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Ναι, έτσι όμως φαίνεται το παιχνίδι σαν προχειροφτιαγμένο, σαν ξεπέτα, με αποτέλεσμα έτσι να αδικείται, αφού το ίδιο παιχνίδι στο pc φαίνεται πολύ καλύτερο. Θα μου πεις ότι άλλο το pc άλλο η κονσόλα, εντάξει δεν λέω αλλά κάποια πράγματα θα πρέπει να είναι standard.
naruto14 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 @Padaz Bloody έχεις καμία εικόνα να μας δείξεις? Να δω άμα το έχω προσέξει και εγώ!
JohnVani18 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Σε ορισμένα παιχνίδια, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει ή μου φαίνεται μόνο εμένα λίγο ενοχλητικό, βλέπω κάτι μικρές γραμμές - αμυχές στην οθόνη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό γίνεται σε ορισμένα παιχνίδια όχι σε όλα, μετά από λίγο έρευνα στο web κατάλαβα ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να υπάρχει λόγω ότι αυτά τα παιχνίδια δεν έχουνε ενεργοποιημένο το vsync, μάλλον οι προγραμματιστές δεν το βάλανε on, γιατί ίσως δεν το σήκωνε η δύναμη της κονσόλας. Στο pc πάντως το vsync στο on χρειάζεται αρκετή δύναμη από την κάρτα γραφικών, μάλλον κάτι τέτοιο θα ισχύει και στις κονσόλες! Απαράδεχτο κατά την γνώμη να μην το βάζουνε στις κονσόλες, θα έπρεπε να είναι must, έπρεπε να προβλέπεται. Το Vsync απλά συγχρονίζει τα fps με τις μέγιστες δυνατές ανανεώσεις της οθόνης (Hz). Οι κονσόλες τα περισσότερα παιχνίδια τα έχουν frame locked. Μόνο στα PC υπάρχει Vsync, γιατί πολύ απλά αν το παιχνίδι το τρέχεις με 120fps, και η οθόνη σου μπορεί να προβάλει μόλις 60 ανανεώσεις το δευτερόλεπτο, θα δείς απώλεια ποιότητας.
naruto14 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Το Vsync απλά συγχρονίζει τα fps με τις μέγιστες δυνατές ανανεώσεις της οθόνης (Hz). Οι κονσόλες τα περισσότερα παιχνίδια τα έχουν frame locked. Μόνο στα PC υπάρχει Vsync, γιατί πολύ απλά αν το παιχνίδι το τρέχεις με 120fps, και η οθόνη σου μπορεί να προβάλει μόλις 60 ανανεώσεις το δευτερόλεπτο, θα δείς απώλεια ποιότητας. Σε κάποια παιχνίδια (πχ έβαλα το SOCOM 4) είδα μια θολούρα να το πω, τρεμοπαίξιμο της οθόνης να το πω, κάτι τέτοιο στο background στα cut scenes.. Τι φταίει σε αυτό άραγε? Ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοώ. Δείτε και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=w1t8NDvZpQ4
JohnVani18 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δεν μπορώ να πώ κάτι για το συγκεκριμένο παιχνίδι μιας και δεν το έπαιξα, και δεν θέλω να το κρίνω βάση video..
naruto14 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δεν μπορώ να πώ κάτι για το συγκεκριμένο παιχνίδι μιας και δεν το έπαιξα, και δεν θέλω να το κρίνω βάση video.. Σε άλλα παιχνίδια το έχεις προσέξει αυτό που είπα?
Padaz Bloody Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Σε κάποιες σκηνές είναι σαν να βλέπω ένα βίντεο γραμμένο σε VHS βιντεοκασέτα, θυμάστε καμία φορά εκείνα τα παλιά τα χρόνια, όταν τσαλακωνότανε η κασσέτα λίγο από την κακομεταχείρηση, όταν εκεί στο σημείο που είναι τσαλακωμένη έγραφες μία εκπομπή από πάνω φαινότανε το βίντεο με γραμμές σαν να ψιλοδιπλώνει η εικόνα επάνω στη γραμμή? Αυτό εννοώ, αλλά ε όχι και σε τόσο μεγάλο βαθμό γιατί τότε θα ήτανε unplayable. Βγάζει κάτι γραμμούλες όχι όλη την ώρα αλλά σε μερικά σημεία του παιχνιδιού. Δεν είναι θολούρα, δεν έχει να κάνει αν είναι μεγάλης ανάλυσης το παιχνίδι ή αν φαίνεται καθαρά ή κάτι τέτοιο παρόμοιο. Εννοώ αχνές γραμμές κανονικές, εγώ τουλάχιστον επειδή ασχολούμαι και με pc gaming το έχω δει άπειρες φορές αυτό στο pc, όταν δεν βάζω δηλαδή στο pc vsync on στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού. Δεν μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει ούτε μία φορά... Εικόνα λίγο δύσκολο να σας δείξω, πως θα την αποθηκεύσω? Δεν είναι pc game είναι ps3 game. Εκτός αν παίζετε σε 600 hz 3d οθόνη, τι να πω, εκεί πάω πάσο.
naruto14 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Σε κάποιες σκηνές είναι σαν να βλέπω ένα βίντεο γραμμένο σε VHS βιντεοκασέτα, θυμάστε καμία φορά εκείνα τα παλιά τα χρόνια, όταν τσαλακωνότανε η κασσέτα λίγο από την κακομεταχείρηση, όταν εκεί στο σημείο που είναι τσαλακωμένη έγραφες μία εκπομπή από πάνω φαινότανε το βίντεο με γραμμές σαν να ψιλοδιπλώνει η εικόνα επάνω στη γραμμή? Αυτό εννοώ, αλλά ε όχι και σε τόσο μεγάλο βαθμό γιατί τότε θα ήτανε unplayable. Βγάζει κάτι γραμμούλες όχι όλη την ώρα αλλά σε μερικά σημεία του παιχνιδιού. Δεν είναι θολούρα, δεν έχει να κάνει αν είναι μεγάλης ανάλυσης το παιχνίδι ή αν φαίνεται καθαρά ή κάτι τέτοιο παρόμοιο. Εννοώ αχνές γραμμές κανονικές, εγώ τουλάχιστον επειδή ασχολούμαι και με pc gaming το έχω δει άπειρες φορές αυτό στο pc, όταν δεν βάζω δηλαδή στο pc vsync on στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού. Δεν μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει ούτε μία φορά... Εικόνα λίγο δύσκολο να σας δείξω, πως θα την αποθηκεύσω? Δεν είναι pc game είναι ps3 game. Εκτός αν παίζετε σε 600 hz 3d οθόνη, τι να πω, εκεί πάω πάσο. Καμία εικόνα να τραβήξεις με καλή φωτογραφική μπορείς? Ή άμα βρεις κάτι παρόμοιο στο internet.
johnbond Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Αυτό το σπάσιμο εννοείς; http://www.youtube.com/watch?v=8w5dCwnPq7w
Padaz Bloody Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Φωτογραφική δεν έχω, μόνο με κινητό ποιότητα 2.2 mpixel. Θα δω αν θα φανεί και στο κινητό θα το περάσω το βιντεάκι στο pc για να το δείτε παιδιά. Θα ψάξω και όποτε μπορώ λίγο web, να δω αν υπάρχει κανένα τέτοιο παράδειγμα όπως αυτό που εννοώ. Α, κάτι τελευταίο, αυτό δεν γινόταν σε όλα τα παιχνίδια που έχω παίξει μέχρι τώρα, το πρόβλημα το έχει περίπου ένα ποσοστό 20% από τους τίτλους. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω παίξει ήταν τέλεια στην ποιότητα εικόνας από την αρχή μέχρι το τέλος που τα τερμάτισα, οπότε δεν νομίζω να φταίει το ps3 μου, δηλαδή να έχει αρχίσει να χαλάει. Μήπως φταίει ότι είναι του θείου? Ίσως, αλλά και πάλι αφού όλα τα παιχνίδια παίζουνε κανονικά, πως δικαιολογείται να μην έχουνε καλή ποιότητα ορισμένα? Δεν στέκει αυτό. Αυτό το σπάσιμο εννοείς; http://www.youtube.c...h?v=8w5dCwnPq7w Όχι δεν μιλάω για αυτό, μιλάω για γραμμούλες οριζόντιες αλλά πολύ μικρές βέβαια. Αυτό το σπάσιμο το έχω δει και εγώ σε αρκετά από τα παιχνίδια, αλλά έχω συμβιβαστεί. Αυτό το πράγμα που λες είναι ένα άλλο θέμα - πρόβλημα που έχουνε γενικότερα οι κονσόλες, αλλά δεν εννοώ αυτό. EDIT Να βρήκα και ένα site, αυτό εδώ εννοώ ρίξτε μία ματιά εδώ: tearing Ε, σαν να διπλώνει η εικόνα αλλά όχι τόσο πολύ όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, αυτό είναι ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ. Εμένα μου το κάνει ελάχιστα αλλά και πάλι είναι λίγο ενοχλητικό. EDIT2 Εδώ στο παρακάτω site λένε τα παιδιά ότι είναι πρόβλημα των παιχνιδιών αυτό και δεν μπορεί να διορθωθεί με τίποτα. ps3 tearing Να θυμίσω ότι παίζω full HD 1920p στην οθόνη που βλέπετε στην υπογραφή μου. Στο ίδιο site που πόσταρα ακριβώς από πάνω νομίζω στην επόμενη σελίδα λένε ότι ορισμένες φορές οι ρυθμίσεις του ps3 μπορεί να οδηγήσουνε σε frame drop, θα τσεκάρω λίγο τις ρυθμίσεις στο ps3 και θα ξαναεπανέρθω να σας πω τι ακριβώς έχω βάλει.
Xristaras12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 αυτο ανεφερα κ εγω οτι εχω παρατηρησει,δεν θυμομουν πως λεγεται ομως. Κοιτα ναι αυτο δεν διορθωνει.Συνηθως στα pc οποτε εχει τετοιο φαινομενο ανοιγουμε το vsync. btw full HD Παιζεις σε παιχνιδια που το υποστηριζουν δλδ 90%των exclusives.τα multiplatform τρεχουν σε 720p εκτος κ αν εχεις βαλει να βγαζει η κονσολα ΜΟΝΟ 1080(αλλα μερικα παιχνιδια δεν θα σου επαιζαν καν και θα γυρναγε η κονσολα σε 576p)
naruto14 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Τέλος το GoW3!!! Τρελό μιλάμε! Ειδικά τα εφέ! Ότι καλύτερο έχω παίξει σε action-adventure έως τώρα! Και τα πιο θεματικά γραφικά όλων! Καλά ρε παιδιά πεθαίνει ο Kratos?? Στο τέλος με τον Δία το γύρισα στο easy γιατί μου έσπασε τα νεύρα. Το normal έχει άλλο τέλος? Τι σπαστικό εκεί που περπατάς στο σκοτάδι και εκεί που κολυμπάς. Μου έσπασε πραγματικά τα νεύρα!
Padaz Bloody Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 @naruto14 έχω god of war 1 2 3, ακόμα δεν έχω παίξει κανένα από αυτά, πρέπει να ξεκινήσω από το νούμερο 1 για να καταλάβω και την ιστορία ή δεν έχει σημασία να ξεκινήσω κατευθείαν από το 3?
Junior22 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 @naruto14 έχω god of war 1 2 3' date=' ακόμα δεν έχω παίξει κανένα από αυτά, πρέπει να ξεκινήσω από το νούμερο 1 για να καταλάβω και την ιστορία ή δεν έχει σημασία να ξεκινήσω κατευθείαν από το 3?[/quote'] Οπωσδηποτε απο το 1 γιατι θα χασεις ολη την ιστορια!αλλα περα απο αυτο και το 1ο και το 2ο ειναι πολυ ωραια παιχνιδια και καλυτερα απο το 3ο!!!απλα στο 3ο λογω των γραφικων υπαρχει αυτος ο ενθουσιασμος!πιστευω πως ολοι συμφωνουν πως εκτος απο τα γραφικα το 3ο ειναι ισαξιο και κατωτερο απο τα αλλα!οπως και να χει παιξτα!!ερχεται και το god of war ascension..μηπως ακουσε κανενας τιποτα καινουριο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις